Cimet i paprenu metvicu radije nemoj stavljati u lampu dok je beba u prostoru. 1 ml ruze kosta cca 200 kn pa bas ne vjerujem ni da ces se s njim razbacivati . Ukoliko si ga platila puno manje, vjerovatno se radi o patvorini, pitanje je samo da li je u pitanju sintetska (pa te boli glava) ili jeftinijim etericnim uljima (najcesce geranija i palmarosa) - potonje mozes koristiti.
Osobno ne bih koristila ni ovu kremu s cimetom, iako ne znam kolika mu je koncenracija - sta je sigurno, sigurno je.

Za prehlade i disne putove kod bebaca su idealna etericna ulja ravensare, kajeputa i mirte kt. cineol. Mogu se koristiti i dermalno, pomijesana u nekom baznom ulju, a koncentracija ovisi o problemu.

Jos jedna napomena: ulja je bolje staviti u bocu sa vodom i rasprsivacem, nego u lampicu, jer pod utjecajem topline ulja frakcioniraju, prvo hlape hlapivije komponente, onda teze hlapljive, a i ljekovito djelovanje im se tako smanjuje.

Kailash, oshadhi distribuira smilje i bosilje, prodajna mjesta mozes pogledati na www.oshadhi.hr pod kontakti, a pranarom kemig. Pranarom se za sada prodaje iskljucivo u zagrebu u kemigovom maloprodajnom ducanu u bauerovoj 5, ali kako kemig opskrbljuje ljekarne po vasceloj hrvatskoj, mislim da mozes narucivati i preko ljekarni, ili direktno od kemiga (www.kemig.hr). Ja osobno u ponudi imam oshadhi i pranarom proizvode, cjenici se mogu dobiti na mejl (i cijene su jednake kao da kod njih direktno uzimate), jer web shop jos nije u funkciji.