Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: praćenje pogledom

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno praćenje pogledom

Molim vas podsjetite me kada bi beba trebala početi slijediti predmete pogledom i gledati mamu u lice kada joj se obraća? Ne sjećam se kada je Vito to počeo raditi, a brinem se jer Jan ima sutra 7 tjedana i neprati baš previše pogledom predmete i čini mi se da me baš ne fokusira pogledom Je li sve ok? Inače, na svim pregledima je bilo sve ok s njim, apgar mu je 10/10.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prema knjizi MPG (samo ta mi je pri ruci), u trećem mjesecu života. Citat: "sada već pažljivo očima prati vas ili predmete koje pokazujete". Možeš pogledati i na:

http://www.klubtrudnica.net/beba/1.htm

Pomogla bih ti iskustvom, ali ne sjećam se kada je moj sin to počeo raditi, mada mi se čini dosta rano. Moram početi zapisivati te stvari...

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala loptice
    Evo s tog linka: "U položaju na leđima prati igračku žarke boje od jednog do drugog očnog kuta (sl. 2b) te fiksira i prati pogledom lice koje se kreće."
    To me brine
    Ima li neka mama s bebom iste starosti da javi sposobnosti svoje bebe?

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Jan kao da stalno gleda u daljinu pa ne fokusira ono što je ispred njega. Kad se namjestim ispred njegovog pogleda da me vidi, on me izbjegava pogledom jer kao da gleda nešto iza mene :/ Nekad zna pratiti igračku, ali vrlo kratko i vrlo rijetko.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Evo s tog linka: "U položaju na leđima prati igračku žarke boje od jednog do drugog očnog kuta (sl. 2b) te fiksira i prati pogledom lice koje se kreće."
    Zaboravih napisati da se ovo odnosi na drugi mjesec.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

čovjeka zanima neki pauk na suprotnom zidu a ti mu se unosiš u facu

pa sama kažeš da je sve bilo ok na pregledu, čemu briga?
    to je sad doba kad se pomaci vide iz dana u dan

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moja je počela sa nekih 2,5 mjeseca uočavati stvari koje su malo dalje. A sada, sa 3,5 mjeseca vidi sve i prati i udaljena kretanja.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Samo da se pohvalim da me Jan od jučer promatra, usredotoči se lijepo na mene, čak se i smije kad me vidi :D

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

:D :D :D super!

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Primjetila sam, da imamo skoro istu staru bebu... A. me je počeo pratit pogledom jako rano, ja sam bila jako iznenadjena jer moje starije dijete je bilo totalni lolek što se toga tiče Nije me primječivala nikako.. A ovaj mlađi puno više voli ovu ranu komunikaciju, stalno me prati pogledom, smije se..Jako ga je lako nasmijati, kad plače samo ga stavim na koljena i radim face pa je odmah sav u smijehu...

Želim ti reć, da se ne opterečuješ šta, kad i kako jer dvoje djece nije isto..

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj misonja je prvo poceo pratiti mene s 2 mj. a onda ubrzo i igracke a i sve ostale. ali mislim da je to sve relativno od djeteta do djeteta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •