Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Tata na porodiljskom drugih 6 mjeseci, mama radi 4 h?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Tata na porodiljskom drugih 6 mjeseci, mama radi 4 h?

Drage moje i moji,

jel' ovo moguće? Tj. je li moguće da se ja nakon 6 mjeseci vratim na posao 4 sata, a da tata ima pravo na puni porodiljski u trajanju od 8 h? Pretpostavljam da onda on ima pravo na samo 4 h?

Hvala svima unaprijed!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim da nikakve kombinacije pola-pola nisu moguće. A ako je tata na porodiljnom, čak ne možeš ni koristiti pauzu za dojenje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Mislim da nikakve kombinacije pola-pola nisu moguće. A ako je tata na porodiljnom, čak ne možeš ni koristiti pauzu za dojenje
    Ajoj. Ma čekaj, mislim da mi je jedna kolegica s posla koristila pauzu za dojenje... S druge strane, vjeorjatno to formalno nije bila "pauza za dojenje", nego obična pauza jer ona stoji blizu firme, a znam da se vraćala nakon 6 mjeseci, a NJM išao na porodiljski.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Ajoj. Ma čekaj, mislim da mi je jedna kolegica s posla koristila pauzu za dojenje... S druge strane, vjeorjatno to formalno nije bila "pauza za dojenje", nego obična pauza jer ona stoji blizu firme, a znam da se vraćala nakon 6 mjeseci, a NJM išao na porodiljski.
    I ja sam koristila pauzu za dojenje, ali nikada nisam dobila naknadu za nju. Tražila sam i mišljenje ministarstva rada, i oni su potvrdili da imam pravo na pauzu. Žalila sam se, da bi mi na kraju na jedno 4 stranice odgovorili da ja jesam u pravu, ali da mi svejedno neće isplatiti te novce jer sam se ja odrekla prava na porodiljni dopust u korist supruga.
    Odustala sam, bio je premali iznos da trošim novac na sudove.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ina33, prema informaciji koju ja imam (jedna mama je zvala u rodu prije 4 mjeseca da ima pozitivno rjesenje i da su joj rekli da je JEDINA u hrvastkoj koja to pravo koristi), da, to je moguce

ipak, minnie mi je obecala traziti o tome pismeni odgovor glasnogovornice hzzo-a, nadam se da ce ga uskoro dobiti i staviti ovdje

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ina33, prema informaciji koju ja imam (jedna mama je zvala u rodu prije 4 mjeseca da ima pozitivno rjesenje i da su joj rekli da je JEDINA u hrvastkoj koja to pravo koristi), da, to je moguce
    pa naravno kad svima odbiju

inače, i ja sam prvo dobila pozitivno rješenje za pauzu za dojenje, ali sam nakon par mjeseci dobila poništenje tog pozitivnog rješenja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •