Da li koja od vas ima iskustva sa induciranim porodom, naravno samo u slučaju da je beba bila zrela.
Da li koja od vas ima iskustva sa induciranim porodom, naravno samo u slučaju da je beba bila zrela.
Ja sam išla na inducirani. Što te konkretno zanima?
Ja sam na SD rodila na indukciju, jer sam prenijela 14 dana.
Moje iskustvo je super.
Bila sam potpuno zatvorena, bez ijedne jedine kontrakcijice na CTG-u.
U 10 su mi počeli puštati drip, u 13.23 sam rodila.
Prvorotka, ne baš u cvijetu mladosti.
Trudovi su odmah bili dosta jaki, u vremenskim razmacima od 2-3 minute.
Mislila sam da nisu normalni, da su se sigurno zeznuli kad su mi dozirali drip![]()
. Ja sam se užasno brzo otvorila i zato je sve bilo lagano, čak mi ni trudovi nisu bili toliko bolni kak sam ja mislila da će biti.
Da sam se otvarala kako to obično kod prvorotki ide, 1cm - 1 sat, ili još sporije, a trudovi svake 2 min.,ipak bi se onda malo više namučila. Ovako je sve bilo superbrzo, lagano i ne previše bolno.
Kažu da drip razvaljuje i stvarno počnu odjednom jake i česte kontrakcije, ali meni to ni u jednom momentu nije bilo za neizdržat :D .
Uglavnom, skroz pozitivno iskustvo !
Zaboravih;
što ne znači da bi slijedeći put išla na indukciju ako ne bi morala, kao ovaj put, jer se više nije moglo čekat.
Ipak bi htjela osjetiti prirodan ritam trudova i prirodan porod.![]()
Ja sam išla na inducirani ali bez gela za otvaranje jer sam bila super otvorena. Dali mi drip,prokinuli vodenjak, epiduralnu sam sama tražila. Došla sam u rađaonu u 12, oko 13 su mi prokinuli vodenjak u 17 i 25 sam rodila. Sve u svemu super jer sam imala gestozu i čekati prirodni porod je bilo rizično.
Noa, a mozda ti se desi kao i meni: naruce te u nedjelju ujutro na inducirani porod, s noci subote na nedjelju (valjda od uzbudjenja, sto bi drugo) ti pukne vodenjak i rodis tu noc za par sati.
onda doduse ne znas pruzit relevantne informacije o induciranom porodu, ali prica bude bas simpaticna 8).
ujutro je dosao moj ginekolog gore u Rodiliste i s vrata: "... pa gospodjo f., ja vas dole cekam da krenemo s porodom, mislio - vi zaspali, a kad tamo.... vi vec rodili..."
A koja priča, ali čujte , sve je moguće....Tko zna kako će to sa mnom završiti , ali ja sam s ivf-a i malo me frka da me uhvati rađati po noći, bez mog ginića...budem li prenijela, možda se za to odlučim...vidjet ću. Ali čini mi se da kad planiraš niš ne bude tako. Iznenadit će moj mali mene i MM na spavanju :D , baš imam neki filing.Uh , koje li je ovo uzbuđenje, a još dva tjedna do termina
!
Rodila sam Josipa nakon indukcije gelom. Vodenjak su probusili oko 8 ujutro, Joco je bio vani u 11.
S obzirom da nisam dobila drip (hvala Bogu, nikakve igle i cjevcice oko mene) trudovi su bili san u odnosu na trudove kad sam Luku radjala.![]()
Evo jutros sam bila na pregledu. Još 1o dana do termina, mali je super, ima oko 3.5 kg, a ja sam se počela otvarati, oko 1 prst. vidjet ću, ali mi nije žao što se otvaram lagano, prst po prst, da ima manje za poslje.Ah, baš smo uzbuđeni.
ja sam dobila trudove u 35.tj i kad sam stigla u bolnicu trudovi stali...u predrađaoni na ctg-u od 3 do 6 ujutro ... bez iti jednog truda vidljivog na ctg-u otvorila se 5 prstiju, u 8 mi stavili drip...u 10 je poceo djelovati i u 11:50 rodio se moj mali miš...
ja sam dosla na obicnu kontrolu (40+2) i doktor me poslao u radjaonu,otvorena 5-6 cm a bez i jednog truda.
odma me "sredili",u 13 sati dali drip koji je odaaaaah poceo djelovati,trudovi svaku minutu![]()
,ali gotovo za manje od sat i pol,tocnije u 14 i 22 moja malena je ugledala svjetlo dana
![]()
trebalo je pisati "odmaaaah" :/
E cure moje, vidjet ćemo, vi ste očito imale dobra iskustva, ali ipak ste bile otvorene par prstiju, onda ide lakše...ma vidjet ćemo....znam da sam sve luđa: ja umjesto da sad ležim , šetam cijelo jutro, dobro se osjećam, koja snaga....Možda se i još otvorim,a što ja znam...e baš sam nestrpljiva upoznati mog mišića, baš sam ....
![]()
i ja ti saljem pusu hrabrilicu, i zelim ti da vas decko iznenadi cim prije.
Noa prvotno napisa
Ja nisam bila otvorena ni milimetra, prošišala termin 2 tjedna, pa je beba dobila dosta i na težini, a rodila im skoro na hodniku iz predrađaone u rađaonu, cca 10 metara.![]()
Think pink ! :D
Ja imam iskustvo sa induciranim- iako sam radije htjela da sve bude prirodno- ali Proslo je bilo vec 2 tjedna od termina. Mene su zadrzali cjelu noc u bolnici- i navecer sam bila otvorena tek 1 prst, kad sam ujutro oko 11,30 dobila drip bila sam 3 prsta otvorena - i u 13.11 min rodila sam Juliana. Sve u svemu nije bilo strasno- trudovi su zbilja sibali- i priznajem da sam uzivala u onoj minutici bez trudova- ali sam se i jako brzo otvorila preostalih 7 cm. Nisam dobila a ni trazila epiduralnu, nisu mi radili epiziotomiju, nisam popucala- i sto je najvaznije- rodila sam zdravog djecaka od 3344g i 52 cm. Dobila sam i pohvale od primalja - da sam radila sve kako su mi rekle i da sam bila hrabra- nisam niti jednom vrisnula- i cjeli sam se porod smjeskala.
2002-ge,u Vinogradskoj sam zadrzana zbog proslog termina cca tjedan dana.Primljena sam u nedjelju navecer,smjestena u predradjaonu,kontrolirali ctg,otvorena nisam bila nista.
Progutala sam 2 zlice ricinusa i do jutra dusu ispustila povracajuci i cisteci se,od trudova nista,ama bas nista.
U ponedjeljak smjestena u sobu na odjel,gin.pregled isti,nula bodova.
Utorak navecer opet ricinus,opet cijela neprospavana noc.
Jutarnja vizita ustanovila isto stanje ,a ja smozdena,blago dehidrirana,ma pustite me spavati i jesti.
Srijeda-plodova voda blago zamucena,idemo nocas roditi,a i ctg je pokazivao niske otkucaje.
Znaci opet ricinus,pa povracanje,ali sada su trudovi krenuli.
Od 20 sati,do 03 u noci sam "probavljala"ricinusovo ulje i probdijela svo vrijeme na zahodu,ali s pravilnim,jakim trudovima.
U 03 sata,probudila sestru,ona me dodatno sklistirala(mislim..cemu to?,al dobro),trudovi jaki,ja mislila necu do radjaone stic,rodit cu na hodniku![]()
E cekaj,jos i pregled dezurne dokice,koja "veselo" konstatira da se nisam otvorila ni milimetra...ajmeee...ja mislila mojim mukama se blizi kraj kad ono nije jos ni pocelo.
Radjaona,busenje vodenjaka,drip na sve to,i udri...do 11 u jutro.
Eto,mog induciranog poroda.
Sad mi je termin za cca 2 tjedna i molim Boga da prica bude ovog puta ipak malo ljepsa i laksa.
...a kao kad ricinus pocinje djelovat i crijeva se uzburkaju,pa na"prirodan"nacin pobudjuju trudove,ima neke logike,al je dosta neukusno i neugodno
![]()
hvala na pozeljenoj sreci :D ,ma ici ce sad to bolje(drzim si fige na sve 4)
Postoje i neki...hm...zanimljiviji i ugodniji prirodni načini poticanja trudova8) . Nisam probala, ali piše se o tome... i moraš SM-a zaposlit za to
![]()
Nisam mislila da se kod nas daje ricinus - to sam pročitala na internetu, ali činilo mi se zbilja bljak. I baš lijepo dehidriraš nakon par dana na ricinusu, ko stvoreno za ugodan porod i brz oporavak![]()
Ja sam dobila klizmu.
Bojala sam se toga ko vraga, svi su mi govorili da je gadno, kad ono- ništa, dobiješ, pokakaš se (2-3 puta, zavisi o "inspiraciji"![]()
) i to je to; ne kužim zakaj je to curama tako grozno ?! :/
Evo ti par razloga:andrea prvotno napisa
- 1. zato sto je klizma ponizavajuca
2. zato sto remeti ritam trudova - te uslijed stresa moze doci do zaustavljanja poroda (zene se ne bi trebalo ometati, trebala bi se smanjiti razina stresa na minimum da adrenalin ne bi zaustavio porod - ne bi se zeni trebala postavljati suvisna pitanja, a kamoli joj se uvaljivati klizma dok je u trudovima)
3. zato sto je stolica potrebna prilikom izgona (dijetetu se crijevna flora stvara iz okoline, ovis s cim je u dodiru, idealno bi bilo da dijete tu crijevnu floru dobije od majke - znaci njene stolice prilikom izgona - a da to ne budu bakterije bolnickog osoblja i bolnice)
4. zato sto je ta praksa napustena svuda u svijetu i dokazano nepotrebna (pa cak i stetna - pogledaj tocku 3. )
Makes sense?![]()
anchie76 prvotno napisa
Nisam mislila da cure izmišljaju kad kažu da im je to bed, samo da se to možda negdje drugačije radi, jer sam ja očekivala da će me boljeti i svašta, a znala sam da imam pravo odbiti ali nisam htjela riskirati bijes osoblja :/ , iako nemam ni sa osobljem negativnih iskustva.
Da, sad sam se sjetila da mi je doc rekao da će možda ipak ići malo lakše ako se crijeva isprazne :? , a kod mene ionako ništa nije išlo prirodno, pa nisam ni razmišljala o tome.![]()
![]()
ja sam dobila klistir koji uopce nije djelovao
![]()
i ja sam prije carskog reza dobila klistir :/ , ali jedva da je nešto izašlo![]()
Ipak sam bila cijeli dan prije toga na njihovoj "hrani"![]()
A cinjenica da se zena automatski prazni kad krenu trudovi?!?andrea prvotno napisa
Nevjerojatno je do koje mjere oni zanemaruju rad naseg tijela![]()
Ja oba puta na indukciji. Prvi put od negde od 15 do otprilike 20. Puno disala i nije tako tesko bilo. Bio pored mene i kum stazista sa kim sam jos usput i pricala.
Drugi put ukljucili me u 6 , porodila se u 7 i nista strasno
Ja sam rodila u Becu- i dobila sam uslugu klistriranja pred porod. :?4. zato sto je ta praksa napustena svuda u svijetu i dokazano nepotrebna (pa cak i stetna - pogledaj tocku 3. )
Mogu reci da je cak prije onih 5 minuta koliko sam trebala pricekati djelovalo.I nikako poslije zavrsiti....A MM me slusao cjelo vrijeme...jer je sjedio u sobici u kojoj se nalazio i wc.
Joj, Masalačak, sorry, ali...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
Nisam mogla izdržat, tak sam se smijala dok sam si zamišljala tu scenu, da mi se Bojan u drugoj sobi probudio !
Evo i dokaza da klistriranje moze biti i smjesno i zabavno....Joj, Masalačak, sorry, ali... .
Nisam mogla izdržat, tak sam se smijala dok sam si zamišljala tu scenu, da mi se Bojan u drugoj sobi probudio !![]()
evo ti moje verzije induciranog što te možda ohrabri:
mene stavili na drip u 23.10, a rodila prvu bebu u 23.25 i drugu u 23.27. Kod mene je tako brzo djelovalo da čak ni babica koja je tu popunjavala papire nije vjerovala kad sam je obavijestila da rađam dok nije sama vidjela. A onda je nastala mala strka, ali sve je dobro prošlo.....![]()
![]()