Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 175 od 175

Tema: izvija se

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I da samo da dodam. Naš se mali u početku strahovito ljutio ( prije bih rekla bio tvrdoglav kao i mama), pogotvo kada smo ga morali okretati na bok, a tetu vježbača je doživljavao kao najvećeg neprijatelja. A danas kad god ju vidi puca od smjeha i vidi se da uživa u vježbanju. I mogu Vam reći da bez problema najmanje odvježbaju 60 minuta bez problema.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ninanuna prvotno napisa
    I da samo da dodam. Naš se mali u početku strahovito ljutio ( prije bih rekla bio tvrdoglav kao i mama), pogotvo kada smo ga morali okretati na bok, a tetu vježbača je doživljavao kao najvećeg neprijatelja. A danas kad god ju vidi puca od smjeha i vidi se da uživa u vježbanju. I mogu Vam reći da bez problema najmanje odvježbaju 60 minuta bez problema.
    Joj draga, kad ću to dočekati , za sada se samo ljuti ili plače - no ovo je jako lijepo za ćuti, jedva ćekam!!! :D

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ninanuna prvotno napisa
    Joj draga, kad ću to dočekati , za sada se samo ljuti ili plače - no ovo je jako lijepo za ćuti, jedva ćekam!!! :D

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Romi ,samo da kažem da mi više ne vježbamo.
    Šefica je prohodala samostalno sa 13mj.Vježbali smo od 8-13 mj jednom tjedno.Imamo kontrolu za oko tri mjeseca kad postane stabilna da se vidi ima li kakvih asimetrija,ali sad smo mirni..

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Romi; samo hrabro. Mi smo na pola puta. Malecki je 6 mjeseci star, borimo se s asimetrijom, nedostatkom snage u području abdomena, ali se ne predajemo. Ono što ti moram reći da je u tom plaću samo protestiranje protiv vježbanja, i da je iskreno ponekad potrebno izbacit emocije. Sve s ciljem da mu se pomogne. Kak sam ti napisala moj je na početku radio svašta, a sada kada se prihvatimo posla uživa. Samo hrabro, kažem to za nas obje, kao i za sve i vjerujem da će biti sve OK.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala od srca, sirius :D :D :D !

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja cu samo s obzirom na naziv teme napisati za buduce mame koje tu svrate,ako se djete izvija(sto je ponekad normalno s obzirom na dob,u jednom postu cak dobro obrazlozeno ne moze kako treba pa onda djete radi kako moze sto nije uvijek ispravno)dobro je odma primjeniti preporuke iz baby handlinga(na stranici udruge puz ima brosura,a sad cesto i u DZ imaju plakate).Ako sumnjate da nesto nije uredu nastavite s pregledima,al handling je najbitniji i snjim ne mozete fulati, za djecu sa normalnim tonusom misica moze biti podupiruci a za djecu s distonijom glavni,dok ne vjezbate ciljano on ce vam pomoci.
    Normalno je da se bebaci bune kod vjezbanja,mama naravno zna granicu kad taj plac nije vise nije ok.
    Treba biti strpljiv,a najcesce oni kod kojih nisu veliki rizici na kraju ispadnu motoricki napredni.
    A ne znam sta da kazem za ovo da je svaki drugi neurorizik,jel to trend ili se sve vise i vise zna ili je bolje puhat na hladno..

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja cu samo s obzirom na naziv teme napisati za buduce mame koje tu svrate,ako se djete izvija(sto je ponekad normalno s obzirom na dob,u jednom postu cak dobro obrazlozeno ne moze kako treba pa onda djete radi kako moze sto nije uvijek ispravno)dobro je odma primjeniti preporuke iz baby handlinga(na stranici udruge puz ima brosura,a sad cesto i u DZ imaju plakate).Ako sumnjate da nesto nije uredu nastavite s pregledima,al handling je najbitniji i snjim ne mozete fulati, za djecu sa normalnim tonusom misica moze biti podupiruci a za djecu s distonijom glavni,dok ne vjezbate ciljano on ce vam pomoci.
    Normalno je da se bebaci bune kod vjezbanja,mama naravno zna granicu kad taj plac nije vise nije ok.
    Treba biti strpljiv,a najcesce oni kod kojih nisu veliki rizici na kraju ispadnu motoricki napredni.
    A ne znam sta da kazem za ovo da je svaki drugi neurorizik,jel to trend ili se sve vise i vise zna ili je bolje puhat na hladno..

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj eki3 prvotno napisa

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj eki3 prvotno napisa
    Mislim da se o tim stvarima svakim danom zna sve više,ali i da mnogi liečnici pušu na hladno.Svakako se slažem, da je baby handling jako važan, a vježbanje je korisno svima.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa s obzirom da sam mama male vježbačice iskreno ću reći da sam mišljenja kako svakom djetetu apsolutno ne škode vježbice, jer vježbice nisu ništa što bi štetilo, dapače i mi odrasli vježbamo (ja aktivno), a zdravi smo.
    Definitivno ću vježbati sa svojim slijedećim djetetom, bez obzira bilo urednog motoričnog razvoja ili ne, bebice na taj način jačaju, svakako pravilnije idu korak po korak ka onom završnom hodanju i trčanju.

Ja osobno mislim da nije trend, već se samo malo više osvijestilo oko motorike djeteta i došlo do zaključka da tom malom novom biću treba osigurati savršen razvoj, a ne zadovoljavajući razvoj u "granicama normalnog".

Kako bi moja fizioterapeutkinja rekla "zašto ne bi bilo jednostavno savršeno"

Moja fizijatrica kaže da većina zdrave djece ne radi sve potpuno pravilno i kako treba, ali da se kod njih to tolerira, jer zdravo dijete je ipak zdravo dijete, a samim time su i manji rizici od bilo kakvih nepravilnosti, mada, naglasila je da ih ima.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

[quote="Pepita"]Pa s obzirom da sam mama male vježbačice iskreno ću reći da sam mišljenja kako svakom djetetu apsolutno ne škode vježbice, jer vježbice nisu ništa što bi štetilo, dapače i mi odrasli vježbamo (ja aktivno), a zdravi smo.

Ja osobno mislim da nije trend, već se samo malo više osvijestilo oko motorike djeteta i došlo do zaključka da tom malom novom biću treba osigurati savršen razvoj, a ne zadovoljavajući razvoj u "granicama normalnog".

Kako bi moja fizioterapeutkinja rekla "zašto ne bi bilo jednostavno savršeno"
    Bravo!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

da vas pitam:
    malac 7 mjeseci, super napreduje, sjedi, vjezba puzanje, jak je, al radi i neke stvarcice koje mi se ne svidjaju: tu i tamo izvijanje (obicno kad mu se ne svidja polozaj, ili kad ga uspavljujem a on nece, ili kad ga premjestam u polusnu u krevetac, ili kad hoce odbiti cicu..). malo je prije bio i asimetrican, sad mi se cini da vise nije, a citam da ni to nije bas dobro. moje subjektivno misljenje je da to nije nikakva patologija, nego eto odstupanje od optimuma i ja ga pokusavam usmjeriti u optimum baby handlingom koliko sam ga uspjela prokuziti...
    pa sam zbunnjena- sta stvarno ne smije rukica nikad ici iza, ili ispod mog pazuha kad doji, tesko mi je to izvest?!
    ili ono podizanje preko ruke, kuzim za male bebice (nazalost tad to nismo znali) al on ima skoro 11 kila, tesko mi je to s njim...
    Sta je zapravo najvaznije kod tog baby handlinga???

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo prvo cu pokusat malo priblizit baby handling(BH) onako na zdravo seljacki(oni koji su od struke neka ne zamjere):handling(rukovanje) je osmisljen kako bi sacuvao pozitivne ucinak ciljanog vjezbanja,traje 24 sata jer i briga o dijetetu traje 24h,osnovne aktivnosti osmisljene tako pa poticu normalan tonus misica,a tako i normalnu motoriku.Dio je Bobath koncepta,za neurorizicnu djecu je nuzan a ostalima moze biti poticaj(nekim roditeljima je da tako kazem i praktican,neki cak instinktivno na taj nacin rukuju s djecom).

Sta se tice tvog bebaca,nije bas pozeljno dijagnosticirat na nevidjeno,ali kako i sama kazes cini ti se da su to sve odmaci od optimalnog,ako nije bilo faktora rizika i sanse za odstupanja su manje.Bez obzira na sve ako sumnjas mozes se posavjetovati s dr.

Polzaj ruke kod nosenja ili dojenja u BH je takav jer se na taj nacin upisuje pravilna simetricna slika tijela u mozak(ako je rukica iza prosto receno nema je,ima tu jos stvari vezano za misicni tonus,ali nebi te sad bunila tim pojedinostima).Spustanje i dizanje preko boka(ruke) normaliziraju tonus=normalan pokret,a to je cilj.
    BH se prilagodjava kako dijete raste,tako da je logicno da ti je bebac od 11kg tezak preko jedne ruke kad ga dizes.

Nadam se da sam malo pojasnila i da nisam zakomplicirala pricu.

A sad sa stajalista mame,upravo imam jednu bebu koja se u zadnje vrijeme jako voli izvijati i sve gledati naopacke,mislim da se ona to meni inati jer zna da ja na to ,salim se al cini mi se da je to neka faza jer ona eto nije nurorizicno dijete pa ju ja ne sprijecavam.
    Oprostite na dugom postu.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

eto citam jer je moja pocela prije par dana... izvija glavu i trup jako na desno kao da oce nesto vidjeti i jos se pritom jako jako zacrveni i ljuti... Sad kad sam sve ovo procitala me stvarno JAKO strah posto nemam blage sta da radim... da u ponedjeljak zovem pedijatricu.. i onda sta cemo, svako malo za Rijeku a trenutne mogucnosti za to su nam hmmm blago receno nikakve?!

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To nije bila namjera,treba biti na oprezu ali ne se bojati .

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Imas pp BebbBeba

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Zaboravih napisat u PP - HVALA

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moj Toma se isto prati kod fizijatra zbog izvijanja... Poslani smo bili na kontrolni uz mozga. Doktorica koja ga je radila, rekla je da joj je žalosno koliko puno beba šalju na po njoj nepotrebne neuropedijatrijske pretrage. I kolike mame prolaze svašta zbog, kako je ona nazvala, "negativnog trenda" u Hrvata. Po tome koliko ih šalju, mi smo nacija s najviše neuro-rizične djece
    Slažem se s njom jer sam i sa starijim prošla slično, a naknadno upoznala more majki koje sve imaju male vježbače. Mislim da bi puuuno korisnije bilo da se baby handling sustavno podučava preko pedijatara i možda čak bolje patronažnih sestara.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da ne otvaram topic, vidim da imate dosta iskustva a ja imam pitanje

mojoj bebi domali prsti na nozi ne stoje u istom nizu sa ostalima. ima za koji dan 3 meseca. da li je to normalno? idu iznad ostalih u visinu ali se ne preklapaju.

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj frost prvotno napisa
    da ne otvaram topic, vidim da imate dosta iskustva a ja imam pitanje

mojoj bebi domali prsti na nozi ne stoje u istom nizu sa ostalima. ima za koji dan 3 meseca. da li je to normalno? idu iznad ostalih u visinu ali se ne preklapaju.
    Sorry nisam tocno skuzila,koji prstici nisu u ravnini i kad se to desava?
    Mozda je samo takav polozaj zbog masnih jastucica na stopalima ispod prstica koji su kod bebaca izraziti i ustvari tek kad stanu na nogice pod tezinom se vidi pravi polozaj prstica.

Desava se da se kod hipertonusa(izrazitog)palac skvrci i visi je od ostalih prstica,obicno se desava zajedno sa "krutim" ispruzanjem nogica.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

rec je o domalom prstu, znaci prsto koji stoji do najmanjeg, tj. malog prsta na nozi.
    i na jednoj i na drugoj nozi je ista situacija, kako bih objasnila kao kad zubi nisu u istom nizu nego jedan iskace iz celog reda.
    u ovom slucaju domali prstici mu stoje iznad svih, nisu skvrceni vrhom na napred, izvijeni na gore, kako bih rekla, nego celi stoje iznad, od polovine ostalih.
    kad savija nogice da dodirne taban o taban, oni se izravnaju a takodje kad bu stavim nozicu na dlan pa pritisnem, kao pritisak kod stajanja npr. onda mi isto izgledaju jednaki.

inace nema krofnice nigde po telu pa ni na stopalima, nije ni mrsav ni bucko, nego onako jak i cvrst kako bih rekla, nema salce.
    e sada, tabani mu nisu ravni, naravno, mislim jeste izboceno tu jer nije hodao. mislim tesko je objasniti, ali razumemo se valjda.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i da nije hipertoniran, to znamo.

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da se razumijemo i da se radi o polozaju prstica koji se da korigirati sto ce reci da nije alarmantno,a na sljedecem pregledu nek vam ped to provjeri.
    Svi klinci dok ne prohodaju imaju masne jastucice na stopalima,samo sto je kod nekih izrazenije.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Drage mame, tate i bebe vježbači - ako ste naručeni kod Dr Žutelije na pregled u Klaićevoj - DOBRO provjerite ima li zamjene za vaš termin.

Naime, doktorica je na porodiljnom a zamjena nije tamo baš svaki puta. Iako tete na šalteru kažu da će vas nazvati ako se termin pregleda mijenja - e pa nas nisu nazvale!
    Tako da smo moja curka i ja prošli tjedan kisnule kroz grad i došle u Klaićevu, poljubile vrata i dobile novi termin! Užas!
    Teta je rekla da joj je žao , i ja joj vjerujem - a tek kako je meni bilo žao!

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •