Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Tri autosjedalice u autu-gdje i kako?

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Tri autosjedalice u autu-gdje i kako?

Imamo troje male djece.Dvoje starijih imaju velike sjedalice iza, a bebač nam sjedi naprijed (okrenuta baby sjedalica i isključen zračni jastuk).MM uglavnom vozi, a ja se uguram iza između sjedalica, jer baby sjedalica ne stane iza.
    Mene zanima da li po zakonu uopće smijemo staviti baby sjedalicu naprijed i kako ste vi riješili ovakve probleme.
    Molim prijedloge.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

po zakonu sjedalica ne smije na prednje sjedalo (niti dijete mlađe od 12 godina)

a kako riješiti: na žalost, jedino rješenje je auto dovoljno velik za tri sjedalice otraga

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Po našem zakonu djeca ispod 12 godina ne smiju sjediti na prednjem sjedalu, vidi dolje:

[i]Vozač osobnog automobila ne smije na prednjem sjedalu prevoziti osobu koja je pod utjecajem alkohola ili droga, dijete mla

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovisi o autu. nama u kangoo nisu stali: booster, sjedalica 9-18 i jaje 0-13kg... jednostavno se nisu mogli zakopcati remeni auta... u doblo (fiatov), npr. stanu...

pa smo prodali novi kangoo (imao je godinu dana) i kupili 9 godina star sharan... :/

nisam se tome nadala, ali eto, zeljeli smo vise djece, auto to nije mogao podnijeti i to je bilo jedino rjesenje...

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Imamo lagunu, iza ima tri sjedala i tri točke vezanja, ali ne stanu tri sjedalice.
    Ništa, mijenjat ćemo auto.
    Hvala vam na brzim odgovorima.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a gle mene kokoske

stali su nam booster, 9-18 i jaje, ali je onda leo trebao uskocit u onu 9-18 i tada ne bi mogle stati...

uglavnom, zakljucak je isti - mijenjali smo auto zbog djece i sjedalica

sad svi imaju mjesta i jos imamo jedno sjedalo za rezervu

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I meni treba rezervno sjedalo, kad dijete ogladni da ga mogu prikopčati.
    Ovako mi je ipak nemoguće.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Samo za info - na pregledu u Dugom Selu došla Škoda Favorit stara 15 godina, srednje sjedalo s pojasem u 2 točke vezanja. I tri sjedalice Peg Perego Grupe 0+ s bazom. Isprva nisam vjerovala da sve tri AS mogu stati na zadnje sjedalo jer su mi se činile pre-preglomazne, ali su ih Nika i tweety uspješno namontirale

bundevica, bilo bi najbolje da dođete na službeni pregled AS. Ali da ne čekate, reci koliko su stara djeca, i koje AS imaju, pa će savjetnici pokušati pomoći s prijedlozima

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dvojica starijih imaju brevi 9-18, a bebač Maxi cosi

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mislim da ćemo kupiti kombi!
    Dečki ionako hoće još seku, pa da se mi pripremimo.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mislim da ćemo kupiti kombi!
    Dečki ionako hoće još seku, pa da se mi pripremimo.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A smijem li najstarijem staviti iza u sredinu booster autosjedalicu, a ostalu dvojicu sa strane?Tako bi svi stali.
    A, vučem zadnju slamku. :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj bundevica prvotno napisa
    A smijem li najstarijem staviti iza u sredinu booster autosjedalicu, a ostalu dvojicu sa strane?Tako bi svi stali.
    A, vučem zadnju slamku. :/
    Super! Ako stanu, svi propisno zavezani pojasevima auta i/ili pojasevima sjedalice kako predviđaju upute, zašto ne?!

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pitam za booster jer ne znam od koliko godina ga djeca smiju koristiti.Moj K će sada 4 god.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

booster koriste djeca koja imaju 18 kila (može, iznimno, i od 15, preporučljivo od 18) i koja su dovoljno visoka da im gornji dio pojasa ne prelazi preko vrata

dakle, ako malac ima barem (haj'mo na kompromis) 16-17 kila i dovoljno je visok da mu pojas (dok sjedi u boosteru) ide lijepo preko ramena a ne preko vrata, samo naprijed

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ovo gore gdje je smajlić treba pisati 18 i onda zatvorena zagrada

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala Juroslav , si.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

meni treba rezervno sjedalo, kad dijete ogladni da ga mogu prikopčati.
    Nadam se da ga nisi mislila "prikopčavati" u vožnji....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa
    Samo za info - na pregledu u Dugom Selu došla Škoda Favorit stara 15 godina, srednje sjedalo s pojasem u 2 točke vezanja. I tri sjedalice Peg Perego Grupe 0+ s bazom. Isprva nisam vjerovala da sve tri AS mogu stati na zadnje sjedalo jer su mi se činile pre-preglomazne, ali su ih Nika i tweety uspješno namontirale

bundevica, bilo bi najbolje da dođete na službeni pregled AS. Ali da ne čekate, reci koliko su stara djeca, i koje AS imaju, pa će savjetnici pokušati pomoći s prijedlozima
    E, a kak se onda montirala ta treća sjedalica sa ovim pojasom u sredini, a koji ima vezanje u samo dvije točke? Baš me zanima. Ako se odlućim za treće dijete, da vidim jel onda moram planirati i drugi auto.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ova u sredini se nije mogla montirati prema pravilima. Sva sreća da su bile AS s bazom, pa se ona mogla pričvrstiti s pojasom u 2 točke vezanja.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    Da mislila sam, tako sam i sa starijim dečkima.Dijete je propisno zavezano u sjedalici, ja sjedim pokraj njega i samo mu zabacim ciku i djete :D i zadovoljno jede.
    Šta je u tome loše?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Booster se smije vezati SAMO s pojasem u tri tocke (preko zdjelice i jednog ramena), nikako s pojasom u dvije tocke (onim koji ide samo preko zdjelice).

Znaci, booster smije u sredinu samo ako je srednje mjesto opskrbljeno pojasom u tri tocke. Inace ne.

Ako je na srednjem mjestu samo pojas s dvije tocke, a na klupu trebaju ici tri sjedalice, onda je, iako nepropisno, najbolje staviti sjedalicu za novorodence u sredinu, ili sjedalicu u smjeru voznje ako nema sjedalice za novorodence.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bundevica prvotno napisa
    Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    Da mislila sam, tako sam i sa starijim dečkima.Dijete je propisno zavezano u sjedalici, ja sjedim pokraj njega i samo mu zabacim ciku i djete :D i zadovoljno jede.
    Šta je u tome loše?
    Lose je to sto, ukoliko dode do sudara u tom trenutku, ti i dijete cete kresnuti jedno u drugo i postoji velika mogucnost da ubijes dijete (i/ili ono tebe). Ako dijete treba dojiti, stanite se sa strane na sigurno mjesto, dovezite se i podojite kak spada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •