-
dijetalni kolači
Cure, ima koja kakav dobar (i jednostavan) receptić za neke dijetalne kolače? Naime, doktor me stavio na dijetu, ne smijem slatko, ali zaboga, pa kako ću preživiti ove blagdane dok budu svi oko mene papali fine kolače moje mame, a ja da gledam?? :shock: Helpajte, da si ja napravim neki fini, ali niskokalorični kolačić! Volim čokoladu (treba li to uopće napominjati
), cimet, đumbir, naranče, rum.... dalo bi se nekaj skemijati i za mene, ha?
-
Ništa? :? Ako već postoji slična tema, može linkić? Ja nisam pronašla.
-
Imam nesto kod kuce pa kasnije ostam a zasada evo ti jedan sa jednog drugog foruma:
uspješan dijetetski kolač,
ukupna energetska vrijednost (12 kriški) - 850 Kcal - znači manje od 70 po kriški.
Dakle, 9 bjelanjaka sam izlupala u čvrsti snijeg, s 18 dag šećera za dijabetičare. Od toga sam ispekla dvije kore za tortu - na papiru za pečenje, bez da sam ga namastila (bio je malo problem skinuti koru s papira, bez imalo masti se ipak zalijepi, ali uspjela sam....). Podlogu sam stavila na tanjur za tortu, zaštitila obručom od kalupa za tortu, stavila nadjev i na njega gornju koru od bjelanjaka. A nadjev nije kompliciran (a ni kaloričan). 2 bočice LGG-a od trešanja (ukupno 6,6 dl) istresla u posudu za miksanje, dodala 2 instant želatine (fix) po 20 g, temeljito izmiješala, i unutra dodala pola kile očišćenih trešanja. Preko noći temeljito ohladila u hladnjaku.
-
Imas ovdje za skinuti razne vrste low nešto (fat, carb...)
http://www.e-cookbooks.net/library/free.htm
-
Hvala, hvala, hvala!
-
Strippy ovo je kolac s vrlo malo secera, bez brasna i s posnim sirom, nama je to glavni kolac kada smo na dijeti, nadam se da sam ti pomogla
KOLAC OD SIRA
15dkg mljevenih badema
5-7dkg smeđeg secera
2 jaja
malo mlijeka ili soka narance
od bjelanjaka napravis snijeg, od zumanjaka i ostalih sastojaka smjesu, pa sve skupa
poslije lagano izmjesas-stavis u tepsiju pa peces 15-20min, na 200°C
Kremu napravis od:
posnog sira
light namaza(velika dukatela)
5dkg smeđeg secera
i voca po odabiru i sezoni
meni je najbolje s narancom (malo soka i malo korice)
izmiksas sve sastojke pa kremu premazes preko ohladjenog biskvita
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma