Citiraj Anemona prvotno napisa
mama courage napisala:
što volim ove dušebriznice koje od početka znaju da su zabrazdile, da su pretjerale, al ipak ne mogu odšutjeti - kud puklo da puklo! i onda brže bolje zahtjevaju zatvaranje teme il se uopće više ne javljaju.
Evo mama courage tu sam i stojim iza rečenog, a rekla sam da se neču javiti jer sam otišla predaleko od upitanog, pa da ne "brazdim" dalje.

99% je navedeno radi "dramatičnosti", to je figurativno rečeno, žao mi je ako se je netko tu osjetio neželjeno uključen, nije bila ta namjera, niti poanta napisanog.
Anemona ništa nisi pogrešno napisala. Ja eto u stvarnom svijetu, ne u virtualnom, imam prilike vidjeti posljedice pobačaja na nekoliko osoba s kojima sam gotovo u svakodnevnom kontaktu (jedna od njih mi je vrlo bliska i jako je volim), pa mogu reći da govore 100%-tnu istinu oni rijetki liječnici koji ističu da je nakon pobačaja osjećaj krivnje s godinama sve veći, velika je izloženost duševnim oboljenjima, iznenadnim napadajima plača i mnogo se teže podnosi menopauza.
Glupo mi je već ponavljati da ne osuđujem, ali mi je i strašno žao što nemam argumenata za utjehu. A koliko mi se čini, nakon ovako mnogo postova o ovoj temi, još uvijek nitko i nije podastro takav argument.