-
Pileci paprikas
Moze li netko da mi napise kako da napravim doooooobar pileci paprikas?
-
sto je to pileci paprikas?
ako ovo moze proci pod to (ima piletine i ima paprike), evo:
izrezem pilece filete na male kockice (1 × max 2 cm) i bacim ih u wok namazan uljem da se naglo isprze, dodajem zacine kako ih uhvatim, sol, papar, bilja raznih kako su poredana na polici i sl.
cim piletina pocne pustati sokic, dodam luk i sve skupa przim i dosta mijesam.
kad lijepo zazuti dodajem malo vode i mljevene crvene paprike (kad mi to nije skup sport, dakle u sezoni i svjezu papriku) i tako se krcka, bitno je da je to stvarno malo vode i da je redovito dodajem.
dodam i dva - tri prstohvata kokosovog čipsa, to daje caroban okus.
zadnju minutu ulijem deci vrhnja za kuhanje, promijesam i dodam rizu.
-
Ivarice :D
Paprikaš dobiješ tako da razrežeš piceka na komade (batke, zabatke, prsa, fino raskomadaš na sitnije i nasoliš), popržiš na ulju i sjeckanom luku. Malo pobrašniš dopk se picek dinsta, pa dolijevaš vode, al stvarno malo. Onda dodaš malo paradajza iz tube (ako nemaš svježeg) i sjeckane paprike. Fino dinstaš, dodaš malo mljevene paprike, a ja ti potkraj volim zakuhati i žlicu kiselog vrhnja za odličan okus.
Piletina je gotova kad meso omekša i kad se počne odvajati od kosti.
Jednostavnija ti je varijanta odmah na ulje i luk baciti svježi nassjeckani paradajz i papriku, pa na to baciti meso, kako ti već paše.
-
Uh, to nisam stvarno dugo radila.
Meso koje koristim su batak, zabatak i krilca.
Na ulju popržim barem dvije srednje glave luka, jednu papriku, bacim meso, dunstam i podlijevam.
Pri kraju dodam paradajz, malo soli, peršina, vlasca, mljevene paprike, malo papra i ostalih začina tko voli (ružmarin, bosiljak).
Vrlo je važno da se sve dinsta dovoljno dugo kako bi se meso oko kostiju (pogotovo bataci) skuhalo.
I to je sve.
Ne stavljam više ništa. Bitno mi je da dolijem puno vode i paradajz (tekući) kako bi bilo puno safta.
-
-
Ja radim više manje kao Sunce, jedino prije nego bacim meso na luk lagano ga uvaljam u brašno, pa umak bude zgusnutiji i nekako slađi. Nije baš zdravo
ali kad hoću gastro-užitak onda se ne štedim.
I još jedna stvar - kad se meso dinsta ponekad poklopim tako da sačuvam što više njegovog umaka, a da dodajem što je moguće manje vode.
-
Ja radim više manje kao Sunce, jedino prije nego bacim meso na luk lagano ga uvaljam u brašno, pa umak bude zgusnutiji i nekako slađi. Nije baš zdravo
ali kad hoću gastro-užitak onda se ne štedim.
I još jedna stvar - kad se meso dinsta ponekad poklopim tako da sačuvam što više njegovog umaka, a da dodajem što je moguće manje vode.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma