Citiraj kobila_suzy prvotno napisa
A za koju namjenu? Za bebe su najpogodnija rimska kamilica, mandarina, lavanda; za neko preventivno antivirusno i antibakterijsko djelovanje ravensara, cajevac, kajeput (o lampi pricam, ne).
ok. prvo me zanima jel smijem u aromalampi "zapaliti" cimet, metvica, limun, ruza? cisto radi mirisa.

Ovo sto si nabrojala za kozmetiku je okej, s tim da ne vidim nikakvu svrhu cimeta u kremi (to je vjerovatno anticelulitna krema, ali cimet nema anticelulitno djelovanje, on je nadrazujuc za kozu i zato koza pocrveni nakon njegove primjene). Cimet se dodatno ne koristi za vrijeme dojenja.
cimet u ovoj kremi nije za celulit. nego je tu valjda radi mirisa samo. to je ona ulolinakrema od cokolade s dodatkom et. ulja cimeta i narandze.
isto tako imam i ulolinu s cedrom.

Kao sto gore vidis, ima vise vrsta npr eukaliptusa, neki se mogu koristiti, neki ne; iso tako ima recimo 9 kemotipova timijana, neki su okej, neki ne, stoga bi mi bilo puno lakse napisati odgovor na neka konkretna pitanja, tipa ti imas takav i takav problem i zanima te koja ulja na sebi smijes primjenjivati s obzirom na dojenje (npr strije), ili beba je virozna i kako joj pomoci itd.
recimo sto bi bilo dobro u aromalampi za lakse disanje jer bebi nos stalno curi?
sto mislis jesu li dobra ula iz dm-a; atea?