Pa trtarenje je s jedne strane dobro, jer kod nas svakakvi sarlatani daju savjete, a da ne pricam o tome da se svasta prodaje pod etericna ulja. Imam osjecaj da nikad dovoljno naglasavanja da nisu sva etericna ulja na trzistu kvalitetna, i da se treba znati sto se kupuje i za koju namjenu. Sva sreca pa kvalitena ulja jesu dostupna na trzistu, samo ih treba znati prepoznati.

Internet je prepun nebuloznih savjeta i recepata, a netko tko se ne razumije u problematiku ne zna procijeniti sto jest a sto nije kvalitetna informacija. I armaterapijska literatura na hrvatskom jeziku (i ne samo na hrvatskom, i englezi imaju svoje bisere) je prilicno manjkava, i samo dvije knjige nasih autora ulaze u kategoriju kvalitetnog (Slobodanka Postic: A kao aromaterapija, primjrenija za laike, i Stribor Markovic: Fitoaromaterapija, za one koji zele dublje zaci u problematiku).

Prva sam protiv toga da se etericna ulja koriste nekontrolirano, sa idejom u glavi prirodno je pa je sigurno dobro, ali sam takodjer i protiv toga da se radi hajka na koristenje etericnih ulja kod trudnica, dojilja i male djece.