Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: školski zahodi

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno školski zahodi

koga god da sam na poslu i šire pitala kakvo je stanje u školskim zahodima, svi su mi rekli da njihovi klinci uopće ne idu kakati, a da jedva odrade i piškenje u školi zbog:
    - smrada
    - mokrih podova
    - nepostojanja zahodskih dasaka
    - i svega ostalog
    S time da je skoro ista situacija po cijeloj Hrvatskoj. Pa zar ne bi škole i bolnice trebale biti mjesta s visokim stupnjem higijene? Zar u školi treba izbiti žutica ili hepatitis da se nešto poduzme???
    Sreća jest da je situacija u srednjim školama dosta bolja, ali naši klinci trebaju ići 8 godina u takve zahode
    Sve si mislim da bi trebalo poslati protestno pismo Primorcu i zavodu za javno zdravstvo.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod nas je isti taj problem, povećan i time što je M. ekstremno gadljiv na WC-e. Kaže da u WC-ima nikada nema papira i da su uvijek prljavi. Ne znam kako tome doskočiti. To mi je zbilja problem, jer on jedva da hoće piškiti u školi, a kakati ni slučajno.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: školski zahodi

Citiraj nadica_b prvotno napisa
    Sreća jest da je situacija u srednjim školama dosta bolja.
    samo sanjaj.... :/

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam za XV da je tamo čak i mirišljavo :D
    A kako ostale osnovne škole?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E, jeste me pogodile...
    Ta me tema uzrujava do iskakivanja iz kože!
    Naime, genijalno mi je to kako u svim WC-ima (kafići, pumpe, restorani i sl) postoje nadzorne liste kojima se kontrolira čišćenje istih, umetanje papira, sapuna za ruke i sl. Ne poznajem zakon o toaletima, ali očito je da u javnim wcima mora biti svega navedenog.
    U šk moga sina, ofkors da nema ničega!!! Mi kao roditelji kupujemo papir, sapun i papirnate ručnike; sve stoji u razredu. Vjerojatno kad ideš na wc moraš najaviti pred cijelim razredom veličinu nužde i sukladno s time dobiješ papira???!!! Onda odmah moraš uzeti valjda i količinicu tekućeg sapuna, ako odmah iza misliš i oprat ruke. I valjda dobiješ i papirnatih ručnika. Pa sa svime time kreneš. A možda i odustaneš, jer više nemaš s čime otkopčat hlače.
    Nisam nikada sa sinom o tome pričala jer bi se odmah izbezumila.
    Voda nad umivaonikom je samo hladna-nema tople. To i nebi bio takav bed da temperatura iste ne graniči s ledenjem, pa ti operi temeljito ruke. Grrr, bitno da Ministar provodi hnosifizaciju i razne izacije, a sanitarizaciju će u slijedećem stoljeću. Sorry, odmah poludim.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U školi gdje ja radim su zahodi skroz u redu

prošle godine su preuređeni,za cure rozi,za dečke plavi,postavljena su i lijepa okrugla ogledala,papira ima,čisto je
    to je stvarno najveća zasluga moje šefice,koja nije čekala da joj stvari padnu s neba,već je zivkala lokalne poduzetnike i molila donacije
    često je bila odbijena,no nekad je nešto i dobila
    kompletna keramika je donirana
    (isto tako je zamolila u pomoć lokalni ogranak PBZ-a i kad su mijenjali raqčunala stara,koja uopće nisu loša da se razumijemo,raspoređena su nam po kabinetima

što sam htjela reći....sve je do ravnatelja i njegove/njene umješnosti,jer ako se čeka da država da,ne dočeka se

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Kod nas je isti taj problem, povećan i time što je M. ekstremno gadljiv na WC-e. Kaže da u WC-ima nikada nema papira i da su uvijek prljavi. Ne znam kako tome doskočiti. To mi je zbilja problem, jer on jedva da hoće piškiti u školi, a kakati ni slučajno.
    I Sonja spada u tu ekstremno gadljivu skupinu. Prvo nije htjela na wc jer nije bilo papira, pa smo joj kupili papir i stavili u torbu. Onda je rekla da ne želi ići jer nema sapuna, pa smo kupili i sapun i ubruse. Onda je rekla da ne želi ići jer su daske za wc uvijek mokre, pa smo joj rekli nek prebriše dasku i kupili joj vlažne maramice...jednostavno je tako gadljiva da čak ne želi niti piti vodu koju joj stavljam u torbu jer se boji da će morati piškiti pa je još cijeli dan i žedna...koma od jutra pa do pola 4 ne pije niti kapi tekućine. O kakanju u školi niti ne pomišlja nama je uspjeh da se barem ide piškiti pa smo trenutno u potrazi za onim papirnatim "sjedalicama" za wc.. :/

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

U mojoj srednjoj školi je situacija u wc-ima krajnje gadljiva...
    Stoga uživam čitati da postoje škole s toplom vodom i s dovoljno papira, a k tome wc-i plavi i rozi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u moje obje škole wc-i su ok

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Samo da mahnem kolegici: Maria 71
    I ja brojim dane...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa
    Samo da mahnem kolegici: Maria 71
    I ja brojim dane...

moram promijeniti na 7

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Oskarovoj skoli su zahodi super
    svi su ljepo uredjeni, lijepe plocice, sarena vrata
    svi imaju daske, sapuna i rucnika

a u skoli gdje smo bili na glasovanju zahodi za klince su katastrofa
    bez dasaka
    s pipama koje jedva da rade
    bez papira, bez sapuna i bez rucnika - uzas - oki je bio s menom i rekao kako on tamo ne bi isao na wc

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U M. školi su isto lijepo uređeni - pločice, daske, obojani sve pet, ali nisu čisti i nema papira, ručnika ni sapuna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vikiikatja prvotno napisa
    E, jeste me pogodile...
    Ta me tema uzrujava do iskakivanja iz kože!
    Naime, genijalno mi je to kako u svim WC-ima (kafići, pumpe, restorani i sl) postoje nadzorne liste kojima se kontrolira čišćenje istih, umetanje papira, sapuna za ruke i sl. Ne poznajem zakon o toaletima, ali očito je da u javnim wcima mora biti svega navedenog.
    U šk moga sina, ofkors da nema ničega!!! Mi kao roditelji kupujemo papir, sapun i papirnate ručnike; sve stoji u razredu. Vjerojatno kad ideš na wc moraš najaviti pred cijelim razredom veličinu nužde i sukladno s time dobiješ papira???!!! Onda odmah moraš uzeti valjda i količinicu tekućeg sapuna, ako odmah iza misliš i oprat ruke. I valjda dobiješ i papirnatih ručnika. Pa sa svime time kreneš. A možda i odustaneš, jer više nemaš s čime otkopčat hlače.
    Nisam nikada sa sinom o tome pričala jer bi se odmah izbezumila.
    Voda nad umivaonikom je samo hladna-nema tople. To i nebi bio takav bed da temperatura iste ne graniči s ledenjem, pa ti operi temeljito ruke. Grrr, bitno da Ministar provodi hnosifizaciju i razne izacije, a sanitarizaciju će u slijedećem stoljeću. Sorry, odmah poludim.
    eee, draga, a ja sam vasu skolu bila stavila kao primjer da zahodi mogu biti prihvatljivi....onda znas kako je kod nas
    kod vas je voda hladna, ali curi
    i nema papira, ali su zahodi cisti
    i ogledala su cijela i vidis se u njima
    i vrata wc-a se mogu zatvoriti

ok, bila sam samo u jednom wc-u u prizemlju gdje su prvasici, ne znam je li to neki ogledni primjerak

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prva stvar kad dodje iz skole je trcati na wc i nakon par pljup pljup uzdah olaksanja

a wc im je skroz novi, lijepi, nije smrdljiv, ima papira
    objasnjavamo mu da trpiti nije dobro i sto se tice zdravlja a i da nije ugodno niti uciti i igrati se ali ne, on nece na wc u skoli

i u vrticu je bilo isto, ali mislim da je tu bio drugi problem, rekao mi je jednom: u vrticu se ne kaki. mislim da je problem tada bio u brisanju guzica :/

mislim da najvise mozemo uciniti ako ih naucimo da ujutro doma kakaju, to je i najzdravije, a ujutro se i javlja potreba koju onda do kraja dana odlazu
    ali kod mene je problem da otkad je pocela ova godina prekasno ustajemo :/

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I u školi moga B. situacija nije dobra. Zahodi su stari i ne pre lijepi, ali da ima WC papira i sapuna bili bi čak i upotrebljivi. Naravno da on jedva odradi pišanje, i to pod satom, ako ga učiteljica pusti, jer se pod odmorom klinci igraju po zahodima :? i upadaju unutra ako je netko na WC-u. Najčešće je i prljava školjka i dosta je hladno unutra.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Isto i kod nas.
    PLUS što radi jedne terapije mora popiti 8 dcl vode dok je u školi i svaka dva sada obavezno MORA isprazniti mjehur :/ pa ide.
    Jedino je naučio kako izbjegavati ako je mokro, ako je daska zapišana i sl.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa

što sam htjela reći....sve je do ravnatelja i njegove/njene umješnosti,jer ako se čeka da država da,ne dočeka se

potpisujem od A - Ž!

I sama radim u školi gdje je ravnatelj u zadnje vrijeme sve nesposobniji.
    Onaj prošli bi izdrančio svakog vraga i od grada i od županije i od obrtnika i od poduzetnika, a ovom novom je lakše u dupe natjerat nego u glavu.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kod nas je bila ideja da djeci ne treba papir u WC-u na što smo se žestoko usprotivili i za sad papira ima, ali ručnika ne.
    Toga se uvijek prvo sjetim kad se po medijima piše o pametnim pločama, školama budućnosti i sl. ****ima.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u sve tri skole u kojima radim su wc-i jako uredni
    i dok sam isla u srednju, X. gim, takodjer je bio uredan

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sanitarna inspekcija je prilično revna u (nenajavljenim) obilascima škola i nije mi jasno kako se ipak događaju sve ove stvari o kojima pišete (odnosno snosi li tko kakve sankcije). Prvo što gledaju (osim teta u kuhinji) je ima li papira i svega ostalog u učeničkim WCeima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je ima li papira i svega ostalog u učeničkim WCeima.
    nažalost, ja se mogu samo nasmijati na ovo...

zadnji put kad sam gledala, nije bilo mokro, ali od papira, sapuna i sl. ni traga, smrdilo je manje nego prošli put, ali smrdi i dalje.
    da ne pričam da nema ni kvaka na vratima :/

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

veli mi stariji sin koji ide u tu istu školu da je situacija u wc-ima na katovima za više razrede puno gora jer su osmaši upaljačima ispalili plastične cijevi i kada pustiš vodu, sve te poprska. Pa se jel'te voda ne pušta, pa je wc u stanju
    kako doći do sanitarne inspekcije?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj nadica_b prvotno napisa
    kako doći do sanitarne inspekcije?
    Pretpostavljam da ih možeš nazvati. Iako mislim da oni dosta učestalo obilaze škole - i bez poziva. U dijelu grada gdje je moja škola ove školske godine (znači od kolovoza) obišli su sve škole 2 - 3 puta već.
    (Škola u koju ide tvoje dijete nije na našem području, tako da ne znam je li situacija slična)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U osnovnoj , gdje radim, imamo strogi sustav dežuranja pod odmorima i tijekom satova

Spremačice paze na wc-e ,a nastavnici hodnike

Tijekom sati uvijek netko ima pauzu i prošeće hodnikom, wc su ,tamo dakle ,besprijekorni

U srednjoj, su obnovljeni i čisti.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

SANITARNA INSPEKCIJA
    Šubićeva 38, Zagreb
    6585-333 (centrala)
    6585-326 (glavna sanitarna inspektorica-dr. Nada Brkljačić)
    6585-346, 6585-340 (sanitarni inspektori)

Iz mog iskustva najbolje je napisati dopis na dr.Brkljačić, možda će nešto dulje trajati, ali će definitivno netko od inspektora obaviti inspekciju i propisati korektivne mjere. Telefonski poziv lako može završiti među hrpetinom sličnih, neodgovorenih.
    Nadam se da će te uspjeti popraviti stanje!

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u školi moje male imaju čučavce. nema sapuna ni papira

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I kod nas u skoli su zahodi koma, a 4 cjelodneva razreda s cca 100 djece 8 sati u skoli na 2 WCa.

Voda i krpa stvarnoi ne kostaju nista tako da je prljavstina cisti stav /nebriga skole.

Vec smo primjedbu dali na roditeljskom sastanku ukoliko se stanje ne popravi poslat cu sanitarnu inspekciju u skolu.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I kod nas u skoli su zahodi koma, a 4 cjelodneva razreda s cca 100 djece 8 sati u skoli na 2 WCa.

Voda i krpa stvarnoi ne kostaju nista tako da je prljavstina cisti stav /nebriga skole.

Vec smo primjedbu dali na roditeljskom sastanku ukoliko se stanje ne popravi poslat cu sanitarnu inspekciju u skolu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •