Ma kakvi, još je i prljavije, jer gdja. koja mi čisti ne dolazi za blagdane.
Ma kakvi, još je i prljavije, jer gdja. koja mi čisti ne dolazi za blagdane.
Meni sve ovo što se događa tijekom ovih blagdana i cijela ta manija shopingiranja i čišćenja ustvari pokazuje još jednu od stvari u koje se nikako ne uklapam.
Pa mi je na tren svejedno, pa mi na tren žao što nisam "iskoristila" ovaj svečani doživljaj Božića da me motivira da malo počistim, a čistilica nije mogla... Ne ide, pa ne ide.
Ali sinoć sam napravila kolač - čupavce. A nisam godinama, tako da.... 8)
Uglavnom, sve ovo što je Anvi napisala mogu obrnuto potpisati.![]()
nije neka generalka,ali obavezno pomaknem neki komad namjestaja tako da izgleda kao da sam radila generalku...
ma kakva generalka kad ovih dana perem pod barem 4 puta dnevno: poslije svakog kolača.
mm je imao ideje o pranju prozora.....![]()
na minus 6
oprali smo zavjese i prozore iznutra sa octom i vodom....
dupli xsummer prvotno napisa
Čistim dva tri dana prije Božića ali ništa posebno, kao i inače vikendom.
Tek tako da sve bude uredno. Mene tek na proljeće uhvati neko ludilo za čišćenjem.
Ja sam moje po najgoroj buri prala. Al sad daju poseban stih.maria71 prvotno napisa
![]()
nije da imam neku generalku, sredim kuću uobičajeno, ne zavlačim se u svaki kutak. Detaljno čistim kad me uhvati volja, bez nekog određenog praznika ili blagdana na vidiku..
... Imala sam susjedu koja je imala dva godišnja pospremanja... za Uskrs i Božić. Između toga bi palo pranje suđa i eventualno pokoje brisanje prašine suhom krpom. Meni je to još kao djetetu bilo FUJJJ!!!
SvisandraL prvotno napisa
![]()
I ja kažem, Andreja, inspiracijo moja! :DsandraL prvotno napisa
cure, isto tako je bilo i kod mene...al identično...i onda je još bila i nervozna i na tatu što on ne sprema kao ona, pa su izbijale svađe itd.mamasch prvotno napisa
pošto se ne želim pretvoriti u nervoznu i umornu ženu za blagdane, ja detaljno pospremim, potrošim hrpu vremena za kupnju i zamotavanje poklona, ali zato npr. nisam ispekla nijedan kolač (i dobro da nisam, jer sam ih toliko dobila da će ih biti i poslije N. godine) i samo sam za Božić napravila fini ručak za goste (ali niš prekomplicirano...a i angažirala sam dragog da on napravi dio)
i uz sve to...opet sam bila malo umorna na Badnjak, a ne mogu si zamisliti kakva bih bila da sam radila generalku, pekla hrpu kolača, kuhala hrpu hrane i još kupovala poklone...![]()
i ja obavezno svake godine spremam ama bas sve valjda je to tradicicja ali zapravo bi se vise isplatilo poslije kad sve prode srediti detaljno![]()
a slijedi i spremanje after, naravno![]()