da, pa onda neka se ta mlada puca pati...
kako rekoh, o vazektomiji u nekom drugom nastavku...
(zadnja opomena)
da, pa onda neka se ta mlada puca pati...
kako rekoh, o vazektomiji u nekom drugom nastavku...
(zadnja opomena)
dobicemo temu ko da gledam....![]()
Da i baš će ta mlada puca htjeti na takav način zanjeti....
Možeš si misliti!
Apricot, to nije popovanje nego izražavanje vlastitog (i k tome, prigušenog!) mišljenja, a čemu forumi služe nego za izražavanje mišljenja?
A ako se ne slažeš sa mnom, slobodno reci što sam to navela, a da je direktni napad. Ne branim ju, no ni ne sudim joj, nisam ni za ni protiv abortusa, rekla sam što mislim o kontracepciji.
meni je to popovanje, obraćaš joj se svisoka...annie84 prvotno napisa
Ne kužim, kakvo remećenje hormonalnog balansa? Ako je žena plodna i ima uredne ovulacije, može točno u dan znati kada ovulira (mjerenjem bazalne temp.) i taj dan se injicira sperma gospona iz mog prethodnog posta.no, hipoteticki: dogovorite se vi da je to - to. za svaki slucaj TM pohrani sjeme u banku (kad bi takva postojala u nas ). a onda, za jedno 3 god se predomislite. znas sta je sljedeca faza - remecenje tvog hormonalnog balansa u postupku MPO i to u obimu koji daleko premasuje efekte kontracepcije.
Ovo je edukativna rasprava, zašto se ne smije spominjati riječ v.........a?
Pa to ne isključuje sex. Gospon je sasvim uredno potentan, jedino što punoglavci ne plivaju vanka.ana.m prvotno napisa
smije, naravno, ali si otvorite topic pod tim imenom.
a ne na topicu o abortusu pisati o vazektomiji.
ili da ja otvorim topic o sarmi, pa da pišete o bakalaru?!
da, i uspjesnost te metode, dakle inseminacije, krece se oko 10%. s tim da je par lisen intime u cinu "pravljenja djece" - a to treba dozivjeti da bi se pojmila "ugoda" koju potpomognuta oplodnja donosi.Anvi prvotno napisa
sorry za OT, ali ne mogu podnijeti pausalno preporucivanje MPO kao neceg ugodnog - za druge.
Apricot, ja se nikome ne obraćam svisoka. Samo da to raščistimo. A ako meni netko pokuša prodati priču koju zbog svog znanja ja ne prihvaćam, to nije obraćanje svisoka, nego ne volim kad netko ne prihvaća odgovornost za svoja djela, bio to abortus ili loše kuhanje.
Loše kuhanje je banalan primjer. Znači možeš uzet i čitanje knjige za primjer ili recept za muffine. A reći nekome da promisli o svojim željama u životu je najbolji savjet koji ti netko može dati, i ne- to nije popovanje, nego dobra namjera.
Tko to paušalno preporučuje MPO? Misliš, ja??? :shock:
Niti govora, ovdje se radi o metodama kontracepcije.
Evo, ja uopće ne iznosim svoj stav, samo kažem da se sjemenovod može podvezati, baš kao i jajovod, ali se kod sjemenovoda radi o manjem i jednostavnijem kirurškom zahvatu.ms. ivy prvotno napisa
A može se ugraditi spirala, koristiti kondom, dijafragma, mjeriti bazalna temperatura, piti hormonske pilule, prekidati snoš itd, ali ne, ne, NE smije se dešavati iz neznanja ili komocije da abortus bude metoda kontracepcije.
Potpisujem Anvin zadnji post i zadnju rečenicu.
Eto, očito ima isto mišljenje kao i ja.[/quote]A može se ugraditi spirala, koristiti kondom, dijafragma, mjeriti bazalna temperatura, piti hormonske pilule, prekidati snoš itd, ali ne, ne, NE smije se dešavati iz neznanja ili komocije da abortus bude metoda kontracepcije.
Ja bih onda ovako rekla (uzevši u obzir i ovaj tvoj zadnji post):annie84 prvotno napisa
i najboljoj kuharici koja uvijek stoji iznad lonca, miješa, dodaje i oduzma, pazi na svaki korak i slijepo slijedi recept (ili radi intuitivno, nema veze)... može se dogoditi da joj zagori ručak...
preostaje joj da struže lonac, plače nad bačenim ručkom, ili izgorenom posudom, ili zbog muža koji će vikati na nju...
i trebam li joj još i ja sipati sol na ranu?
a stoput je bolja kuharica od mene.
samo sam ja imala više sreće...
OK, slažem se s tobom, možda je bilo nezgodno sročeno, no namjera nije bila loša.
_J_a_ prvotno napisa
Da ti odmah kažem ja sam protiv abortusa...
Ne osuđujem te nimalo.
Tvoj život,tvoj problem,tvoja djela,tvoj križ.
I svaka od nas nosi svoj kakav on god bio.
Ja ti želim da sve to ne utječe na tebe pretjerano u budučnosti.
Ali jedno te molim.Idi vadi krv,nađi normalnog dr koji će ti dati lijepo odgovarajuće tablete...
Što ako ti se desi još trudnoča?Hočeš li i tada pobaciti?To ti nije riješenje,a i sama to znaš...
Etodrži se
annie,![]()
Da tema nijeapricot prvotno napisa
, ovo bi bilo
![]()
Crnjak.
Oprosti jesam ja napisala da moj muž neželi treće dijete? Moj muž želi puno djece jer je i sam iz velike obitelji(6 braće i 1 sestra), ali on vidi da ja jedva izguram dan sa naše dvije hiperaktivne i vrlo zahtjevne curice!annie84 prvotno napisa
A što se tiče kondoma, ko kaže da ih nekoristimo? da se MM pita mogli bi samo s njima ali kad meni neodgovara guma, nakon 5 minuta odnosa mi se dole sve osuši i izriba i kasnije me peče i bude sve crveno!
Ja bui htjela imati još barem 1 djete ali za kojih 5-7 godina kad mi cure krenu u školu![/b]
ninet.... al što njegova vazektomija ima veze s tobom ? ako on i učini to, ti još uvijek možeš ostati trudna.ninet prvotno napisa
nesigurno!
![]()
sun, dobro sam raspoložena pa ne želim da ovaj topic krene u onom smjeru u kojem krenu svi topici na kojima se spomene ab, cr il sl. cura je nova na forumu, pa eto...![]()
apri -![]()
Možda ne bi bilo loše da ste razdvojili raspravu o abortusu od pojedinačnog slučaja korisnice J_a?
mama courage napisala:
Evo mama courage tu sam i stojim iza rečenog, a rekla sam da se neču javiti jer sam otišla predaleko od upitanog, pa da ne "brazdim" dalje.što volim ove dušebriznice koje od početka znaju da su zabrazdile, da su pretjerale, al ipak ne mogu odšutjeti - kud puklo da puklo! i onda brže bolje zahtjevaju zatvaranje teme il se uopće više ne javljaju.![]()
99% je navedeno radi "dramatičnosti", to je figurativno rečeno, žao mi je ako se je netko tu osjetio neželjeno uključen, nije bila ta namjera, niti poanta napisanog.![]()
apricot je napisala:
Draga Apricot, ne znam da li si shvatila s mojeg posta, ali ja se slažem s forumskim pravilima.Anemona, adaptirano mlijeko je ušlo u pravila Foruma jer se kosi sa Rodinom Vizijom.
O abortusu se Roda nikada nije izjašnjavala, osim što poštuje pravo žene (i muškarca) na informirani izbor.
Pa bih voljela da se na tome zadržimo jer onda možemo početi pretresati i autosjedalice i hodalice i grah u trećem jesecu života, i drogiranje u trudnoći...
Ako itko ima problema sa forumskim pravilima, molimo vas da se obratite osoblju, prvenstveno adminici anchie76
Glupo mi je da se otvori tema za koju se zna da su ljudi na nju osjetljivi i onda se svi čudimo što dolazi do "popovanja", "lova na vještice" i sl.
Znam da ako se nema što pametno za reči, odnosno odgovoriti na konkretno pitanje onda je bolje ne uključiti se u raspravu, ali svatko od nas se ponekad osjeti povučen za jezik.
napomena se nije odnosila samo na tebe, a ja sam dužna ponuditi i tu opciju.
što se mene tiče, sve je ok, osim pričanja o stvarima koje se ne tiču teme...
Anemona ništa nisi pogrešno napisala. Ja eto u stvarnom svijetu, ne u virtualnom, imam prilike vidjeti posljedice pobačaja na nekoliko osoba s kojima sam gotovo u svakodnevnom kontaktu (jedna od njih mi je vrlo bliska i jako je volim), pa mogu reći da govore 100%-tnu istinu oni rijetki liječnici koji ističu da je nakon pobačaja osjećaj krivnje s godinama sve veći, velika je izloženost duševnim oboljenjima, iznenadnim napadajima plača i mnogo se teže podnosi menopauza.Anemona prvotno napisa
Glupo mi je već ponavljati da ne osuđujem, ali mi je i strašno žao što nemam argumenata za utjehu. A koliko mi se čini, nakon ovako mnogo postova o ovoj temi, još uvijek nitko i nije podastro takav argument.
ne može postojati argument za nešto što, osim činjenica za moguće fizičke posljedice, u sebi ima i jako veliki psihički faktor.
to je toliko subjektibno da ne mogu pisati niti o svojoj najboljoj prijateljici, a kamoli "savjetovati" nekoga koga susrećem po Forumu.
Zato ovakve teme, osim kao medicinsko stanovište (koliko traje krvarenje, kad je dopušten odnos, kolika je mogućnost infekcije), stvarno nemaju smisla.
Neko id nas u abortusu vide samo "tehničku izvedbu", a neki kroz to prolaze vrlo duhovno.
Činjenica je, međutim, da bismo trebali manje razmišljati u kondicionalima, i ovakve teme možda prepuštati onima koji su doista kroz to prošli i žele o tome javno razgovarati.
Ovako će se uvijek naći oni koji zastupaju jednu, odnosno drugu "stranu", i oni koji će ih potpisivati, slagati se s njima... ili svojim riječima pisati o istoj stvari.
Pa mi se čini kako se tema prilično iscrpila...
Potpisujem Apricot 100%, identicno razmisljam o ovoj temi.apricot prvotno napisa
Deaedi, našla sam jučer još jednu temu na kojoj smo se 100% složile! šta ćeš sad?
Nevezano za ovu temu, ili možda i vezano... Naučila sam da je najgluplja rečenica: "Ja ne bi nikada..."
Ne znate šta bi vi napravili kad bi se našli u nečijoj koži i nikad ne znate kako je nekom drugom.
I može vam se desiti sve ono za šta mislite da se vama nikad ne bi moglo desiti. Zato nemojte osuđivati nikoga i ne izgovarajte famoznu rečenicu-meni se to nikad ne bi moglo dogoditi... jer moglo bi vam se dogoditi već sutra.
obzirom da je cilj Rode edukacija i pravo na informirani izbor, žao mi je što su ti linkovi ISTINE izbrisani
svakako bi trebalo izbrisati i one tekstove o ISTINI adaptiranog (samo jedna boca..potencijalno smrtonosno), pogotovo jer ima više nedojilja neg dojilja...pa eto da ih se ne uznemirava sa istinitom istinom kako je adaptirano mlijeko potencijalno smrtonosno
apricot editirala post
ajme zmaj, svatko tko zna forumirat zna i izguglati takve stvari o abortusu![]()
malo mi je too much ovo tvoje javljanje i popovanje. bezobrazno i uvredljivo
da popovanje je kad se ne ide niz dlaku i ne tapše po ramenima![]()
zmaj, sada bi bilo dovoljno.
ako imaš ikakve pritužbe, molim te da se obratiš adminici.
mislila sam kako su pp-ovi bili dovoljni, ali čini se da je potrebno i javno prepucavanje.
svaki sljedeći post koji ne bude na temu koja je otvorena, bit će brisan.
_J_A dovoljno je da u pretražnik upišeš "kiretaža" i vjerujem da ćeš naći teme kao što je "Kiretaža na 3 načina" u nekoliko dijelova gdje su stvarno do u detalje opisane sve moguće komplikacije, postupci i procedure nakon kiretaže. Vjerujem da je procedura ista kao nakon abortusa-tu naravno ne ulazim u emocionalni dio.
Nisam ni znala šta je kiretaža pa nisam mogla ni tražiti!Zrina prvotno napisa
Zmaj![]()
_Ja_, i na tebe se odnosi upozorenje o neprovociranju...
SORRY!
Nakon ovog posta pomislila sam ---ne znam kako da kažem, ali uistinu ne želim uvrijediti nikoga, molim da mi vjerujete---da je sve lagano izmišljeno---jer se u x puta pokazalo vrućom temom---možda je nekome bilo malo dosadno na forumu, pa je založio vatricu._J_a_ prvotno napisa
![]()
Apri, molim te ne briši, obećajem brišem ja s ovog topika.![]()
Ups, htjela sam reći ne zaključavaj (vidiš kako si mi utjerala strah).ljiljan@ prvotno napisa
![]()
![]()
ok, ali već smo se puno puta dogovorili da se nećemo igrati detektva: tko vjeruje neka diskutira, tko ne vjeruje... neka ide na recepte, tamo je sve regularno i - jestivo.
[quote="ljiljan@"]šTA JE IZMIŠLJENO? :?_J_a_ prvotno napisa
JA STVARNO NISAM ZNALA ŠTA JE KIRETRAŽA,možda sam glupa ali ja za tu riječ stvarno nisam čula! Sad znam da je to isto ko abortus samo što se na nju ide kad imaš spontani pobačaj!
Možda sam premlada da bi znala te ginekološke nazive, imam tek 25 godina!
samo ti lijepo ostani tu, svašta ćeš naučiti![]()
S obzirom da je Zrina nekako llijepo zokružila temu, mislim da je _J_a dobila odgovore na postavljena pitanja.Zrina prvotno napisa
Konstruktivnu raspravu možete nastaviti na ovome topicu:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...3886&start=200