-
EH, TEMPEH...
Nedavno smo otkrili tempeh, ali nemamo baš inspiracije za njegovu pripremu
Kad ste ga vi uveli u prehranu, i kak ga spremate?
-
Mljac, obožavam ga.
Njega je prije konzumacije potrebno marinirati i pržiti, te ga onda stavljaš u glavno jelo.
Fino se slaže sa kiselim kupusom, pa možeš skuhati brokoli, prepirjati šampinjone i skuhati koju algu (hiziki npr.) i sve to pomješaš, te poslužiš sa rižpm sa kestenima.... mljac
-
Šta su to tempeh i hiziki?
-
Tempeh je nekim postupkom (mislim fermentacijom-ispravite me ak' ne znam) obrađena soja, jako bogato proteinima.
Hiziki su jedne od 10-tak vrsta algi koje se mogu kod nas naći na tržištu.
Sadrže puno željeza, B vitamine, Beta karoten, i još puno minerala.
Hvala na receptu, odmah mi je zakruljilo u želucu. Zvuči super. Ja sam ga znala spremati samo da ga mariniram u soja sosu, pa na sezamovo ulje ili maslinovo.
Hiziki se još mogu kuhati sa suncokretovim sjemenkama i mrkvom 20-tak minuta, a zatim ocjediti i začiniti soja sosom.
:shock: Mljac
-
Tempeh je super, ali samo ako je prethodno mariniran. Nikako ga se ne smije peci 'na suho' jer bude uzasno gorak i popije jako puno ulja. Indonezani su pravi majstori u pripremi tempeha, pa potrazi malo po netu njihove recepte.
-
Meni se tempeh toliko zgadio u trudnoći da mi je teško i napisati riječ tempeh
-
Pa ipak si uspjela! :D (nadam se da si sad dobro)
A kad ste ga uvele u prehranu klincima?
-
U knjizi od JB Pejić piše da se mahunarke uvode od 8 do 10 mjeseci i to u malim količinama, a da se proizvodi od soje mogu uvesti i ranije. Moram priznati da mi je t. (da ne pišem
) namirnica prilično intenzivnog i jakog okusa pa ne znam kako bi se svidio bebama.
-
Marko je prvi put probao negdje s dvije godine, a Magdalena jos nije. Vodi racuna o marinadi, ako je od sojinog umaka bit ce jako slano...a onda ga jos isprzis...Ne znam, ja sam cekala do druge godine.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma