Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 197

Tema: Abortus

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

znaš šta, za to ti se isplati voziti i do drugog grada! Jer nije baš da ginekologu ideš svaki dan, a ova tvoja po opisu stvarno nije baš za preporučiti. Ona prva spika s davanjem kontr. pilula na isprobavanje je prestrašna, zatim ne davanje informacija :shock:
    meni dovoljno za bijeg glavom bez obzira.

što se pitanja tiče
    krvarenje može trajati do 8 dana. slijedeću menstruaciju možeš očekivati za nekih 4-5 tjedana najkasnije.
    trebala bi nakon zahvata jesti laganu hranu, trebala bi mirovati i pratiti temperaturu koja ne smije prelaziti 38°C i krvarenje, ali to kažeš da je već prošlo.
    Z spiralu nemam pojma, stvarno.

I ovo su sve informacije koje su, nadam se, ti rekli i tamo u samoj bolnici gdje je zahvat izvršen :/[/quote]

u bolnici su mi samo rekli da se par dana nenaprežem i da si kupim Hiramicin tablete(nigdje nisam pročitala da se poslije moraju piti antibiotici)! sva sreća dala mi ih je doktorica na recept ali zato što je moj muž došao po to!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    zaboravih odgovorit na pitanje o seksanju - ništa barem 8 dana
    hvala na odgovorima! puno si mi pomogla!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Citiraj tweety prvotno napisa
    Citiraj bucka prvotno napisa
    nas nepouzdani kondomi pouzdano sluze vec jedno 13 godina!!!
    potpisujem!
    I mene su nepouzdani kondomi pouzdano štitili.
    Zatrudnila sam kad pouzdano mogu tvrditi da ih nisam koristila.
    Znam da sam off topic, ali tolike priče o puknutim/ili kakvim već kondomima me nevjerojatno dobro nasmiju.
    x
    i ja sam zatrudnila kad mi se ciklus produzio pa ga nismo koristili misleci da je "prosla baba s kolacima".

ako ti doktorica ne daje odgovore na tvoja pitanja, uzmes karton i odes.

i 90kn kod privatnog ginekologa za uzv (ne igraju tu slicice ulogu) je skoro pa bagatela.

sto se HORMONALNIH tableta tice, sokirana sam....zar nema nekog perioda (mislim 3mj) da se organizam "privikne" i uopce stigne reagirati (povoljno ili nepovoljno) na tablete? i zar ne postoji barem mjesec dana pauze kod promijene tableta?

imas pristup netu. imas otvorena sva vrata svijeta. pristup znanstvenim clancima, istrazivanjima, savjetima.

citaj.
    Oprosti ali meni je 90 kn puno s obzirom na to da imamo mala primanja od kojih moramo platit kredit za kuću, vrtić i ostalo!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne kazem da li je to puno ili malo ali UZV je od 150-200 pa na dalje.

antibiotike si dobila vjerojatno kao prevenciju od upale. neki doktori ih znaju prepisivati, neki ne.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ovako, imala sam abortus prije 12 godina, studentski dani kod mene bez pameti jer si oprostiti nemogu ab. svih tih 12 godina tulim u sebi,još sam bila pametna pa sam sve ispričala mužu koji mi to sad svakodnevno tura pod nos jer u naših par godina braka još nisam zatrudnila pa je greška MOJA!
    Nedugo sam bila na stimulaciji za ivf postupak, došlo je do komplikacija i stimulacija je prekinuta. Javila sam se na pdf mpo s tom pričom i jako zažalila, nebi više! nikoga ne osuđujem ali mene drugi da, čast izuzecima i hvala im,jedino ja znam kak se osjećam a osjećam se strašno. još mi je muž najavio i razvod braka, razlog, moj ab! Da mogu vrtatit vrijeme s tornja bih skoćila ovak samo ridam u sebi. Kako si pomoći?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih voljela upoznati onog tko ni za jednu odluku u zivotu nije pozalio...

tesko je kad s vremenom naucis da si mogao drugacije, bolje, sretnije... al nekad, u trenutku kad trebas odluciti - to ne mozes znati, pa odlucujes s onim s cime tada raspolazes i onako kako kontas da ce bit najbolje...

a sto sad? nista. stani iza te odluke. tvoja je. tebe kakve si onda bila. sad si drugacija, starija, iskusnija, s vise znanja. i sad bi tvoja odluka bila drugacija. kao sto ces, kroz neko vrijeme, i o ovom svom ocajavanju drugacije razmisljati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rage, pristup tvog muza je jako nepravedan. On bi trebao biti osoba koja prihvaca i tebe i sva tvoja djela, misli i zelje...prosle i buduce, tvoja podrska i oslonac. To bi se nekako uklapalo u definiciju ljubavi. Ovako....zbog njegovog ponasanja ti bi trebala biti ta koja prijeti razvodom, a ne on. Da sam u tvojim cipelama, vjerovatno bih potrazila nekoga tko bi me prihvacao i postovao.
    Kao sto kaze litala, stani iza svojih odluka i ne dozvoli da citav zivot provedes pravdajuci se nekome.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Rage prvotno napisa
    Ovako, imala sam abortus prije 12 godina, studentski dani kod mene bez pameti jer si oprostiti nemogu ab. svih tih 12 godina tulim u sebi,još sam bila pametna pa sam sve ispričala mužu koji mi to sad svakodnevno tura pod nos jer u naših par godina braka još nisam zatrudnila pa je greška MOJA!
    Nedugo sam bila na stimulaciji za ivf postupak, došlo je do komplikacija i stimulacija je prekinuta. Javila sam se na pdf mpo s tom pričom i jako zažalila, nebi više! nikoga ne osuđujem ali mene drugi da, čast izuzecima i hvala im,jedino ja znam kak se osjećam a osjećam se strašno. još mi je muž najavio i razvod braka, razlog, moj ab! Da mogu vrtatit vrijeme s tornja bih skoćila ovak samo ridam u sebi. Kako si pomoći?
    Baš mi je žao! ja sva sreća imam muža kojeg se treba tražit, uvijek mi je potpora u svim mojim odlukama i postupcima! Vjerojatno se i osjećam dobro zato što mi to neprebacuje jer kako kaže u tome smo zajedno sudjelovali!Ja i on jako puno pričamo,nema svađanja,vjerojatno zato i imamo super brak!
    Nadam se da ćeš to uspjeti raščistiti sa mužem!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Imala sam i ja dobrog muža do prije godinu dana,jako dobrog, nikad do tada nije spominjao moj ab. Sve se prenaglo promijenilo,njegove optužbe, predbacivanja,patološka kontrola svega što radim,čak i comp. posuđujem od frendice, nedaj bože da zna da sam na ovom forumu,kao da smatra da trebam patiti! Ili ja trebam pomoć ili on ili oboje! Ja svoj problem bar priznajem on svoj ne. Sve si mislim da se iza takvog iznanadnog okrutnog ponašanja mm krije nesto drugo al neznam što :? Hvala curke

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da se radi o proizvoljnom uzimanju tolikih kontraceptiva,mijenjanje iz mjeseca u mjesec se kosi sa svim pravilima struke i zdrave pameti.
    Pouzdano znam da mnoge ljekarne daju pilule bez recepta....tak da ne bih baš rekla da doktorica nema pojma.
    Predlažem ti da odeš nekom dobrom privatniku u Osijek i pitaš ga sve što te zanima i da dogovoriš se za kontracepciju,ja sam osobno protiv spirale ali ako ti je ona opcija raspitaj se za Mirenu

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja nisam imala pojma da treba prvi mjesec nakon mjenjanja tableta koristiti dodatnu zastitu :shock:
    kad sam ja pila tablete isto mi ni jedne nisu bile dobre i doktor mi ih je takodjer mjenjao svaki mjesec metodom pokusaja i pogresaka.znaci cesca praksa nego sta bi se reklo. to je trajalo gotovo godinu dana i onda sam odustala i stitila se prateci plodne dane.
    to je bilo kad sam imala 18 god. sad sam ih prije par mjeseci opet pocela piti i nakon cetiri mjeseca odustala jer mi jednostavno nikako ne pasu, od nekih krvarim od nekih mi pada tlak, zuji mi u usima i sl.
    opet se stitim pracenjem plodnih dana

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Mislim da se radi o proizvoljnom uzimanju tolikih kontraceptiva,mijenjanje iz mjeseca u mjesec se kosi sa svim pravilima struke i zdrave pameti.
    Pouzdano znam da mnoge ljekarne daju pilule bez recepta....tak da ne bih baš rekla da doktorica nema pojma.
    Predlažem ti da odeš nekom dobrom privatniku u Osijek i pitaš ga sve što te zanima i da dogovoriš se za kontracepciju,ja sam osobno protiv spirale ali ako ti je ona opcija raspitaj se za Mirenu
    Meni Mirena netreba jer je ona za bolne i duge menstruacije a ja hvala bogu imam 4 dana bez ikakvih tegoba!
    pa najvjerojatnije ću se prebaciti u osijek!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

rage to je nemuž -ne znam kako da se drugačije izrazim.
    mišljenja sam da prije stupanja u bilo kakav ozbiljan odnos treba raskrstiti sa prošlosti. Tako daješ svima strankama u postupku da se očituju po tom pitanju i nitko te za to ne može poslije optuživati.

nego... jesi ti sigurna da to što nemate djece nje do njega?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa zar ne stoji tvrdnja da treba tri mjeseca dati šansu pilulama da se vidi pašu li ili ne??
    Ako se ne varam toliko traje proces prilagodbe tijela na njih. :/

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    ja nisam imala pojma da treba prvi mjesec nakon mjenjanja tableta koristiti dodatnu zastitu :shock:
    kad sam ja pila tablete isto mi ni jedne nisu bile dobre i doktor mi ih je takodjer mjenjao svaki mjesec metodom pokusaja i pogresaka.znaci cesca praksa nego sta bi se reklo. to je trajalo gotovo godinu dana i onda sam odustala i stitila se prateci plodne dane.
    to je bilo kad sam imala 18 god. sad sam ih prije par mjeseci opet pocela piti i nakon cetiri mjeseca odustala jer mi jednostavno nikako ne pasu, od nekih krvarim od nekih mi pada tlak, zuji mi u usima i sl.
    opet se stitim pracenjem plodnih dana
    Sad mi je lakše kad vidim da nisam ja jedina koja je isprobavala kontrac. tablete!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a nas približno toliko prekinuti snošaj 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rage, molim te pazi se. To sto opisujes mi se ne cine bas kao bezazleni simptomi. :/

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Pa zar ne stoji tvrdnja da treba tri mjeseca dati šansu pilulama da se vidi pašu li ili ne??
    Ako se ne varam toliko traje proces prilagodbe tijela na njih. :/
    x
    i logicno je da prvi ciklus ne stite jer je ciklus tek zapoceo sa "tretmanom".

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Vidim da se tu raspravlja o puno toga...
    ja ja sam imala kiretažu, (valjda je zahvat isti) i nisam uopće poslije krvarila, morala sam tjedan dana mirovat, pila sam antibiotike i nismo se keksali jedno tjedan dana.
    Osobno nisam za kontracepcijske tablete, ali ovo nekontrolirano uzimanje se i meni čini :shock:
    MM i ja smo prvo koristili kondome (bili su 100% sigurni), a onda smo jedno vrijeme, dok malo bolje nismo upoznali kako moje tijelo funkcionira, prakticirali prekinuti snošaj. Kad sam nekoliko mjeseci mjerila BT i pratila sluz, počeli smo koristiti prirodnu metodu. Ali, kao što je ana.m rekla
    do sada je funkcioniralo, ostala sam trudna kada sam htjela, ali mi je i bilo svejedno da li ću ostato trudna
    Rage Ja sam bila u vezi 10 godina i sve se uvijek svodilo na to da se ja iskupljujem za neke davne grijehe. Nije lako kad te netko svaki dan podsjeća da nešto nekada davno nisi dobro odlučio ili napravio. I na kraju te usije uvjeriti da si ti stvarno užasna osoba i počneš se sam kažnjavati. I stalno te neke emotivne ucjene. Strašno. Išli smo čak i kod psihologa. Preporučam da to prvo probaš. Ako je druga strana voljna to probati. Ipak je moje bila samo veza, ti si u braku. Nakon prekida, nisam bila stabilna i normalna dok se sama nisam pomirila sa svojim greškama i odlukama i prestala sama sebe kažnjavati.

Želim ti da sve sretno riješiš i da se TM raspameti
    [/b]

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I mene su "služili" pa smo dobili bebu hehehehe...pravilna upotreba i sve to...ali tako je trebalo biti

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Rage prvotno napisa
    Imala sam i ja dobrog muža do prije godinu dana,jako dobrog, nikad do tada nije spominjao moj ab. Sve se prenaglo promijenilo,njegove optužbe, predbacivanja,patološka kontrola svega što radim,čak i comp. posuđujem od frendice, nedaj bože da zna da sam na ovom forumu,kao da smatra da trebam patiti! Ili ja trebam pomoć ili on ili oboje! Ja svoj problem bar priznajem on svoj ne. Sve si mislim da se iza takvog iznanadnog okrutnog ponašanja mm krije nesto drugo al neznam što :? Hvala curke
    strašno

i da si rodila to dijete, TM bi našao razloge da te optužuje na isti način. Potpisujem Litalu, to je tvoja odluka, tvoj život, prihvati je i cijeni je kao dio sebe. Nemoj se mrziti radi toga niti nemoj dopustiti da te drugi radi toga maltretiraju.

Sorry na OT, jednostavno sam morala reagirati na ovaj post

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam uvijek sklonija nekog "optuziti" da je poludio, nego da je postao zao....

Pije li?

Ovo mi lici na alkoholicarsku patolosku ljubomoru...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako ti abortus ne pretstavlja ubojstvo (kao meni), što ti onda imat bit lakše?? :?
    to bi ti došlo ko vađenje umnjaka, jer nemaš mista ostvait ga...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    ja bih voljela upoznati onog tko ni za jednu odluku u zivotu nije pozalio...

tesko je kad s vremenom naucis da si mogao drugacije, bolje, sretnije... al nekad, u trenutku kad trebas odluciti - to ne mozes znati, pa odlucujes s onim s cime tada raspolazes i onako kako kontas da ce bit najbolje...

a sto sad? nista. stani iza te odluke. tvoja je. tebe kakve si onda bila. sad si drugacija, starija, iskusnija, s vise znanja. i sad bi tvoja odluka bila drugacija. kao sto ces, kroz neko vrijeme, i o ovom svom ocajavanju drugacije razmisljati
    X

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih isto napisala, svatko neka stoji iza svoje odluke.
    Malo bih pridodala, tema abortusa me uvijek pogađa. Za vrijeme trudnoće kontrole sam obavljala u Vinogradskoj bolnici. Kao i svaki ponedjeljak čekaona puna trudnica. Jedne na kontroli nakon hospitalizacije (kao ja), druge mole Boga da ne moraju biti ponovno hospitalizirane prije poroda, a sve zajedno molimo Boga da je s našim bebicama sve u najboljem redu. I dok čekam na red gladim svoj okrugli trbuščić i pričam s svojom bebicom. Tada dolazi djevojka od nekih 20 godina s prijateljicom na pregled za abortus. Komentira da cijeli hodnik zvoni kakvo je to sranj* jer ona se sad mora zamarati i pregledom, umjesto da joj odmah obave zahvat, kako joj je sad taj zahvat pokvario sve planove, kako je to baš bezveze, komentari u stilu kao da ide na frizuru, pa sad frizerka nešto tu izvodi bijesne gliste.
    Meni se je trbuh stisnuo, a primjetila sam da je i drugim trudnicama bila knedla u grlu (najednom su sve šutjele, nije više bilo onog žamora o bebicama). Bila sam baš u komi.
    A djevojka je samo pričala i pričala i pričala, imala sam osjećaj da će ju netko naglavačke izbaciti kroz prozor.
    Da se razumijemo, njezina odluka, ali nije bilo ni vrijeme ni mjesto za takve komentare, pokraj 20 trudnica od kojih se barem 15 borilo s rizičnom trudnoćom.
    Evo to sam htjela podijeliti s vama, znam da nije baš vezano za temu, znam da se svatko treba nositi s svojom odlukom i cijelo vrijeme sam znala da ta mlada djevojka nema pojma što čini i kad joj jednom to sjedne u glavu neće joj biti lako.
    E sad vi mene katapultirajte kroz prozor, ali nisam mogla ne spomenuti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Anemona kužim te skroz. Ja nisam imala rizičnu trudnoću pa da je tak kenjala u mojoj prisutnosti vrlo vjerojatno bih joj rekla da se malo skulira. I mene jako pogađa tema abortusa i generalno sam protiv njega, ali kako se kaže nikad ne reci nikad je ne znaš što ti život nosi! A da mi se dogodi da nemam drugog izbora i da moram to napraviti mislim da bih ostatak života proživjela u nekakvoj krivnji zbog toga....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    A djevojka je samo pričala i pričala i pričala, imala sam osjećaj da će ju netko naglavačke izbaciti kroz prozor.
    Citiraj Anemona prvotno napisa
    E sad vi mene katapultirajte kroz prozor, ali nisam mogla ne spomenuti.
    Nitko tebe neće katapultirati, sasvim je normalno da pobačaj u ljudima pobuđuje različite osjećaje i reakcije.

ali, tko zna nije li ta djevojka tim brbljanjem razbijala strah, tugu, neizvjesnost...
    možda joj se to u tom trenutku učinio kao jedini izbor i jedino rješenje...
    a nije imala nikoga da joj ponudi drugo...

tebi,

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    ako ti abortus ne pretstavlja ubojstvo (kao meni), što ti onda imat bit lakše?? :?
    to bi ti došlo ko vađenje umnjaka, jer nemaš mista ostvait ga...
    ti imaš 1 dijete koje je tek prošlo godinu dana, i moraš se posvetiti samo njemu,a ja imam dvije cure koje su razlika 14 mjeseci,da mi je to ko vađenje umnjaka vjerojatno nebi rodila drugo dijete nego bi i njega abortirala! Nemaš pojma u kakvoj sam ja situaciji da bi mogla moj abortus uspoređivati sa vađenjem umnjaka!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oprosti nisam sve iščitavala, ali zašto sada ne staviš spiralu?
    čim se bude mogla staviti
    a do tada koristiti prezervative i uz kombinaciju s prekinutim snošajem i izbjegavanjem odnosa u moguće plodne dane mogućnost trudnoće ti je ravna nuli
    a na kraju krajeva nakon toga što si prošla mislim da ni apstinencija do stavljanja spirale i njenog "profunkcioniranja" nije najgore moguće riješenje

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja nisam imala abortus no prošla sam 3 kiretaže pa ti mogu odgovoriti da se ne bi trebala seksati jedno 10-ak dana i nećeš vjerovati, ali to je sve čega se ja sjećam O kontracepcijskim tabletama i spirala ne znam ništa, a vidim i da ne krvariš više što je dobro. Nemoj se samo iznenaditi ako osjetiš malo jače bolove ovih dana, ali svejedno ukoliko ti se to dogodi nazovi liječnika pa pitaj. Mene je užasno bolilo nekoliko dana poslije prve kiretaže.
    Eto toliko od mene. Sretno!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da....što se tiče liječnika moj ti je savjet da se prebaciš kod nekog slobodnog u Osijek ako si blizu Osijeka. Ne vidim iz kojeg si mjesta, ali strašno je to kako se ginekolog ophodi prema tebi :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    oprosti nisam sve iščitavala, ali zašto sada ne staviš spiralu?
    čim se bude mogla staviti
    a do tada koristiti prezervative i uz kombinaciju s prekinutim snošajem i izbjegavanjem odnosa u moguće plodne dane mogućnost trudnoće ti je ravna nuli
    a na kraju krajeva nakon toga što si prošla mislim da ni apstinencija do stavljanja spirale i njenog "profunkcioniranja" nije najgore moguće riješenje
    Čim dobijem menstruaciju idem staviti spiralu!
    Koristim kondome i prekinuti snošaj! Inače smo uz tablete i koristili prekinuti snošaj,pa smo ostali trudni!
    Prvu kćer smo baš pravili a ostale dvije trudnoće su uz tablete i prek. snošaj!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Ja nisam imala abortus no prošla sam 3 kiretaže pa ti mogu odgovoriti da se ne bi trebala seksati jedno 10-ak dana i nećeš vjerovati, ali to je sve čega se ja sjećam O kontracepcijskim tabletama i spirala ne znam ništa, a vidim i da ne krvariš više što je dobro. Nemoj se samo iznenaditi ako osjetiš malo jače bolove ovih dana, ali svejedno ukoliko ti se to dogodi nazovi liječnika pa pitaj. Mene je užasno bolilo nekoliko dana poslije prve kiretaže.
    Eto toliko od mene. Sretno!
    Mene je bolilo samo prvih 10 minuta poslije zahvata,kad su me dovezli u sobu,i to su bili poput menstrualnih grčeva!
    HVALA

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

abortus=spriječavanje čovjeka da živi, raste i razvija se
    onog čovjeka koji nije pisa molbe da dođe na ovi svit a još manje da se katapultira od ruke roditelja na onaj svit
    kakva je to situacija koja čovjeka tjera na takvo što?? da se jedan dan bezbrižno seksaš (znajuć da uvik postoji onaj 1% začeća), a drugi dan abortiraš...
    zamisli kak je simpatično doć ditetu i reć "čuj, kontali smo dal da ti prekinemo nepovratno rast il ne..."
    dost roditelja na ovom forumu su AP orijenirani..i zamisli sad, dok se zgražavamo kako je neko diga ruku pa po guzi, toliko euforično navijamo za pobačajo..ipak je to pravo žene...a di su tu ljudska prava? di je pravo tog malog čovika? il možda nosamo majmune...
    gade mi se ova dvostrzka mjerila...licimjernost...
    i sačuvaj me Bože nesavjesnog ginekologa (slažem se grozna stvar), al još više onih koji se zgražavaju nad njima, a na abortus odmahnu rukom

p.s. znam, znam drvlje i kamenje
    i zaboli me neka stvar

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nitko normalan ne odmahuje rukom na abortus.

da se jedan dan bezbrižno seksaš
    a sto ćemo sa silovanim ženama, zmaj ?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čekala sam te...
    prepustit ćemo ih stručnjacima, ne mesarima

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

čekala sam te...
    prepustit ćemo ih stručnjacima, ne mesarima
    :? ne kuzim, što ćemo prepustiti stručnjacima ?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dusebriznicima

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo ga, samo sam čekala kad će krenuti "lov na vještice". Dajte ne pametujte ženi čiju situaciju uopće ne poznajete nego joj konkretno odgovorite na pitanja (ako možete) - sve ostalo je off topic! Da me se ne bi krivo shvatilo - ja ne propagiram niti jednu struju "pro life" ili "pro choice" i smatram da je to vrlo osobna stvar i nitko treći nije pozvan sudjelovati u odluci ili komentirati nakon nje. Sa svakom odlukom koju pojedinac donese mora živjeti cijeli život, bila ona ispravna ili ne. Stvarno mislim da ovakve "moralne" rasprave (u stilu pro et contra) trebaju prestati i točka. Ovo nije mjesto za to - bar sam ja doživljavala ovaj forum kao vrlo edukativan...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

abortus=spriječavanje čovjeka da živi, raste i razvija se
    onog čovjeka koji nije pisa molbe da dođe na ovi svit a još manje da se katapultira od ruke roditelja na onaj svit
    kakva je to situacija koja čovjeka tjera na takvo što?? da se jedan dan bezbrižno seksaš (znajuć da uvik postoji onaj 1% začeća), a drugi dan abortiraš...
    zamisli kak je simpatično doć ditetu i reć "čuj, kontali smo dal da ti prekinemo nepovratno rast il ne..."
    dost roditelja na ovom forumu su AP orijenirani..i zamisli sad, dok se zgražavamo kako je neko diga ruku pa po guzi, toliko euforično navijamo za pobačajo..ipak je to pravo žene...a di su tu ljudska prava? di je pravo tog malog čovika? il možda nosamo majmune...
    gade mi se ova dvostrzka mjerila...licimjernost...
    i sačuvaj me Bože nesavjesnog ginekologa (slažem se grozna stvar), al još više onih koji se zgražavaju nad njima, a na abortus odmahnu rukom

p.s. znam, znam drvlje i kamenje
    i zaboli me neka stvar
    J_A nije tražila prodike za svoj čin i mislim da ovakvom pametovanju ovdje nihe mjesto.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa da sad je to sve pametovanje
    nije ni ta dr tražila pametovanje pa se društvo zgraža
    i vidim ima veleučenih koji moral ne smatraju naukom
    ćemu pomoć nekom ko smatra da nije napravio niš krivo?? kakva bi to pomoć trebala bit?? potapšat po ramenima? podragat po glavi?? i kakav to lov na vještice?? pobačaj je vrlo ozbiljna tema. i o tom se ne smije šutjeti. i nije samo na političarima il takvim nekim ljudima da govore o tome. i jest, ovo je edukacija!
    dajte malo, pomozite onom kom je pomoć potrebna...djeci kojoj su dani odbrojani...

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja se XXXX slažem sa onim što je napisala zmaj.
    do sad se nisam javljala.

koliko vidim žena je dobila odgovor na pitanje, na kraju krajeva nek se javi svom ginekologu i priči je kraj.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

priči će biti kraj ukoliko se ne nastavi u smjeru edukacije o kontracepciji.

molim vas da se suzdržite od iznošenja osobnih stavova.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bolje zaključaj...jer ću se ja "dežurna inkvizatorica" javljat...
    a što bu tek kad dođe pit bul...

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    priči će biti kraj ukoliko se ne nastavi u smjeru edukacije o kontracepciji.

molim vas da se suzdržite od iznošenja osobnih stavova.
    Upravo to!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bolje zaključaj...jer ću se ja "dežurna inkvizatorica" javljat...
    a što bu tek kad dođe pit bul...
    da se topik zakljuca zato jer ti ne mozes postivati uputu moderatorice i pravila foruma?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Samo ću primjetiti jednu stvar.
    Tu se dijele savjeti za sve moguće bolesti, prehlade, ma da sad ne nabrajam. Svi vi isto tako možete otići doktoru i neka vam dokotr kaže i da savjet kako vi sada govorite J_a! Na bilo kojoj drugoj temi savjeti bi frcali na sve strane, a ovdje vas je dosta samo reklo neka pita svog dokotra! :/ .
    Možda nije napravila najsretniju stvar na svijetu i ne mora je nitko gladiti po glavi i tješiti ali ako i nema nitko nikakav pametan savjet ne mora ni biti na ovoj temi.
    I meni puno tema ide na živce i ne slažem se s puno toga ali se i ne motam po tim temama i radim dar-mar na njima.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Apricot je napisala:
    tko zna nije li ta djevojka tim brbljanjem razbijala strah, tugu, neizvjesnost...
    To sam i ja otprilike mislila kada sam napisala da nema pojma što čini i kad joj jednom to sjedne u glavu neće joj biti lako.
    Da se razumijemo ne bih sad htjela tu pametovati _J_a_ na njezinoj odluci, moje mišljenje je očito protiv, samo smatram da tko se odluči na takav ogroman korak treba znati da li će poslije moći sa sobom živjeti. Ja to tako doživljavam. Gledam barem po sebi kada nisam sigurna u neku svoju odluku (bez obzira koliko mi se u tom trenutku činila ispravna ili kao jedino rješenje) imam potrebu o tome stalno pričati i razglabati dok mi ne sjedne na mjesto.
    Iz tog razloga _J_a_ želim ti brz oporavak (psihički i fizički), nadam se da si dobila odgovore na postavljena pitanja.
    _J_a_, samo napomena, možda si se malo nespretno izrazila, jer čitajući tvoj uvodni post meni na prvu loptu isto zvuči u stilu napravila sam abortus, pljesak molim, znam da nisi tako mislila, ali evo meni je tako zazvučalo.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da ne iznosimo osobni stav??
    naslov je abortus
    tema je abortus
    uvodni post kaže "pričajmo maloo tom..." i "nije da se hvalim..."

ja samo odgovaram na temu
    i svaki stav je moj stav
    kao i stav u uvodnom postu

i da...čim se pojavi neš ovak onda netko ko ja dobije ključ jer se o tom ne smije pričat i jer ja ne želim preći preko tog da se u društvu propagira da je pobačaj ok

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zagovaranje mogucnosti legalnog abortusa nije reklamiranje abortusa
    topik je na zdravlju odraslih, ocekuje se da rasprava ide u tom smjeru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •