Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 197

Tema: Abortus

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ana, na pitanja koja je autorica topica postavila odgovor bi trebao dati liječnik. mi eventualno možemo ponuditi neko iskustvo, evo javilo se nekoliko cura koje su imale kiretažu.

najkorisnije je topic usmjeriti na edukaciju i prevenciju.

nikako na moraliziranje, jer mu ovdje nije mjesto.

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ivarica, čitaš mi misli.
    Iako razumijem što zmaj svojim postovima želi reći, način na koji ih formulira (u stilu don Ante Bakovića) ne doprinosi u tom smjeru, već postiže upravo suprotan efekt.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

koja je razlika između i-legalnog pobačaja?? osim što se u jednom pazi da žena ostane "zdrava", a u drugom postoje veće šanse za oboljenje...
    cilj je jednak: na najgnjusniji način zgaziti čovjeka

Muž i žena imali puno djece i bili su jako siromašni.Muž je bolovao od smrtonosne bolesti , a žena od sifilisa i smrtonosne bolesti, i usto je zatrudnila.Pitanje je bilo:Da li pobaciti ili riskirati i nastaviti trudnoću jer su i majka i sin u opasnosti.?Šta biste savjetovali toj majci?

apricot obrisala linkove na fotografiju, odnosno film neprimjeren topicu

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa

nikako na moraliziranje, jer mu ovdje nije mjesto.

kakvo moraliziranje? pa ja govorim o činjenicama.

po istom sistemu bi trebamo ključat sve teme o da ne cijepiti jer je cijepljenje zakonom propisano...a eto, neki se našli huškat narod da dr lažu...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Z-majko, ti znaš da sam ja tvoj pinokijevski cvrčak na ramenu i da ću te posavjetovati samo dobro...
    Ja dijelim tvoj stav, bezrezervna sam protivnica abortusa i nikako, nikako i ni u kojem slučaju ga ne bih napravila. Ali, to smo ti i ja...
    Nema smisla da ratujemo, gdje i ako možemo educirajmo ili pomozimo. Rekla si svoj stav, svi smo ga čuli i sad se lijepo prebacimo na recepte inače ćeš do kraja još svašta reći, poput ovoga, npr...
    Citiraj zmaj prvotno napisa
    i svaki stav je moj stav

Ajmo ća...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

po istom sistemu bi trebamo ključat sve teme o da ne cijepiti jer je cijepljenje zakonom propisano...a eto, neki se našli huškat narod da dr lažu...
    Ovo moram linkat mujici, mislim da za ovo imaš kavu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zmaj, poslušaj savjet adiomare.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zmaj, poslušaj savjet adiomare.
    da, nisam taktičar...što na umu to na drumu...

za pit bula:
    zar u pravu ne postoji nadoknada izgubljene štete (love koju bi čovik zaradio, al nije zbog...)
    tako više bi trebalo nadoknadit izgubljeno: prvi osmijeh, prve koračiće, prvo mama i tata, prvo volim te, prvi dan u školi....
    nadoknadit bačeni život...

over and out
    I go....

što vrijedi čovjeku cijeli svijet zadobiti, a dušu svoju izgubiti...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel ovo vau vau forum, imamo mi registiranog korisnika s imenom pit bul?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zmaj, nastaviš li pisati off topic brisat ću ti postove. dovoljno sam puta zamolila da držimo topic na temi.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    jel ovo vau vau forum, imamo mi registiranog korisnika s imenom pit bul?
    pa jucer smo imali pse i hijene... imamo ih i danas, iako je tema zakljucana.

inace, sto se ovog topica tice, Zmaj - ako ikome smeta pojam prekida trudnoce, to bi bile zene koje je ne mogu ostvariti, no to ne znaci da svako od nas ne zivi svoju sudbinu i bira po svome. narocito je suvisno pricati o izboru nakon sto je on ucinjen, bolje se posvetiti tome da niko vise ne dodje u situaciju da mora birati.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    zagovaranje mogucnosti legalnog abortusa nije reklamiranje abortusa
    mislim da je s ovim sve rečeno. povlačim se s ove teme, u nadi da ćemo na nekom drugom topicu kad tad moći dovršiti offtopic-raspravu, jer ostajem dužna odgovora.

i da... vezano za "pitbull" - quod licet Iovi... zmaj, to što ja sama sebe tako zovem, ne znači da me i ti smiješ tako zvati... tu privilegiju imaju samo prijatelji...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pobačaj je vrlo ozbiljna tema. i o tom se ne smije šutjeti. i nije samo na političarima il takvim nekim ljudima da govore o tome. i jest, ovo je edukacija!
    Da se zna ni ja nisam za abortus, da su mi cure malo starije vjerojatno bi rodila i da nisam alergična (moram svaki dan 2× dnevno primit inhalaciju i popit tabletu, a u trudnoći se nesmiju piti ni tablete ni inhalacije jer to šteti razvoju dijeteta, moje cure su malo malo boesne i to je baš zbog toga što sam povremeno moprala uzeti inhalaciju i tabletu),i da nemam psihičkih problema i zbog kojih povremeno pijem sedative jer po noći nemogu spavati,lijevi kuk mi je u banani od prethodna 2 poroda(i moram malo malo ići na terapije)!

Ja nisam otvorila topic zato da me se hvali zato što sam abortirala nego zato da to podijelim s vama i zato da se priča o tome jer ima jako puno žena i djevijkaka koje su to napravile a da o tome nepričaju zato što je to tabu tema!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

JA

uopće nema razloga opravdavati se! tvoj izbor - tvoja odluka - tvoja odgovornost.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    JA

uopće nema razloga opravdavati se! tvoj izbor - tvoja odluka - tvoja odgovornost.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Rage prvotno napisa
    Ovako, imala sam abortus prije 12 godina, studentski dani kod mene bez pameti jer si oprostiti nemogu ab. svih tih 12 godina tulim u sebi,još sam bila pametna pa sam sve ispričala mužu koji mi to sad svakodnevno tura pod nos jer u naših par godina braka još nisam zatrudnila pa je greška MOJA!
    Nedugo sam bila na stimulaciji za ivf postupak, došlo je do komplikacija i stimulacija je prekinuta. Javila sam se na pdf mpo s tom pričom i jako zažalila, nebi više! nikoga ne osuđujem ali mene drugi da, čast izuzecima i hvala im,jedino ja znam kak se osjećam a osjećam se strašno. još mi je muž najavio i razvod braka, razlog, moj ab! Da mogu vrtatit vrijeme s tornja bih skoćila ovak samo ridam u sebi. Kako si pomoći?
    Moram na ovo reagirati.
    Ragu, za tebe i tvog muža ima nade. Treba samo više obostranog razumijevanja. Start je dobar - ti si uvidjela da si napravila ogromnu pogrešku i pokajala se zbog toga. Dobro si napravila i što si mu to priznala.
    Moraš razumjeti ti njega - on ima pravo na svoje snove o obitelji blagoslovljenoj djecom.
    Mora razumjeti on tebe - bila si iskrena i s pravom očekuješ njegovu bezrezervnu podršku.
    Niste olako stupili u brak. Sigurna sam da se volite i dalje. Ne nestaje ljubav samo tako.
    Potražite stručnu pomoć. Kad se oslobodiš tereta na duši, kad osjetiš oprost i ljubav, sigurna sam da će doći i dijete.
    Ono što mene jako smeta je činjenica da ginekolozi nikada ženi ne kažu sve posljedice pobačaja.
    Ginekolozi gledaju zdravlje rodnice, maternice, jajnika, jajovoda....
    Poslije psihoanalitičari gledaju bolesti duše...
    Čovjeka kao cjelinu ne gleda nitko.
    To moramo sami.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Samo ću primjetiti jednu stvar.
    Tu se dijele savjeti za sve moguće bolesti, prehlade, ma da sad ne nabrajam. Svi vi isto tako možete otići doktoru i neka vam dokotr kaže i da savjet kako vi sada govorite J_a! Na bilo kojoj drugoj temi savjeti bi frcali na sve strane, a ovdje vas je dosta samo reklo neka pita svog dokotra! :/ .
    Mislim da nije stvar u tome da nitko ne želi dati savjet nego u tome da na ovom forumu nema puno žena koje su napravile AB pa mogu dijeliti savjete. Eventualno se mogu javiti cure koje su imale kiretažu.
    U nedostatku pametnog i korisnog savjeta najpametniji je da se javi svom liječniku. Ipak, nije to prehlada pa da se možemo praviti pametne mi koje ne znamo ništa o tome.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

JA

Potpisujem!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

JA

- tvoja odluka - tvoja odgovornost.
    četiri riječi,u srž problema.

Inače moj stav je istovjetan onom Adiomare,međutim osobni stavovi nisu tema ovog topica,pa stvarno nema smisla o tome.

Iako nisam skužila ustvari što JEST smisao topica?

Pomislih,savjet o kontracepciji.
    međutim,takvih topica na Rodi već ima.
    Onda sam shvatila da je JA htjela pričati o tome.
    međutim,ispalo je da je sigurna u svoju odluku i da nema ni psihičkih ni etičkih ni moralnih problema s njom.
    Tako da mi nije jasna svrha svega ovog. :/

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa

Iako nisam skužila ustvari što JEST smisao topica?

Pomislih,savjet o kontracepciji.
    međutim,takvih topica na Rodi već ima.
    Onda sam shvatila da je JA htjela pričati o tome.
    međutim,ispalo je da je sigurna u svoju odluku i da nema ni psihičkih ni etičkih ni moralnih problema s njom.
    Tako da mi nije jasna svrha svega ovog. :/
    sročila si moje misli

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

napisala je kako joj je lakše kada priča o tome...
    pa joj dopustimo da priča...

pa je pitala koliko treba vremena proći da bi smjela imati odnose...

sve dok topic nepopravljivo ne zadire u prava čovjeka i dok ne vrijeđamo jedni druge... svaka informacije i mišljenje su dobrodošli...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

,ispalo je da je sigurna u svoju odluku i da nema ni psihičkih ni etičkih ni moralnih problema s njom.
    :/ Nekako sumnjam u ovo što si napisala.Da je to sve tako autorica nebi ni otvarala ovakvu temu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    ,ispalo je da je sigurna u svoju odluku i da nema ni psihičkih ni etičkih ni moralnih problema s njom.
    :/ Nekako sumnjam u ovo što si napisala.Da je to sve tako autorica nebi ni otvarala ovakvu temu.
    Iskreno,to sam i ja pomislila,ali ona tvrdi drugačije pa ne želim protusloviti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Iskreno,to sam i ja pomislila,ali ona tvrdi drugačije pa ne želim protusloviti.
    Pa neznam tko ide na ab, a da mu poslije nije barem malo žao. I moja kuma je napravila to i sama mi je rekla da joj ništa ne govorim premda je bila totalno uvjerena da ga mora napraviti.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja je sreca da sam u trudnoci i znatno nakon nje totalno aseksualna...
    E sad, sta bi s onom idejom da se i gospodin JA (ti, on) malo podveze?
    Nisam primijetila da se to masovno podrzava...A mi se kljukajmo tabletama i zivimo sa stranim tijelima u nasem.
    Ima li jos neko ko bi podvezao muza? (osim mene)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ne bih podvezala ni muža ni sebe, jer tko zna. možda s 35 poželim još jedno

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ma mislim, ono, kad si 100% siguran da je bilo dosta...kao sto je JA bila.

Ja do 35. sigurno necu pozeljeti jos jedno, pa to samo sto nije.... :shock:

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    ma mislim, ono, kad si 100% siguran da je bilo dosta...kao sto je JA bila.

Ja do 35. sigurno necu pozeljeti jos jedno, pa to samo sto nije.... :shock:
    Ja imam TEK 29

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma mislim, ono, kad si 100% siguran da je bilo dosta...kao sto je JA bila]
    ja sam bila 200 % sigurna nakon drugog djeteta da je zadnje.Tako da ko zna,muž mi možda i zatreba još jednom

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Samo trazite izgovore da van ne diraju muzeve ccccc

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E sad kad su svi zabrazdili u krive vode idem i ja pa kud puklo da puklo. Želim povuči paralelu između dvije stvari (da se razumijemo nije povezano, ali meni se malo lampica upalila na tu stranu).
    Zasmetalo me je konkretno slijedeće: zašto postoji pravilo da se ne razgovara o prehrani adaptiranim mlijekom? Zato jer se to kosi s pravilima ovog foruma koji se zalaže za strogo dojenje (inače i ja sam 1000% za dojenje da ne bi bilo zabune), ali nije bilo prepreke da se neke žene popljuju, izvrijeđaju, i maltene ih se optužuje da ubijaju svoje dijete radi prehrane na adaptiranom (ne svi, Formula je zlo i slični članovi). E sad kad nas se 99% duboko protivi abortusu ne smije se reči da je netko s time stvarno ubio svoje dijete.
    Znam da sam sad pretjerala, evo više se ne uključujem u ovu temu.
    Predlažem zaključati i gotovo, i ponovno navodim slijedeće, što sam već napisala:
    _J_a_, samo napomena, možda si se malo nespretno izrazila, jer čitajući tvoj uvodni post meni na prvu loptu isto zvuči u stilu napravila sam abortus, pljesak molim, znam da nisi tako mislila, ali evo meni je tako zazvučalo.
    Mislim da je od tud proizašlo mnogo krivih rečenica.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hm...meni nije jasno koji je smisao ove teme. Bila je već tema o kontracepciji na kojoj sam isto izrazila svoje mišljenje. Svi bi vi oko vruće kaše, ali da se ne opečete. Vidi ti to- 21.st, 2008. na pragu, kondomi se kupuju jeftino, zdravstvena skrb osigurana, različite vrste kontracepcije- ali ne...čemu kontracepcija? Ako se igrate, onda budite spremni preuzeti odgovornost za svoje posljedice.

Poslije neodgovornog i nepromišljenog sexa, ne vidim mjesta kajanju. Oboje ste znali što radite. Čudno da svi ljudi koji PRAVILNO koriste kontracepciju, ne dobiju djecu neplanirano.

Ti si imala dvoje u godini dana- željeno? Opravdavati se sad na bolest je glupost po meni. Alergije? Imam ih i ja. I puno veće probleme od alergija. Ali ne, ne bih pobacila. U biti, ne bih se dovela u tu situaciju. Jer vidi vraga, ni ne moraš. I to ne apstinencijom, nego samo da malo upotrijebis glas razuma i kontracepciju.
    A prekinuti snošaj- očito ga netko ne zna primjenjivati kako treba.

Moj savjet je da malo razmisliš o svome životu, ne mislim ovdje na abortus, nego na opravdanja-nemam novaca i imam alergije, pa eto ne želim treće dijete u dvije godine. A i muž ne želi..ali kladim se da muž ne želi ni kondome...eto..dakle, mislim da sam došla do konkluzije...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

annie, mislim da J_a nije očekivala "popovanje"...
    pa vas molim da se i suzdržite od toga...

Anemona, adaptirano mlijeko je ušlo u pravila Foruma jer se kosi sa Rodinom Vizijom.

O abortusu se Roda nikada nije izjašnjavala, osim što poštuje pravo žene (i muškarca) na informirani izbor.
    Pa bih voljela da se na tome zadržimo jer onda možemo početi pretresati i autosjedalice i hodalice i grah u trećem jesecu života, i drogiranje u trudnoći...

Ako itko ima problema sa forumskim pravilima, molimo vas da se obratite osoblju, prvenstveno adminici anchie76

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    E sad kad nas se 99% duboko protivi abortusu [
    tko smo mi/vi 99%?

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sperma se fino može dati zamrznuti, čuva se gooodinama. Desetljećima. vjerojatno stoljećima, ali to će sa sigurnošću znati naši potomci u budućnosti. Vazektomiji, dakle, prepreka nema. Nuspojave: kod pripadnika reliktne vrste Homo balcaniensis, a ta prevladava na našim prostorima, može se javiti subjektivni dojam okrnjene muškosti već i na sam spomen vazektomije.

Adiomare, zmaj,

tko smo mi/vi 99%?
    Ja sam protiv abortusa i protiv trpanja u bilo kakve postotke! Lijepo molim, ja nisam broj!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

To što netko kaže da ne bi napravio abortus ne znači da je protiv abortusa. Ja sam za to da svatko ima pravo na svoj izbor koji ne mora biti i nečiji tuđi. I zašto suditi po sebi?
    A koliko je onih koji pobace treće dijete, a imaju itekako mogućnosti da odgoje to dijete?

Svatko ima svoje razloge koji su njemu opravdani. I to je to. Nema potrebe nekoga radi njih pribijati na stup srama.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Sperma se fino može dati zamrznuti, čuva se gooodinama. Desetljećima. vjerojatno stoljećima, ali to će sa sigurnošću znati naši potomci u budućnosti. Vazektomiji, dakle, prepreka nema. Nuspojave: kod pripadnika reliktne vrste Homo balcaniensis, a ta prevladava na našim prostorima, može se javiti subjektivni dojam okrnjene muškosti već i na sam spomen vazektomije.

Adiomare, zmaj,

tko smo mi/vi 99%?
    Ja sam protiv abortusa i protiv trpanja u bilo kakve postotke! Lijepo molim, ja nisam broj!
    Anvi, ne branim muskost, ali branim svacije reproduktivno pravo - je li ko provjerio postotke uspjesnosti potpomognute oplodnje prije davanja savjeta o vazektomiji? da jeste, vidjeli bi da ruze bas ne cvjetaju na tom polju i ne vidim zasto bi se ijedan muskarac doveo u takvu situaciju ako ima drugih opcija, a nije da ih je malo i ne podrazumijevaju sve remecenje hormonalnog balansa kod zene.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

baš me zanima što bi parovi koji ne mogu začeti drugačije nego potpomognutom oplodnjom rekli na ovo. vjerojatno bi ipak radije odabrali dobar stari seks nego pravljenje djece uz prisutnost medicinske ekipe.

nemam ništa protiv vazektomije, ali ovo mi je zagreblo oko.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

wewa, prestigla si me.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hajvice

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

u krive vode idem i ja pa kud puklo da puklo.

E sad kad nas se 99% duboko protivi abortusu ne smije se reči da je netko s time stvarno ubio svoje dijete.
    Znam da sam sad pretjerala, evo više se ne uključujem u ovu temu.
    što volim ove dušebriznice koje od početka znaju da su zabrazdile, da su pretjerale, al ipak ne mogu odšutjeti - kud puklo da puklo! i onda brže bolje zahtjevaju zatvaranje teme il se uopće više ne javljaju.

i sad ja - jadnica moram šutjeti, jer sam obećala (damn!), a iz mene sve kipti. i ne, ne ubrajam se u onih 99% koji se duboko protive abortusu. ja sam mother by choice! keep your rosaries out of my ovaries!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eto, nisi šutjela.
    jesi li pukla?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Wewa i Ivy kad se prestanete ljubiti pls obratite paznju na sljedece:
    Ja govorim hipoteticki - meni bi vazektomija bila izbor da mi ne pale metode vulgaris poput prekinutog snosaja ili kondoma, a oboje smo odlucili da necemo imati vise djece.

Ja imam patoloski strah od spirala i pilula i to nije ovdje tema....MM vjerovatno ima patoloski strah od vazektomije (bas cu ga pitati)...Ali ako cemo malo gender balansa kad je reprodukcija u pitanju...mislim da bi moj strah trebao prevagnuti.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ninet, ja se samo smijem ideji zamrzavanja sjemena i vazektomije kao općeraširene metode kontracepcije. mislim da je ipak pametnije biti poprilično siguran da nećeš poželjeti još djece prije nego se odlučiš na nju.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja govorim hipoteticki - meni bi vazektomija bila izbor da mi ne pale metode vulgaris poput prekinutog snosaja ili kondoma, a oboje smo odlucili da necemo imati vise djece.

Ja imam patoloski strah od spirala i pilula i to nije ovdje tema....MM vjerovatno ima patoloski strah od vazektomije (bas cu ga pitati)...Ali ako cemo malo gender balansa kad je reprodukcija u pitanju...mislim da bi moj strah trebao prevagnuti.
    Shvatila sam ja o cemu ti pricas - jednakopravnost i to...
    no, hipoteticki: dogovorite se vi da je to - to. za svaki slucaj TM pohrani sjeme u banku (kad bi takva postojala u nas ). a onda, za jedno 3 god se predomislite. znas sta je sljedeca faza - remecenje tvog hormonalnog balansa u postupku MPO i to u obimu koji daleko premasuje efekte kontracepcije. moje je, dakle, misljenje da je vazektomija prevelik rizik, no moje je misljenje dakako specificno zbog iskustva koje zivimo.
    problem je odvec delikatan da bi se sveo na pitanje jednakopravnosti, a ja nemam odgovor. opet je to stvar para, pa ako par moze snositi posljedice svog izbora (kao i u slucaju abortusa) - bujrum.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a zakaj bi ti mc morala šutiti? sama si si to nametnula bez veze.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

uz dužno poštovanje suadminici, molim da otvorite topic o vazektomiji...
    možda nam i muški na njega zalutaju

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    uz dužno poštovanje suadminici, molim da otvorite topic o vazektomiji...
    jao, ne!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa

Shvatila sam ja o cemu ti pricas - jednakopravnost i to...
    no, hipoteticki: dogovorite se vi da je to - to. za svaki slucaj TM pohrani sjeme u banku (kad bi takva postojala u nas ). a onda, za jedno 3 god se predomislite. znas sta je sljedeca faza - remecenje tvog hormonalnog balansa u postupku MPO i to u obimu koji daleko premasuje efekte kontracepcije. moje je, dakle, misljenje da je vazektomija prevelik rizik, no moje je misljenje dakako specificno zbog iskustva koje zivimo.
    problem je odvec delikatan da bi se sveo na pitanje jednakopravnosti, a ja nemam odgovor. opet je to stvar para, pa ako par moze snositi posljedice svog izbora (kao i u slucaju abortusa) - bujrum.
    A to je vec treca prica i ne - ne svidja mi se...

No kako rekoh - jos cu neko vrijeme biti aseksualna, a poslije, lijepa mehanika i tehnika...

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ninet, ja se samo smijem ideji zamrzavanja sjemena i vazektomije kao općeraširene metode kontracepcije. mislim da je ipak pametnije biti poprilično siguran da nećeš poželjeti još djece prije nego se odlučiš na nju.
    Ne znam više tko je prvi spomenuo vazektomiju na ovom topiku, ali uz to je bio komentar:"a što ako se poslije predomisliš".
    Pa, evo, postoji opcija smrzavanja, moj je odgovor iđšao u tom smjeru.
    Naravno da se neće podvazivati mladi dečki u naponu snage...Kakva ideja...(dajte mi ih sim!!!)
    Ali to je opcija za npr obitelj koja već ima djece i ne planira ih imati više. Prije nego se gospona podveže, može se smrznuti jedna doza njegove sjemene tekućine, za slučaj da si gospon kasnije nađe mladu pucu s kojom poželi imati još nasljednika.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •