Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Bljucka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Bljucka

Malena ima 3 i pol mjeseca i u zadnjih dva tjedna svaki put poslije hranjenja osim što podrigne i bljucne bilo da je na dojci ili (kršitelj koda)u. Zna se dogoditi da i nakon dva sata od hranjenja bljucne, a u međuvremenu je spavala. Inače halapljivo jede, pa ne znam da li je u tome problem i malo mi je čudno da bi se to tek sad pojavilo. Ima li neko sličnih iskustava?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je doktor rekao da beba počne bljucati kad počne halapljivo jesti; a da se bljucanje smatra problemom ako beba ne dobiva dobro na težini.

Inače - dr. Sears kaže - zašto bebe bljucaju? Zato što su bebe
    Što možete učiniti? Obucite prikladnu odjeću

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa da, danas je bila na pregledu i u dva tjedna je dobila samo 100g.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa što kaže doktor? Ja stvarno ne znam da li je 100 grama u dva tjedna dosta za 3.5 mjeseca staru bebu :/ Ali kažu da to bljuckanje ili povraćanje obično nije značajno, jer da bebe jako malo bljucnu ili povrate. Evo što dr Sears kaže da se može napraviti:

- sporije hraniti bebu
    - podrigivanje za vrijeme i poslije hranjenja
    - hraniti u uspravnijem položaju i držati bebu uspravno 20-30 min nakon
    hranjenja
    - izbjegavati ljuljanje/preokretanje 30 min nakon hranjenja
    - ako hraniš na bočicu paziti da rupica nije niti prevelika niti premala

Eto, i dr. Sears kaže da je bljuckanje problematično ukoliko beba ne dobiva dovoljno na težini ili gubi. Lea često bljucka, prije je i češće, ali nije imala problema s dobivanjem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Ena je bljuckala i povraćala sve do nedavno dok nisam počela s dohranom. Mijenjala sam partikle, odjeću, bilo je i na tepihu, svagdje. Uz to je dobro napredovala pa se nisam posebno brinila. Sada samo povremeno bljucne, ali puno puno rjedje.

Proci ce ta faza!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam za dobivanje na tezini ali pouzdano znam da ce proci
    i meni su iskusnije mame govorile isto a ja sam se i dalje zivcirala jer to bljuckanje zaista grozno izgleda
    mojoj je mrvi bljuckanje prestalo oko 4-5 mjeseci a do tada su to bile prilicno velike kolicine i to i neposredno nakon obroka, i nekoliko sati nakon obroka i prije spavanja i slicno. najgore je bilo kad ju je bljuckanje budilo nakon 30-ak minuta spavanja i bila je jako nervozna zbog toga. od "lijecenja" smo poduzeli jedino drzanje u uspravnom polozaju 20-ak minuta nakon obroka sto i nije bilo nista neobicno jer smo ju ionako cijelo vrijeme drzali :D
    ona je za to vrijeme jos samo dojila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •