Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Pileci paprikas

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    98

    Početno Pileci paprikas

    Moze li netko da mi napise kako da napravim doooooobar pileci paprikas?

  2. #2
    ivarica

    Početno

    sto je to pileci paprikas?
    ako ovo moze proci pod to (ima piletine i ima paprike), evo:

    izrezem pilece filete na male kockice (1 × max 2 cm) i bacim ih u wok namazan uljem da se naglo isprze, dodajem zacine kako ih uhvatim, sol, papar, bilja raznih kako su poredana na polici i sl.
    cim piletina pocne pustati sokic, dodam luk i sve skupa przim i dosta mijesam.
    kad lijepo zazuti dodajem malo vode i mljevene crvene paprike (kad mi to nije skup sport, dakle u sezoni i svjezu papriku) i tako se krcka, bitno je da je to stvarno malo vode i da je redovito dodajem.
    dodam i dva - tri prstohvata kokosovog čipsa, to daje caroban okus.
    zadnju minutu ulijem deci vrhnja za kuhanje, promijesam i dodam rizu.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Ivarice :D

    Paprikaš dobiješ tako da razrežeš piceka na komade (batke, zabatke, prsa, fino raskomadaš na sitnije i nasoliš), popržiš na ulju i sjeckanom luku. Malo pobrašniš dopk se picek dinsta, pa dolijevaš vode, al stvarno malo. Onda dodaš malo paradajza iz tube (ako nemaš svježeg) i sjeckane paprike. Fino dinstaš, dodaš malo mljevene paprike, a ja ti potkraj volim zakuhati i žlicu kiselog vrhnja za odličan okus.
    Piletina je gotova kad meso omekša i kad se počne odvajati od kosti.

    Jednostavnija ti je varijanta odmah na ulje i luk baciti svježi nassjeckani paradajz i papriku, pa na to baciti meso, kako ti već paše.

  4. #4
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Uh, to nisam stvarno dugo radila.

    Meso koje koristim su batak, zabatak i krilca.
    Na ulju popržim barem dvije srednje glave luka, jednu papriku, bacim meso, dunstam i podlijevam.
    Pri kraju dodam paradajz, malo soli, peršina, vlasca, mljevene paprike, malo papra i ostalih začina tko voli (ružmarin, bosiljak).
    Vrlo je važno da se sve dinsta dovoljno dugo kako bi se meso oko kostiju (pogotovo bataci) skuhalo.
    I to je sve.
    Ne stavljam više ništa. Bitno mi je da dolijem puno vode i paradajz (tekući) kako bi bilo puno safta.

  5. #5
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    I uz to tjesteninu - pužeke, pire krumpir ili palentu !
    I zelje na salatu !
    Mljaaaac !

  6. #6
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Ja radim više manje kao Sunce, jedino prije nego bacim meso na luk lagano ga uvaljam u brašno, pa umak bude zgusnutiji i nekako slađi. Nije baš zdravo ali kad hoću gastro-užitak onda se ne štedim.

    I još jedna stvar - kad se meso dinsta ponekad poklopim tako da sačuvam što više njegovog umaka, a da dodajem što je moguće manje vode.

  7. #7
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Ja radim više manje kao Sunce, jedino prije nego bacim meso na luk lagano ga uvaljam u brašno, pa umak bude zgusnutiji i nekako slađi. Nije baš zdravo ali kad hoću gastro-užitak onda se ne štedim.

    I još jedna stvar - kad se meso dinsta ponekad poklopim tako da sačuvam što više njegovog umaka, a da dodajem što je moguće manje vode.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •