Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 197 od 197

Tema: Abortus

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, pa onda neka se ta mlada puca pati...

kako rekoh, o vazektomiji u nekom drugom nastavku...
    (zadnja opomena)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

dobicemo temu ko da gledam....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da i baš će ta mlada puca htjeti na takav način zanjeti....
    Možeš si misliti!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pisale smo u isto vrijeme...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Apricot, to nije popovanje nego izražavanje vlastitog (i k tome, prigušenog!) mišljenja, a čemu forumi služe nego za izražavanje mišljenja?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A ako se ne slažeš sa mnom, slobodno reci što sam to navela, a da je direktni napad. Ne branim ju, no ni ne sudim joj, nisam ni za ni protiv abortusa, rekla sam što mislim o kontracepciji.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa
    Hm...meni nije jasno koji je smisao ove teme. Bila je već tema o kontracepciji na kojoj sam isto izrazila svoje mišljenje. Svi bi vi oko vruće kaše, ali da se ne opečete. Vidi ti to- 21.st, 2008. na pragu, kondomi se kupuju jeftino, zdravstvena skrb osigurana, različite vrste kontracepcije- ali ne...čemu kontracepcija? Ako se igrate, onda budite spremni preuzeti odgovornost za svoje posljedice.

Poslije neodgovornog i nepromišljenog sexa, ne vidim mjesta kajanju. Oboje ste znali što radite. Čudno da svi ljudi koji PRAVILNO koriste kontracepciju, ne dobiju djecu neplanirano.

Ti si imala dvoje u godini dana- željeno? Opravdavati se sad na bolest je glupost po meni. Alergije? Imam ih i ja. I puno veće probleme od alergija. Ali ne, ne bih pobacila. U biti, ne bih se dovela u tu situaciju. Jer vidi vraga, ni ne moraš. I to ne apstinencijom, nego samo da malo upotrijebis glas razuma i kontracepciju.
    A prekinuti snošaj- očito ga netko ne zna primjenjivati kako treba.

Moj savjet je da malo razmisliš o svome životu, ne mislim ovdje na abortus, nego na opravdanja-nemam novaca i imam alergije, pa eto ne želim treće dijete u dvije godine. A i muž ne želi..ali kladim se da muž ne želi ni kondome...eto..dakle, mislim da sam došla do konkluzije...
    meni je to popovanje, obraćaš joj se svisoka...

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

no, hipoteticki: dogovorite se vi da je to - to. za svaki slucaj TM pohrani sjeme u banku (kad bi takva postojala u nas ). a onda, za jedno 3 god se predomislite. znas sta je sljedeca faza - remecenje tvog hormonalnog balansa u postupku MPO i to u obimu koji daleko premasuje efekte kontracepcije.
    Ne kužim, kakvo remećenje hormonalnog balansa? Ako je žena plodna i ima uredne ovulacije, može točno u dan znati kada ovulira (mjerenjem bazalne temp.) i taj dan se injicira sperma gospona iz mog prethodnog posta.

Ovo je edukativna rasprava, zašto se ne smije spominjati riječ v.........a?

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Da i baš će ta mlada puca htjeti na takav način zanjeti....
    Možeš si misliti!
    Pa to ne isključuje sex. Gospon je sasvim uredno potentan, jedino što punoglavci ne plivaju vanka.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

smije, naravno, ali si otvorite topic pod tim imenom.

a ne na topicu o abortusu pisati o vazektomiji.

ili da ja otvorim topic o sarmi, pa da pišete o bakalaru?!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    no, hipoteticki: dogovorite se vi da je to - to. za svaki slucaj TM pohrani sjeme u banku (kad bi takva postojala u nas ). a onda, za jedno 3 god se predomislite. znas sta je sljedeca faza - remecenje tvog hormonalnog balansa u postupku MPO i to u obimu koji daleko premasuje efekte kontracepcije.
    Ne kužim, kakvo remećenje hormonalnog balansa? Ako je žena plodna i ima uredne ovulacije, može točno u dan znati kada ovulira (mjerenjem bazalne temp.) i taj dan se injicira sperma gospona iz mog prethodnog posta.

Ovo je edukativna rasprava, zašto se ne smije spominjati riječ v.........a?
    da, i uspjesnost te metode, dakle inseminacije, krece se oko 10%. s tim da je par lisen intime u cinu "pravljenja djece" - a to treba dozivjeti da bi se pojmila "ugoda" koju potpomognuta oplodnja donosi.

sorry za OT, ali ne mogu podnijeti pausalno preporucivanje MPO kao neceg ugodnog - za druge.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Apricot, ja se nikome ne obraćam svisoka. Samo da to raščistimo. A ako meni netko pokuša prodati priču koju zbog svog znanja ja ne prihvaćam, to nije obraćanje svisoka, nego ne volim kad netko ne prihvaća odgovornost za svoja djela, bio to abortus ili loše kuhanje.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Loše kuhanje je banalan primjer. Znači možeš uzet i čitanje knjige za primjer ili recept za muffine. A reći nekome da promisli o svojim željama u životu je najbolji savjet koji ti netko može dati, i ne- to nije popovanje, nego dobra namjera.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tko to paušalno preporučuje MPO? Misliš, ja??? :shock:
    Niti govora, ovdje se radi o metodama kontracepcije.

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    priči će biti kraj ukoliko se ne nastavi u smjeru edukacije o kontracepciji.

molim vas da se suzdržite od iznošenja osobnih stavova.
    Evo, ja uopće ne iznosim svoj stav, samo kažem da se sjemenovod može podvezati, baš kao i jajovod, ali se kod sjemenovoda radi o manjem i jednostavnijem kirurškom zahvatu.
    A može se ugraditi spirala, koristiti kondom, dijafragma, mjeriti bazalna temperatura, piti hormonske pilule, prekidati snoš itd, ali ne, ne, NE smije se dešavati iz neznanja ili komocije da abortus bude metoda kontracepcije.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpisujem Anvin zadnji post i zadnju rečenicu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A može se ugraditi spirala, koristiti kondom, dijafragma, mjeriti bazalna temperatura, piti hormonske pilule, prekidati snoš itd, ali ne, ne, NE smije se dešavati iz neznanja ili komocije da abortus bude metoda kontracepcije.
    Eto, očito ima isto mišljenje kao i ja.[/quote]

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Apricot, ja se nikome ne obraćam svisoka. Samo da to raščistimo. A ako meni netko pokuša prodati priču koju zbog svog znanja ja ne prihvaćam, to nije obraćanje svisoka, nego ne volim kad netko ne prihvaća odgovornost za svoja djela, bio to abortus ili loše kuhanje.
    Ja bih onda ovako rekla (uzevši u obzir i ovaj tvoj zadnji post):
    i najboljoj kuharici koja uvijek stoji iznad lonca, miješa, dodaje i oduzma, pazi na svaki korak i slijepo slijedi recept (ili radi intuitivno, nema veze)... može se dogoditi da joj zagori ručak...

preostaje joj da struže lonac, plače nad bačenim ručkom, ili izgorenom posudom, ili zbog muža koji će vikati na nju...

i trebam li joj još i ja sipati sol na ranu?
    a stoput je bolja kuharica od mene.
    samo sam ja imala više sreće...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

OK, slažem se s tobom, možda je bilo nezgodno sročeno, no namjera nije bila loša.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj _J_a_ prvotno napisa
    Citiraj zmaj prvotno napisa
    pobačaj je vrlo ozbiljna tema. i o tom se ne smije šutjeti. i nije samo na političarima il takvim nekim ljudima da govore o tome. i jest, ovo je edukacija!
    Da se zna ni ja nisam za abortus, da su mi cure malo starije vjerojatno bi rodila i da nisam alergična (moram svaki dan 2× dnevno primit inhalaciju i popit tabletu, a u trudnoći se nesmiju piti ni tablete ni inhalacije jer to šteti razvoju dijeteta, moje cure su malo malo boesne i to je baš zbog toga što sam povremeno moprala uzeti inhalaciju i tabletu),i da nemam psihičkih problema i zbog kojih povremeno pijem sedative jer po noći nemogu spavati,lijevi kuk mi je u banani od prethodna 2 poroda(i moram malo malo ići na terapije)!

Ja nisam otvorila topic zato da me se hvali zato što sam abortirala nego zato da to podijelim s vama i zato da se priča o tome jer ima jako puno žena i djevijkaka koje su to napravile a da o tome nepričaju zato što je to tabu tema!

Da ti odmah kažem ja sam protiv abortusa...
    Ne osuđujem te nimalo.
    Tvoj život,tvoj problem,tvoja djela,tvoj križ.
    I svaka od nas nosi svoj kakav on god bio.
    Ja ti želim da sve to ne utječe na tebe pretjerano u budučnosti.
    Ali jedno te molim.Idi vadi krv,nađi normalnog dr koji će ti dati lijepo odgovarajuće tablete...
    Što ako ti se desi još trudnoča?Hočeš li i tada pobaciti?To ti nije riješenje,a i sama to znaš...
    Eto drži se

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

annie,

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

preostaje joj da struže lonac
    Da tema nije , ovo bi bilo

Crnjak.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A i muž ne želi..ali kladim se da muž ne želi ni kondome...
    Oprosti jesam ja napisala da moj muž neželi treće dijete? Moj muž želi puno djece jer je i sam iz velike obitelji(6 braće i 1 sestra), ali on vidi da ja jedva izguram dan sa naše dvije hiperaktivne i vrlo zahtjevne curice!
    A što se tiče kondoma, ko kaže da ih nekoristimo? da se MM pita mogli bi samo s njima ali kad meni neodgovara guma, nakon 5 minuta odnosa mi se dole sve osuši i izriba i kasnije me peče i bude sve crveno!

Ja bui htjela imati još barem 1 djete ali za kojih 5-7 godina kad mi cure krenu u školu![/b]

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Ali ako cemo malo gender balansa kad je reprodukcija u pitanju...mislim da bi moj strah trebao prevagnuti.
    ninet.... al što njegova vazektomija ima veze s tobom ? ako on i učini to, ti još uvijek možeš ostati trudna. nesigurno!

sun, dobro sam raspoložena pa ne želim da ovaj topic krene u onom smjeru u kojem krenu svi topici na kojima se spomene ab, cr il sl. cura je nova na forumu, pa eto...

apri -

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Možda ne bi bilo loše da ste razdvojili raspravu o abortusu od pojedinačnog slučaja korisnice J_a?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mama courage napisala:
    što volim ove dušebriznice koje od početka znaju da su zabrazdile, da su pretjerale, al ipak ne mogu odšutjeti - kud puklo da puklo! i onda brže bolje zahtjevaju zatvaranje teme il se uopće više ne javljaju.
    Evo mama courage tu sam i stojim iza rečenog, a rekla sam da se neču javiti jer sam otišla predaleko od upitanog, pa da ne "brazdim" dalje.

99% je navedeno radi "dramatičnosti", to je figurativno rečeno, žao mi je ako se je netko tu osjetio neželjeno uključen, nije bila ta namjera, niti poanta napisanog.

apricot je napisala:

Anemona, adaptirano mlijeko je ušlo u pravila Foruma jer se kosi sa Rodinom Vizijom.

O abortusu se Roda nikada nije izjašnjavala, osim što poštuje pravo žene (i muškarca) na informirani izbor.
    Pa bih voljela da se na tome zadržimo jer onda možemo početi pretresati i autosjedalice i hodalice i grah u trećem jesecu života, i drogiranje u trudnoći...

Ako itko ima problema sa forumskim pravilima, molimo vas da se obratite osoblju, prvenstveno adminici anchie76
    Draga Apricot, ne znam da li si shvatila s mojeg posta, ali ja se slažem s forumskim pravilima.
    Glupo mi je da se otvori tema za koju se zna da su ljudi na nju osjetljivi i onda se svi čudimo što dolazi do "popovanja", "lova na vještice" i sl.
    Znam da ako se nema što pametno za reči, odnosno odgovoriti na konkretno pitanje onda je bolje ne uključiti se u raspravu, ali svatko od nas se ponekad osjeti povučen za jezik.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

napomena se nije odnosila samo na tebe, a ja sam dužna ponuditi i tu opciju.
    što se mene tiče, sve je ok, osim pričanja o stvarima koje se ne tiču teme...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    mama courage napisala:
    što volim ove dušebriznice koje od početka znaju da su zabrazdile, da su pretjerale, al ipak ne mogu odšutjeti - kud puklo da puklo! i onda brže bolje zahtjevaju zatvaranje teme il se uopće više ne javljaju.
    Evo mama courage tu sam i stojim iza rečenog, a rekla sam da se neču javiti jer sam otišla predaleko od upitanog, pa da ne "brazdim" dalje.

99% je navedeno radi "dramatičnosti", to je figurativno rečeno, žao mi je ako se je netko tu osjetio neželjeno uključen, nije bila ta namjera, niti poanta napisanog.
    Anemona ništa nisi pogrešno napisala. Ja eto u stvarnom svijetu, ne u virtualnom, imam prilike vidjeti posljedice pobačaja na nekoliko osoba s kojima sam gotovo u svakodnevnom kontaktu (jedna od njih mi je vrlo bliska i jako je volim), pa mogu reći da govore 100%-tnu istinu oni rijetki liječnici koji ističu da je nakon pobačaja osjećaj krivnje s godinama sve veći, velika je izloženost duševnim oboljenjima, iznenadnim napadajima plača i mnogo se teže podnosi menopauza.
    Glupo mi je već ponavljati da ne osuđujem, ali mi je i strašno žao što nemam argumenata za utjehu. A koliko mi se čini, nakon ovako mnogo postova o ovoj temi, još uvijek nitko i nije podastro takav argument.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne može postojati argument za nešto što, osim činjenica za moguće fizičke posljedice, u sebi ima i jako veliki psihički faktor.
    to je toliko subjektibno da ne mogu pisati niti o svojoj najboljoj prijateljici, a kamoli "savjetovati" nekoga koga susrećem po Forumu.

Zato ovakve teme, osim kao medicinsko stanovište (koliko traje krvarenje, kad je dopušten odnos, kolika je mogućnost infekcije), stvarno nemaju smisla.

Neko id nas u abortusu vide samo "tehničku izvedbu", a neki kroz to prolaze vrlo duhovno.

Činjenica je, međutim, da bismo trebali manje razmišljati u kondicionalima, i ovakve teme možda prepuštati onima koji su doista kroz to prošli i žele o tome javno razgovarati.

Ovako će se uvijek naći oni koji zastupaju jednu, odnosno drugu "stranu", i oni koji će ih potpisivati, slagati se s njima... ili svojim riječima pisati o istoj stvari.

Pa mi se čini kako se tema prilično iscrpila...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ne može postojati argument za nešto što, osim činjenica za moguće fizičke posljedice, u sebi ima i jako veliki psihički faktor.
    to je toliko subjektibno da ne mogu pisati niti o svojoj najboljoj prijateljici, a kamoli "savjetovati" nekoga koga susrećem po Forumu.

Zato ovakve teme, osim kao medicinsko stanovište (koliko traje krvarenje, kad je dopušten odnos, kolika je mogućnost infekcije), stvarno nemaju smisla.

Neko id nas u abortusu vide samo "tehničku izvedbu", a neki kroz to prolaze vrlo duhovno.

Činjenica je, međutim, da bismo trebali manje razmišljati u kondicionalima, i ovakve teme možda prepuštati onima koji su doista kroz to prošli i žele o tome javno razgovarati.

Ovako će se uvijek naći oni koji zastupaju jednu, odnosno drugu "stranu", i oni koji će ih potpisivati, slagati se s njima... ili svojim riječima pisati o istoj stvari.
    Potpisujem Apricot 100%, identicno razmisljam o ovoj temi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Deaedi, našla sam jučer još jednu temu na kojoj smo se 100% složile! šta ćeš sad?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam, sve me strah...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ne znam, sve me strah...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nevezano za ovu temu, ili možda i vezano... Naučila sam da je najgluplja rečenica: "Ja ne bi nikada..."
    Ne znate šta bi vi napravili kad bi se našli u nečijoj koži i nikad ne znate kako je nekom drugom.
    I može vam se desiti sve ono za šta mislite da se vama nikad ne bi moglo desiti. Zato nemojte osuđivati nikoga i ne izgovarajte famoznu rečenicu-meni se to nikad ne bi moglo dogoditi... jer moglo bi vam se dogoditi već sutra.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

obzirom da je cilj Rode edukacija i pravo na informirani izbor, žao mi je što su ti linkovi ISTINE izbrisani

svakako bi trebalo izbrisati i one tekstove o ISTINI adaptiranog (samo jedna boca..potencijalno smrtonosno), pogotovo jer ima više nedojilja neg dojilja...pa eto da ih se ne uznemirava sa istinitom istinom kako je adaptirano mlijeko potencijalno smrtonosno

apricot editirala post

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajme zmaj, svatko tko zna forumirat zna i izguglati takve stvari o abortusu

malo mi je too much ovo tvoje javljanje i popovanje. bezobrazno i uvredljivo

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da popovanje je kad se ne ide niz dlaku i ne tapše po ramenima

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zmaj, sada bi bilo dovoljno.

ako imaš ikakve pritužbe, molim te da se obratiš adminici.
    mislila sam kako su pp-ovi bili dovoljni, ali čini se da je potrebno i javno prepucavanje.

svaki sljedeći post koji ne bude na temu koja je otvorena, bit će brisan.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

_J_A dovoljno je da u pretražnik upišeš "kiretaža" i vjerujem da ćeš naći teme kao što je "Kiretaža na 3 načina" u nekoliko dijelova gdje su stvarno do u detalje opisane sve moguće komplikacije, postupci i procedure nakon kiretaže. Vjerujem da je procedura ista kao nakon abortusa-tu naravno ne ulazim u emocionalni dio.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa
    _J_A dovoljno je da u pretražnik upišeš "kiretaža" i vjerujem da ćeš naći teme kao što je "Kiretaža na 3 načina" u nekoliko dijelova gdje su stvarno do u detalje opisane sve moguće komplikacije, postupci i procedure nakon kiretaže. Vjerujem da je procedura ista kao nakon abortusa-tu naravno ne ulazim u emocionalni dio.
    Nisam ni znala šta je kiretaža pa nisam mogla ni tražiti!

Zmaj

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

_Ja_, i na tebe se odnosi upozorenje o neprovociranju...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

SORRY!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zmaj
    Nakon ovog posta pomislila sam ---ne znam kako da kažem, ali uistinu ne želim uvrijediti nikoga, molim da mi vjerujete---da je sve lagano izmišljeno---jer se u x puta pokazalo vrućom temom---možda je nekome bilo malo dosadno na forumu, pa je založio vatricu.
    Apri, molim te ne briši, obećajem brišem ja s ovog topika.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    Apri, molim te ne briši, obećajem brišem ja s ovog topika.
    Ups, htjela sam reći ne zaključavaj (vidiš kako si mi utjerala strah).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ok, ali već smo se puno puta dogovorili da se nećemo igrati detektva: tko vjeruje neka diskutira, tko ne vjeruje... neka ide na recepte, tamo je sve regularno i - jestivo.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[quote="ljiljan@"]

Nakon ovog posta pomislila sam ---ne znam kako da kažem, ali uistinu ne želim uvrijediti nikoga, molim da mi vjerujete---da je sve lagano izmišljeno---jer se u x puta pokazalo vrućom temom---možda je nekome bilo malo dosadno na forumu, pa je založio vatricu.
    šTA JE IZMIŠLJENO? :?
    JA STVARNO NISAM ZNALA ŠTA JE KIRETRAŽA,možda sam glupa ali ja za tu riječ stvarno nisam čula! Sad znam da je to isto ko abortus samo što se na nju ide kad imaš spontani pobačaj!
    Možda sam premlada da bi znala te ginekološke nazive, imam tek 25 godina!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

samo ti lijepo ostani tu, svašta ćeš naučiti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa
    S obzirom da je Zrina nekako llijepo zokružila temu, mislim da je _J_a dobila odgovore na postavljena pitanja.
    Konstruktivnu raspravu možete nastaviti na ovome topicu:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...3886&start=200

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •