Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Pileci paprikas

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pileci paprikas

Moze li netko da mi napise kako da napravim doooooobar pileci paprikas?

ivarica

Početno

sto je to pileci paprikas?
    ako ovo moze proci pod to (ima piletine i ima paprike), evo:

izrezem pilece filete na male kockice (1 × max 2 cm) i bacim ih u wok namazan uljem da se naglo isprze, dodajem zacine kako ih uhvatim, sol, papar, bilja raznih kako su poredana na polici i sl.
    cim piletina pocne pustati sokic, dodam luk i sve skupa przim i dosta mijesam.
    kad lijepo zazuti dodajem malo vode i mljevene crvene paprike (kad mi to nije skup sport, dakle u sezoni i svjezu papriku) i tako se krcka, bitno je da je to stvarno malo vode i da je redovito dodajem.
    dodam i dva - tri prstohvata kokosovog čipsa, to daje caroban okus.
    zadnju minutu ulijem deci vrhnja za kuhanje, promijesam i dodam rizu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivarice :D

Paprikaš dobiješ tako da razrežeš piceka na komade (batke, zabatke, prsa, fino raskomadaš na sitnije i nasoliš), popržiš na ulju i sjeckanom luku. Malo pobrašniš dopk se picek dinsta, pa dolijevaš vode, al stvarno malo. Onda dodaš malo paradajza iz tube (ako nemaš svježeg) i sjeckane paprike. Fino dinstaš, dodaš malo mljevene paprike, a ja ti potkraj volim zakuhati i žlicu kiselog vrhnja za odličan okus.
    Piletina je gotova kad meso omekša i kad se počne odvajati od kosti.

Jednostavnija ti je varijanta odmah na ulje i luk baciti svježi nassjeckani paradajz i papriku, pa na to baciti meso, kako ti već paše.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, to nisam stvarno dugo radila.

Meso koje koristim su batak, zabatak i krilca.
    Na ulju popržim barem dvije srednje glave luka, jednu papriku, bacim meso, dunstam i podlijevam.
    Pri kraju dodam paradajz, malo soli, peršina, vlasca, mljevene paprike, malo papra i ostalih začina tko voli (ružmarin, bosiljak).
    Vrlo je važno da se sve dinsta dovoljno dugo kako bi se meso oko kostiju (pogotovo bataci) skuhalo.
    I to je sve.
    Ne stavljam više ništa. Bitno mi je da dolijem puno vode i paradajz (tekući) kako bi bilo puno safta.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I uz to tjesteninu - pužeke, pire krumpir ili palentu !
    I zelje na salatu !
    Mljaaaac !

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja radim više manje kao Sunce, jedino prije nego bacim meso na luk lagano ga uvaljam u brašno, pa umak bude zgusnutiji i nekako slađi. Nije baš zdravo ali kad hoću gastro-užitak onda se ne štedim.

I još jedna stvar - kad se meso dinsta ponekad poklopim tako da sačuvam što više njegovog umaka, a da dodajem što je moguće manje vode.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja radim više manje kao Sunce, jedino prije nego bacim meso na luk lagano ga uvaljam u brašno, pa umak bude zgusnutiji i nekako slađi. Nije baš zdravo ali kad hoću gastro-užitak onda se ne štedim.

I još jedna stvar - kad se meso dinsta ponekad poklopim tako da sačuvam što više njegovog umaka, a da dodajem što je moguće manje vode.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •