Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Povišen CRP

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Povišen CRP

Prošli tjedan sam vadila krv i jučer na nalazima vidim da mi je povišen CRP. Pregled mi je tek za tjedan dana pa me zanima zna li tko što znači kad je CRP povišen (u mom slučaju 6.4, tolerira se do 5,0). Cijeli prošli mjesec sam bila nekako virozna, a možda je neka upala u pitanju.
    Inače, eritrociti i željezo su isto niski, ali to mi nije toliko problematično kao crp.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

To je normalan CRP. Uvijek postoje manje oscilacije u razini.
    Kad je nešto ozbiljnije u pitanju on je i 100x viši.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Angie mi smo u par dana sa trudnoćom, kod mene je povišen holesterol i trigliceridi, T4 i eritrociti. Dr. (internista baš baš za trudnice) kaže da nije ništa alarmantno, da je sve to normalno u trudnoći, kontrola opet za mjesec dana sa novim nalazima. Opusti se (vidi ko ti kaže , paničarka koja svaki dan mjeri koliko je mlječne masti unijela u sebe ), ja vjerujem da je to sasvim uredu

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala, cure! Stvarno sam se bila zabrinula, a izgleda bezveze.

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ček koliko je meni poznato u trudnoći je crp normalan do 8. jesam li u pravu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ana-blizanci prvotno napisa
    ček koliko je meni poznato u trudnoći je crp normalan do 8. jesam li u pravu?
    Meni je isto dr. komentirao da je blago povišeni CRP normalan u trudnoći.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako me pamćenje služi u trudnoći se tolerira CRP do 15...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je sad ovo jako aktualno, buduci da mi je CRP nalaz povisen (12,5 a prije mjesec dana, kad sam bila u zescoj virozi, bio mi je 18) i ginicka mi je najavila detaljnije pretrage buduci da mi se jucer pojavio (i odmah nestao) nekakav smeckasto-krvavi iscjedak, a usput je na uzv vidjela jasne kontrakcije maternice.

Beba je ok (kuckuckuc), posteljica isto, a ja sam zatvorena. Samo sad, s ginickinom reakcijom i povisenim crp-om, ja vise nisam ok nego sam poprilicno uznemirena.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

CRP do 8 je normalno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

crp od 8,0 4 mjeseca nakon trudnoće! Da li je to normalno? :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mozarela prvotno napisa
    da

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Citiraj mozarela prvotno napisa
    da

hvala na iscrpnom odgovoru! ali ja ti ipak vjerujem! uvijek volim čuti ono što želim čuti!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je crp bio 9.radilo se o nekoj upali koju do sada nitko nije uspio otkrit.Zbog svega toga postaljica je prestala hraniti moga malca zadnjih mjesec dana.Sva sreće sve je ispalo super osim šta sam se rodio sa 2350g i 46cm.I šta je najgore od svega sve to otkriveno je poslije poroda.

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Drage cure,

vidim da i neke od vas imaju slicnih problema pa bih samo molila neke sugestije, iskustva....

Zadnji nalaz CRP je 30, grlic maternice cist, urin cist, nemam temperaturu, dobro se osjecam, zubi zdravi, trenutno sam u 27. tjednu.

Zabrinuta sam jer nista nije nadjeno, a crp visok dali je netko imao slicnu situaciju?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Draga Kolimoli ja ti jedino mogu savjetovati da svako malo kontroliraš krvnu sliku(leukocite i CRP).Meni je CRP bio 9 pa je negdje bila neka upala.Isto sam sve živo prekontrolirala od zubi,urina,urinokulture i svih bakterija....
    Nikad ništa nije nađeno,a ipak je bilo neko s....
    :?
    To je nažalost sve što ti ja mogu reći.Znam da nisam baš od neke koristi.Namad se da nije ništa i da je CRP trenutno povišen.
    Sreno!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja sam bas pre nekoliko dana bila u slicnoj situaciji. crp mi je bio 23, svi drugi nalazi uredni. kad sam ponovila nalaz bio je 9.
    posle sam pronasla da je crp jako osetljiv, i da moze da se poveca bukvalno od uboda, ranice i sl...
    isto tako sam nasla da je u trudnoci, narocito na kraju, sasvim normalan do 20 i da je frka jedino ako je asimptomatski povisen u prvom trimestru, kad moze da pokazuje sklonost ka preeklampsiji.

evo pogledaj i ovaj topic:
    crp 54, trudnica...

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo bila danas na kontroli, sve uredu osim sto im je sumnjiv taj crp pa me htjeli zadrzati.

za sada sam odbila hospitalizaciju jer ustvari niti dok nije znala sta bi samnom osim da napravi jos jedan test na crp.

Kako znam da je to jako nespecifican marker upale pitala sam je dali je moguce da je takav zbog lagananog muskulfibera od subotnje svadbe, sto je ona potvrdila kao moguce!!!

Sutra idem po novi nalaz i molim Boga da je nizi nego ovaj zadnji!!!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj kolimoli prvotno napisa
    Kako znam da je to jako nespecifican marker upale pitala sam je dali je moguce da je takav zbog lagananog muskulfibera od subotnje svadbe, sto je ona potvrdila kao moguce!!!

Sutra idem po novi nalaz i molim Boga da je nizi nego ovaj zadnji!!!
    Ma da, ja sam mislila da mozda imam i lagani mastitis, a imam i neku ranicu koju Novi stalno ceprka pred spavanje, pa je mozda bilo i od toga.

~~~~~~~~~~ za sutra!

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

CRP pao na 20, jos uvijek nije savrsen, ali pokazuje tendenciju pada pa me doc. nije zadrzavao u bolnici, naravno sada sljede ucestale kontrole.

Sljedeci puta cu definitivno traziti da mi daju da napravim uz crp i neki drugi indikator upale.

Hvala na vibrama!!!

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tek sam sad naišla na ovu temu a eto da se nadovežem
    meni je CRP bio povišen 33
    tj. dana posli je pao na 20 pa na 15
    uzrok je bila upala. imala sam gljivice koje nisam osjetila već mi je gin. vidio na pregledu
    uzrok tome je što sam imala dvije bebe pa se jedna prestala razvijati ( u 10 tj)pa dolazi do raspadana ( tijelo radi svoju uzbunu pa dolazi do povišenog crp-a), ali ni to ne mora biti razlog. moj gin. me je tješio da 33 nije srašno visoko , 300 bi bilo uzbuna ali ovako sve je ok
    inaće normala je 15 iako na nalazima piše 5

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

u kojem razdoblju trudnoce se radi taj CRP?

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa
    u kojem razdoblju trudnoce se radi taj CRP?
    Obično se radi na početku utvrđivanja trudnoće kod ginića, ono kad se radi i KKS, urin i krvna grupa, ali kad su neke vrijednosti povišene, tipa leukociti u krvi ili urinu.
    Evo meni u drugoj trudnoći opet povišeni i leukociti (15) i crp 13. U prošloj su mi lekociti bili 12 a crp nisam ni vadila

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cerviks mi je prilicno omeksan i skracen, pa me dr poslao neka izvadim CRP za svaki slucaj da vidimo jel neka upala u pitanju...
    Jucer mi dosao nalaz... 4,2 :D

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Zaboravih reći da sam povadila sve briseve i urinokuluru i to je sve ok

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam CRP radila sa 13 tj
    a leukociti u 11 tj.a bili su mi 11 a dr. kaže da je to normalno i da to može biti i od krvarenja zubnog mesa
    krvnu grupu nisam niti radila jer to imam od prije 7 god pa su mi rekli da ne treba ( inaće mi je to mučenje -dizanje rano i čekanje na tašte, mučnine itd.-nemaju svi obzira :/ )

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja se od početka borim s povišenim CRP om imala sam od 40 pa je padao na 15 pa opet rastao, nađena mi je ureaplasma na brisevima i pila sam sumamede i nije otišla, sad se šopam acidosaulusom , još par dana pa idem na provjeru.
    Inaće je sve ok zatvorena, sad sam u 26.tj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •