Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: deksametazon,synopen i dojenje

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno deksametazon,synopen i dojenje

naime imala sam u ponedjeljak groznu reakciju ne znam ni sama na što

dijagnoza je urtikarija, dobila sam injekciju gore navedenih sastojaka
    napomenula sma da dojim, doktorica se dvoumila, ja sam joj rekla da dojenje ne želim prekidati
    ipak mi je dala injekciju i rekla da se posavjetujem sa pedijatricom ali da mi ona mora dati injekciju jer je reakcija velika i da se slučajno manifestirala na dišnim putevima da bih bila u opasnosti od gušenja...

pediajtrica je rekla neka samo nastavim sa dojenjem
    cijeli dan sam bila omamljena, pospana

danas opet reakcija, nisam otišla doktoru, strah me tih prokletih lijekova, malo sam prosurfala pa vidim da se ne preporuča, no dobro to piše na svim lijekovima

tanko sam namazala fenistil gelom od sina i počelo se povlačiti, nisam sigurna niti da je to o.k.

što ako to pređe u svakodnevnu pojavu, večina ako ne i svi lijekovi za lječenje alergija nisu kompatibilni sa dojenjem??

znam koje namirnice izbjegavati, na što pripaziti ali nemam pojma od čega je ova reakcija

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nista ti ne preostaje nego se boriti za lijekove kompatibilne s dojenjem
    a kad nisi sigurna u neki lijek, nazoves Zavod za klinicku farmakologiju na Rebru 01 2388 275 ili 01 2388 288

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Dexamethason može uz dojenje, ali synopen, bojim se, ne :/ .

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam isto nakon poroda dobila urtikariju, 2 injekicije solu medrola i neke tabletice sa D ( Dimi-nesto)... kompatibilno s dojenjem.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Ja sam isto nakon poroda dobila urtikariju, 2 injekicije solu medrola i neke tabletice sa D ( Dimi-nesto)... kompatibilno s dojenjem.
    koliko je to kod tebe trajalo?

ja sam jučer opet dobila injekcije jer je reakcija strašna, od jednog malog plikića proširi se poo cijelom bedru i tako na par mjesta na tijelu

od danas pijem i rinolan pa se nadaju da možda više neću trebati injekcije

dojim i dalje, svi sliježu ramenima i vidim da nemaju prave informacije vezano za dojenja i pedijatrica koja nije rekla ni dojite ni nemojte

na zavodu za farmakologiju su mi rekli da je rinolan ok i deksametazon ali u nekoliko doza
    a za sinopen da je kontraidiciran

naišla sam na ovaj topik
    http://roda.hr/forum/viewtopic.php?t...e8fc7c42a23cc7

ali tu se radi o večem djetetu

ja imam bebu od 7 tjedana koja je isključivo na mom mlijeku

kako uopće funkcionira izdajanje i vračanje na sisu nakon što prođe bolest kod tako male bebe
    ja se nada da mi injekcije neće više trebati, do sada sam primila dvije doze

sinoć je malena bila dosta plačljiva i čini se da je imala i grčeve, ali smo ih i prije znali imati, nije uopće pospana kao što sam ja nakon injekcija

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

vracanje na sisu je lakse ako ne dajes izdojeno na bocicu
    kako ti uopce ide izdajanje?
    pogledaj alt. metode hranjenja
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2396
    i tekstove o izdajanju na portalu
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=277

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    vracanje na sisu je lakse ako ne dajes izdojeno na bocicu
    kako ti uopce ide izdajanje?
    pogledaj alt. metode hranjenja
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2396
    i tekstove o izdajanju na portalu
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=277

pa inače ne izdajam
    jesam jednom dvaput kad su mi bile prepunjene

hvala na linkovima već sam sve i prije pročitala

ne mogu vjerovati da mi se nakon tako dobor uspostavljenog dojenja sa 2. djetom to događa

još se nadam da više neću trebati primati synopen je ron je izgleda jedini problematičan
    na nekim topicia sam pročitala da su neki koji su dojili nakon synopena odmah prestali, jesam li pogriješila i koliko on može biti štetan?
    i je li ipak nastavak dojenja manje štetan nego količina te kemije koju dijete prima

znam da mi se ovdje ne može reći napravi to i to, samo moram se negdje ispuhnuti...

i grozno mi zvuči da bih ja njoj sada trebala davati adaptirano jer mi svi doma imamo nekih problema sa alergijama što je jedan od velikih razloga zašto sam htjela samo i isključivo dojiti

nalazim se u zoni sumraka

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    koliko je to kod tebe trajalo?
    A trajalo je nekih 4-5 dana, ne znam na sto je bila alergija, ali se vis nije pojavljivalo.
    Svrbilo je neizdrzivo, najvise dlanovi, ali mi je dr. dao neki krec kojim bi premazala cim bi se plik pojavio, on je dosta ublazivao svrab.
    Nadam se da ce ti brzo proci i da s dojenjem nece biti problema (ja sam doila normalno)...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

koje su to tablete bile? dimidril? koliko zanm ni one ne idu sa dojenjem

ja sam sad na rinolanu, synopen sam dobila jer je on puno jači antihistaminik a reakcija je bila velika, plikovi i po 10 -15 cm u promjeru
    jedino je taj synopen problematičan

evo fotka

http://public.fotki.com/lucy07/na-poetku/pc120009.html :?

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da, dimidril... Ja sam pila jednu ujutro (ili cak 2 :? )... Znam da je jedna forumasica takodjer... A i dermatolog je upoznat sa situacijom i mojim dojenjem, zato mi i nije dao vise injekcija solu-medrola, a dimidril je rekao da mogu...

A slika tako poznata....

Koliko ti to vec traje?

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Molim Vas pomozite mi. Imam bebu od 5 meseci i 8 dana,koja iskljucivo jos uvek samo sisa,nicim je nedohranjujem jos uvek. ujela me je osa ja sam elergicna i doktor mi je prepisao Synopen injekciju koju sam primila a ovde sam procitala da nebi trebala beba da sisa ako to primim. JA sam rekla doktoru da sisam bebu a on mi je rakao da joj nista nece faliti sem sto ce biti pospana. sta da radim i sutra treba da primim tu injekciju. a otok na ruci mi raste iz sata u sat i pod upalom je. Unapred HVALA VAM.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •