Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: EH, TEMPEH...

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    244

    Početno EH, TEMPEH...

    Nedavno smo otkrili tempeh, ali nemamo baš inspiracije za njegovu pripremu
    Kad ste ga vi uveli u prehranu, i kak ga spremate?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    Mljac, obožavam ga.
    Njega je prije konzumacije potrebno marinirati i pržiti, te ga onda stavljaš u glavno jelo.
    Fino se slaže sa kiselim kupusom, pa možeš skuhati brokoli, prepirjati šampinjone i skuhati koju algu (hiziki npr.) i sve to pomješaš, te poslužiš sa rižpm sa kestenima.... mljac

  3. #3
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Šta su to tempeh i hiziki?

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    244

    Početno

    Tempeh je nekim postupkom (mislim fermentacijom-ispravite me ak' ne znam) obrađena soja, jako bogato proteinima.
    Hiziki su jedne od 10-tak vrsta algi koje se mogu kod nas naći na tržištu.
    Sadrže puno željeza, B vitamine, Beta karoten, i još puno minerala.

    Hvala na receptu, odmah mi je zakruljilo u želucu. Zvuči super. Ja sam ga znala spremati samo da ga mariniram u soja sosu, pa na sezamovo ulje ili maslinovo.

    Hiziki se još mogu kuhati sa suncokretovim sjemenkama i mrkvom 20-tak minuta, a zatim ocjediti i začiniti soja sosom.
    :shock: Mljac

  5. #5

    Početno

    Tempeh je super, ali samo ako je prethodno mariniran. Nikako ga se ne smije peci 'na suho' jer bude uzasno gorak i popije jako puno ulja. Indonezani su pravi majstori u pripremi tempeha, pa potrazi malo po netu njihove recepte.

  6. #6
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Meni se tempeh toliko zgadio u trudnoći da mi je teško i napisati riječ tempeh

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    244

    Početno

    Pa ipak si uspjela! :D (nadam se da si sad dobro)

    A kad ste ga uvele u prehranu klincima?

  8. #8
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    U knjizi od JB Pejić piše da se mahunarke uvode od 8 do 10 mjeseci i to u malim količinama, a da se proizvodi od soje mogu uvesti i ranije. Moram priznati da mi je t. (da ne pišem ) namirnica prilično intenzivnog i jakog okusa pa ne znam kako bi se svidio bebama.

  9. #9

    Početno

    Marko je prvi put probao negdje s dvije godine, a Magdalena jos nije. Vodi racuna o marinadi, ako je od sojinog umaka bit ce jako slano...a onda ga jos isprzis...Ne znam, ja sam cekala do druge godine.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •