ninet prvotno napisa
Wewa i Ivy kad se prestanete ljubiti

pls obratite paznju na sljedece:
Ja govorim hipoteticki - meni bi vazektomija bila izbor da mi ne pale metode vulgaris poput prekinutog snosaja ili kondoma, a oboje smo odlucili da necemo imati vise djece.
Ja imam patoloski strah od spirala i pilula i to nije ovdje tema....MM vjerovatno ima patoloski strah od vazektomije (bas cu ga pitati)...Ali ako cemo malo gender balansa kad je reprodukcija u pitanju...mislim da bi moj strah trebao prevagnuti.

Shvatila sam ja o cemu ti pricas - jednakopravnost i to...
no, hipoteticki: dogovorite se vi da je to - to. za svaki slucaj TM pohrani sjeme u banku (kad bi takva postojala u nas

). a onda, za jedno 3 god se predomislite. znas sta je sljedeca faza - remecenje tvog hormonalnog balansa u postupku MPO i to u obimu koji daleko premasuje efekte kontracepcije. moje je, dakle, misljenje da je vazektomija prevelik rizik, no moje je misljenje dakako specificno zbog iskustva koje zivimo.
problem je odvec delikatan da bi se sveo na pitanje jednakopravnosti, a ja nemam odgovor. opet je to stvar para, pa ako par moze snositi posljedice svog izbora (kao i u slucaju abortusa) - bujrum.