Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: nocno spavanje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno nocno spavanje

Pozdrav,
    moja slatkica ima 2 tjedna i preko dana malo spava, vidim d aje umorna ali nemoze zaspati, no zato po noci mi spava jako dugo, obicno zaspi oko 11, 12 i spava skoro cijelu noc, 5, 6 sigurno, neznam jer ju budim za hraniti.
    E sad tu dolazi moje pitanje, po preporuci patronazne ja ga nocu budim, ne bas nakon 3 sata spavanja, pustim ga malo duze, ali ga ipak probudim da papa. S jedne strane me srce boli buditi ga kad ga vidim kako cvrsto spava a i kad ga probudim nije nesto gladan a pak s druge strane me pece savjest ako je sestra ai i jos pedijatrica u bolnici rekla da ga ne pustim duze od 3 sata bez jela.
    Kak vi sa svojima?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: nocno spavanje

Ja mislim da se ne treba budit za vrijeme spavanja
    Mislim da će se on probuditi kad je stvarno gladan i tražiti
    Rijetka si od sretnica kojoj da djeca spavaju po noći pa se opusti i uživaj
    ništa mu neće biti, sigurno

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam budila.
    da beba ne napreduje, ne dobiva na težini, lošeg je općeg stanja - onda bih budila.
    ako je beba dobro, nema potrebe za buđenjem

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ann, da li dojis ili ne?
    ako da, Lutonjica ti je odgovorila, a ako ne pri hranjenju se treba strogo drzati uputa proizvodjaca i pedijatra.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uživaj dok traje...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Ann, da li dojis ili ne?
    ako da, Lutonjica ti je odgovorila, a ako ne pri hranjenju se treba strogo drzati uputa proizvodjaca i pedijatra.
    dojim 80% vremena, mozda i vise, vecinom navecer zadnji obrok moram nadohraniti jer nemam vise

to sam si i ja tak mislila, hvala!

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Slazem se s onim sto cure vec napisale. lmam bebu staru 5 tjedana. I meni je partonazna rekla OBAVEZNO budit na svaka 3 sata, da uvedem ritam i da ne bude gladna. Pa sam malog misica jedan dan probala tako budit i odustala. Em je bila nervozna kad bi ju probudila pa nije posteno jela, em se nije naspavala, em sam ju razbudjivala skoro po sat vremena... Uglavnom, vjerujem da svaka bebica ima svoj ritam i ako je sve ok i pratis broj popiskanih i pokakanih pelena, samo ju pusti da se budi kad joj pase, a dok spava, odmaraj

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

spavanje noću, šta je to???
    jel se to jede???? 8)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam probala da joj u snu prinesem sisu da zamiriše. Ako bi zinula onda bismo odradile to hranjenje u polusnu. Ako bi čvrsto spavala-ništa. Ali Nađa je imala žuticu i bila uspavana beba pa je i preko dana jako puno spavala.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi imamo 8 i pol mjeseci.U rodilištu su mi rekli budi bebu,pa sam ga budila.Jedanputa mi se dogodilo da sam zaspala pa sam se uplašila da je gladan,no dijete je samo normalno spavalo.Prvi dan kad smo došli iz rodilišta,okupala ga,stavila spavati i za tri sata sam ga išla budit.Stavim ga na ciku on neće,jasno pa nije gladan.Zato,nemoj buditi bebicu,kad bude gladna probudit će se sama.Djeca ispod 2500g se moraju buditi jer su male porođajne težine (tako sam čula).
    Spavaj dok možeš :D

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moj je mis bio veliki kad se rodio ali je imao zuticu pa mi je patronazna rekla da ga budim ako zaspe, al on je bio neka budna beba i sam se budio nakon 3 sata po noci za papanje, a po danu je staaaaaaaaalno sisao i malo spavao, nakon 2. tjedna mi je patronazna rekla da ga ne budim, od 5tog tjedna je poceo spavat oko 6-7 sati u komadu od oko 20 -21 -22 do 2-3-4 i nakon toga papanje opet u 5-6-7 ovisi kad je zaspao i jeo, a prije dva tjedna (sutra mu je 3 mjeseca) mi se opet poceo budit po noci svaka tri sata i trazi papat, zato uzivaj!!! mene malo sad muci kako ga opet vratit na onih 6-7 sati spavanja jer neznam kako se dogodilo da je prestao ali vjv je to faza ko sto je bila faza dugog spavanja, samo se pitam sta se dogodilo, zato uzivaj i prati kako se dijete ponasa, ako je sve normalno i nemas neki poseban razlog za budjenje - ne budi ga i uzivaj! jedino ako ti patronazna i dr. inzistiraju iz nekog razloga da ga budis, jeli imao zuticu? koliko je bio tezak?

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nisam budila.
    da beba ne napreduje, ne dobiva na težini, lošeg je općeg stanja - onda bih budila.
    ako je beba dobro, nema potrebe za buđenjem
    X

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    ...- ne budi ga i uzivaj! :) jedino ako ti patronazna i dr. inzistiraju iz nekog razloga da ga budis, jeli imao zuticu? koliko je bio tezak?
    evo nocas ga nisam budila pa je spavao od nekih 12 do pola 5, sam se probudio, najeo i opet zaspao do pol 9

bio je malo zut treci dan ali posto beba nije mala, rodio se sa 3930 a izasao sa 3770 dali su mi ga doma, odma drugi dan je vec imao lijepu boju

ma ja sam misljenja da svaka beba ima svoj ritam i da se treba prilagoditi njemu a ne onak kak pise u "knjizi", naravno ako je sve ok

uostalom ko sto mnogi vele, treba uzivati dok traje :)

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Ann prvotno napisa
    Citiraj zhabica prvotno napisa
    ...- ne budi ga i uzivaj! jedino ako ti patronazna i dr. inzistiraju iz nekog razloga da ga budis, jeli imao zuticu? koliko je bio tezak?
    evo nocas ga nisam budila pa je spavao od nekih 12 do pola 5, sam se probudio, najeo i opet zaspao do pol 9

bio je malo zut treci dan ali posto beba nije mala, rodio se sa 3930 a izasao sa 3770 dali su mi ga doma, odma drugi dan je vec imao lijepu boju

ma ja sam misljenja da svaka beba ima svoj ritam i da se treba prilagoditi njemu a ne onak kak pise u "knjizi", naravno ako je sve ok

uostalom ko sto mnogi vele, treba uzivati dok traje
    e pa onda lipo gustaj, velik je, nema zuticu a ovo sta si rekla je skroz pristojno spavanje, nije uopce toliko dugo, nemoj ga budit i definitivno gustaj! tvoj mali mudrac ocito zna kad je noc i kad treba spavat

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure, dijete se doji na zahtjev, znaci kada god ono trazi i doji se koliko god ono dugo zeli, znaci ne prekida se podoj nakon isteka nekog vremena niti se dijete budi da bi dojilo OSIM ako se radi o:
    - nedonoscetu
    - donesenoj bebi male porodjajne tezine
    - bebi sa zuticom
    - bebi koja je pospana iz nekog drugog razloga, tzv. „mirne" bebe mladje od 2 tjedna (ako beba doji manje od 8x u 24h treba pratiti pelene, nuditi dojku svaka 2h i buditi bebu na dojci) LINK
    - djetetu koje spada u rizicnu skupinu za hipoglikemiju jer sisa manje efikasno ili dugo spava LINK
    - dehidriranom djetetu ili djetetu koje boluje od bolesti uz koje cesto ide slabiji apetit i dugotrajno spavanje (respiratorne infekcije, afte, proljev, visoka temperatura itd).

- Bebe s gastrointestinalnim refluksom ne treba dojiti na zahjev ukoliko su te bebe voljne sisati puno i cesto jer im prevelika kolicina mlijeka pojacava simptome

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Ann prvotno napisa
    ja bih ga dojila ako je bio zut, zutica se bolje ispire dojenjem. osim toga bebe bas znaju biti tako uspavane od zutice. ali ja sam samo jedna paranojicna mama, nemoj mene slusat...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno spava samo sa sikom

Eto kako stoji u naslovu moja mišica je proteklih 6 mjeseci spavala gdje je stigla. Najčešće uz siku, ali znalo se zalomiti i u gradu. Budila se 2-3 puta po noći. Međutim, protekli mjesec je prava ludnica. Budi se svakih sat, sat i pol. Sisa, zaspe, pa se probudi i opet ispočetka. Sigurno 7-8 puta u toku noći. Nakon što ona zaspe ja ostanem budna, često i do idućeg sisanja, što me čini...uf. neispavanom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •