znam da je vec bilo razglabanja o ovome,...ali, pikapiram temu jer me zanima nekoliko stvari...

1.) nama pedijatar nije nista rekao osim toga da se malena razvija ok (a ja sam zaboravila pitati o izvijanju, iako sam imala namjeru). kako ste vi primijetili da vam se bebe izvijaju ili da nesto drugo ne stima, te da trebaju otici kod fizijatra odnosno neuropedijatra?

2.) da li postoji neka knjiga (strucnija ili manje strucna) pisana od fizijatra ili neurofizijatra o izvijanju i radu sa djecom?

ja sam kupila "why motor skills matter, improve your child's physical development to enhance learening and self-esteem". autori su neuropedijatar i pedijatar. pisu o tome kako stimulirati djetetov razvoj po dobnim grupama, te kako primijetiti ako nesto nije bas kako treba.. no, oni u knjizi pisu bas suprotno o tome sto je teta apricot bila pricala -- ovi pisu da se djeci slobodno malo pomogne dok se okrecu, da je ok ako sjede pod 45 stupnjeva ako imaju support... itd itd.

iako ja zaru ne stavljam da sjedi i ne pomazem joj da se sama okrece -- ja sam na sto muka jer imam konfliktne informacije...

3.) moze li mi netko dati preporuku za neuropedijatra/fizijatra u zagrebu? ja sam procesljala malo postove, no nisam nasla (vjerojatno mi je promaknulo).

puno hvala!