Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 115 od 115

Tema: Veliko božićno spremanje - da ili ne?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma kakvi, još je i prljavije, jer gdja. koja mi čisti ne dolazi za blagdane.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni sve ovo što se događa tijekom ovih blagdana i cijela ta manija shopingiranja i čišćenja ustvari pokazuje još jednu od stvari u koje se nikako ne uklapam.

Pa mi je na tren svejedno, pa mi na tren žao što nisam "iskoristila" ovaj svečani doživljaj Božića da me motivira da malo počistim, a čistilica nije mogla... Ne ide, pa ne ide.

Ali sinoć sam napravila kolač - čupavce. A nisam godinama, tako da.... 8)

Uglavnom, sve ovo što je Anvi napisala mogu obrnuto potpisati.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nije neka generalka,ali obavezno pomaknem neki komad namjestaja tako da izgleda kao da sam radila generalku...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma kakva generalka kad ovih dana perem pod barem 4 puta dnevno: poslije svakog kolača.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    ja cistim po kuci onoliko koliko mi se da, bez obzira na dane u tjednu, godisnje doba ili blagdane
    i nemam generalku pred blagdane, niti mi pada napamet prati prozore po zimi
    X

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mm je imao ideje o pranju prozora.....

na minus 6

oprali smo zavjese i prozore iznutra sa octom i vodom....

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Citiraj anjica prvotno napisa
    ja cistim po kuci onoliko koliko mi se da, bez obzira na dane u tjednu, godisnje doba ili blagdane
    i nemam generalku pred blagdane, niti mi pada napamet prati prozore po zimi
    X
    dupli x

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čistim dva tri dana prije Božića ali ništa posebno, kao i inače vikendom.
    Tek tako da sve bude uredno. Mene tek na proljeće uhvati neko ludilo za čišćenjem.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    mm je imao ideje o pranju prozora.....

na minus 6

oprali smo zavjese i prozore iznutra sa octom i vodom....
    Ja sam moje po najgoroj buri prala. Al sad daju poseban stih.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nije da imam neku generalku, sredim kuću uobičajeno, ne zavlačim se u svaki kutak. Detaljno čistim kad me uhvati volja, bez nekog određenog praznika ili blagdana na vidiku..

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

... Imala sam susjedu koja je imala dva godišnja pospremanja... za Uskrs i Božić. Između toga bi palo pranje suđa i eventualno pokoje brisanje prašine suhom krpom. Meni je to još kao djetetu bilo FUJJJ!!!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sandraL prvotno napisa
    Tko se sjeća njezinog bora u špajzi?
    Svi

Citiraj sandraL prvotno napisa
    Andreja, zakon si
    I ja kažem, Andreja, inspiracijo moja! :D

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa
    Moja mama uvijek ima generalke pred blagdane i ne sviđa mi se to ni malo. I na poslu žene kukaju kako imaju puno posla pred Božić-kolači, paspremanje, pranje zavjesa itd.
    Kod mene toga nema, ne pospremam ništa više nego i sve druge dane, em što mi se ne da, em što ne želim da mi djeca pamte Božić po maminim generalkama po kući.
    Ovak je i moja mama pospremala do besvijesti, i na kraju je na Badnjak bila premorena i sa podočnjacima, i jedva je čekala da se iza ponoći zavali u krevet. Na Božić je uvijek bila kao mamurna. Bez obzira što sam joj uvijek pomagala, to pospremanje ju je iscrpljivalo jer je ionako bila umorna od cijele godine, od posla i ostalih obaveza i nije se mogla opustiti. Bilo bi ljepše daje te dane provodila više sa djecom, izašla s nama na snijeg...
    Ne želim da moja djeca pamte blagdane po maminoj nervozi što nisam stigla očlistiti ovo ili ono. Radije ću cijelu godinu paziti da mi je dovoljno uredno i čisto da mogu blagdane provesti sa obitelji kad je i MM doma a ne sa krpom u ruci.
    cure, isto tako je bilo i kod mene...al identično...i onda je još bila i nervozna i na tatu što on ne sprema kao ona, pa su izbijale svađe itd.

pošto se ne želim pretvoriti u nervoznu i umornu ženu za blagdane, ja detaljno pospremim, potrošim hrpu vremena za kupnju i zamotavanje poklona, ali zato npr. nisam ispekla nijedan kolač (i dobro da nisam, jer sam ih toliko dobila da će ih biti i poslije N. godine) i samo sam za Božić napravila fini ručak za goste (ali niš prekomplicirano...a i angažirala sam dragog da on napravi dio)
    i uz sve to...opet sam bila malo umorna na Badnjak, a ne mogu si zamisliti kakva bih bila da sam radila generalku, pekla hrpu kolača, kuhala hrpu hrane i još kupovala poklone...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i ja obavezno svake godine spremam ama bas sve valjda je to tradicicja ali zapravo bi se vise isplatilo poslije kad sve prode srediti detaljno

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a slijedi i spremanje after, naravno

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •