Ima li tko informaciju o tome da li od nove godine kombinirana cjepiva ulaze u kalendar cjepljenja, odn. da li će biti besplatna?
Ima li tko informaciju o tome da li od nove godine kombinirana cjepiva ulaze u kalendar cjepljenja, odn. da li će biti besplatna?
A da ju podijelite sa mnom?![]()
Pa, kombinirana cjepiva se koriste godinama - npr. DTP ili MoPaRu.lupiglavom prvotno napisa
No, pretpostavljam da se upit odnosi na kombinacije DTP sa poliom i Hib-om.
Je.
Tokom slijedeće godine bi se trebalo preći na DTP-IPV-Hib kombinirana cjepiva. Što znači da bi tzv "5u1" kombinacija bila besplatna za svu djecu.
Tako kažu.
A OPV? Ukida se?
Ajde konačno.
Nama je potvrdio pedijatar da 5u1 od Nove godine ulazi u redovni kalendar cijepljenja.
Hoce li roditelji moci birati hoce li ipak 3u1 + dodatno Hib ili ce morati prihvatiti 5u1?
i mene to zanima, ja sam do sada jako izbjegavala to 5u1...
a sada se bojim da ćemo doći i do dvoznamenkastog broja...
apricot napisa:
A šta djeca znaju šta je dvoznamenkasti broj???!!! Uzmu i nose!!!!a sada se bojim da ćemo doći i do dvoznamenkastog broja...
Draga Apricot.... nema biranja... To što ulazi "5u1" je posljedica pritiska pedijatara i osviještenih roditelja kojima je najvažnije da se djecu manje bode i koji su izvršili nezamisliv pritisak da se uvedu "nova, pročišćena, strana, zdravija, ljepša, skuplja, mrtvija, modernija i štatijaznam" cjepiva.apricot prvotno napisa
![]()
Ajme... da bar uvijek uspijevaju pritisci "osviještenih" roditelja![]()
na ovom forumu se dosad nije niti jewdan roditelj izjasnio da mu je broj bockanja glavni kriterij za odabir cjepivaposljedica pritiska pedijatara i osviještenih roditelja kojima je najvažnije da se djecu manje bode i koji su izvršili nezamisliv pritisak da se uvedu "nova, pročišćena, strana, zdravija, ljepša, skuplja, mrtvija, modernija i štatijaznam" cjepiva.
roditelje ionako nitko nit pita, nit sluša.
jedino kad mogu iskoristit da okrenu vodu na svoj mlin, onda rado iskoriste pojedince koji toga nisu svjesni...
Da, čudno...
Ne znam zašto ne iznose te svoje brige oko broja pikanja ovdje na forumu.
Valjda im se njihove strepnje čine beznačajnima u odnosu na tvoje i druge koje se ovdje iznose, pa radije šute.![]()
pa otkud ti onda ovo
posljedica pritiska pedijatara i osviještenih roditelja kojima je najvažnije da se djecu manje bode i koji su izvršili nezamisliv pritisak da se uvedu "nova, pročišćena, strana, zdravija, ljepša, skuplja, mrtvija, modernija i štatijaznam" cjepiva
mujica prvotno napisa
Možda usput žele izbaciti živu iz programa cijepljenja..
Npr. DiTePer Imunološkog zavoda ima 0.05 mg Tiomersala po dozi (barem tako piše na njihovoj stranici).
Katastrofa! I onda neka netko tvrdi da nije profit i industrija ispred interesa djeteta.
Ja nemam dojam da ovdje nema onih koji su zbog manje bockanja odabrali xu1 koktelcice.
Mene su pitali... i slušalimamma Juanita prvotno napisa
I izabrala sam 5u1 da dobije što više sa što manje pikanja 8)
Mamma juanita.... meni ovaj forum nije kraj svijeta i jedini izvor informacija.mamma Juanita prvotno napisa
Ali, kad smo već kod toga....
Ako ciljano pretražiš podforume ovdje, vidjet ćeš da vrlo velik broj ljudi cijepi već sada djecu s ovim cjepivom.
A ti ih pitaj zašto.
Bibai, istu onu zivu koja nema ama bas nikakve veze s npr. autizmom?
Aha. Ali samo usput.bibai prvotno napisa
Jesi li ti bibai igdje našla dokaz da je tiomersal u cjepivu štetan?
Želja za izbacivanjem tiomersala je jednako valjan argument za uvođenje kombiniranih cjepiva kao što je (na suprotnoj strani) bojazan od preopterečivanja imunološkog sustava s previše antigena za odbijanje kombinacija poput "5u1" ili "6u1".
Za niti jedan od njih nema dokaza. Čak štoviše, ima dokaza da su neutemeljeni.
sori mujice, imaš pravo.mujica prvotno napisa
ja mislila da insinuiraš na "plemenaše".
svejedno, nisam svjesna tog neviđenog pritiska roditelja o kojem pričaš, možda se varam?
Znaci, najbolje izbjeci i jedno i drugo?![]()
Eto napokon potvrde one stare dobre da se najbolje informacije pokupe onda kad se vakcinoljupci zakace.![]()
Da rezimiramo, ni na jednoj strani ne postoje dokazi; postoji samo gomila takozvanih bojazni?
skoro da bih se složila, s tim da o utjecaju žive na organizam postoje nekakvi dokazi, dok istraživanja o dugoročnom utjecaju koktela cjepiva s x uzročnika odjedamput-nema.Želja za izbacivanjem tiomersala je jednako valjan argument za uvođenje kombiniranih cjepiva kao što je (na suprotnoj strani) bojazan od preopterečivanja imunološkog sustava s previše antigena za odbijanje kombinacija poput "5u1" ili "6u1".
I ja tako mislim...BusyBee prvotno napisa
Često su se i na pdf Zdravlje i na 0-1 pronalazili takvi komentari...
Ja vise nemam takvu vrstu izbora. U Austriji je gomila cjepiva postala nedostupna.
Znaci, prodaju se kokteli 6u1 i 4u1 (tetravac). I to je to. Pedijatrica mi je rekla da gomila ovih drugih vakcina ima u sebi zivu i da ona to svojoj djeci ne bi dala. :? U austrijskim apotekama je to sve sto mogu kupiti za djecu. Napominjem, govorimo o istoj onoj zivi koja je bezopasna i nema nikakvih dokaza da steti djeci.
živa kao takva je.
a ako misliš na thiomersal, živu iz cjepiva, nekim čudom nema službeno jasnog odgovora.
s jedne strane tvrde da nema dokazane štete, s druge strane je ipak opća preporuka da se u cjepiva stavlja što manje moguće količine te tvari...
pogledaj ovdje
http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_controversy
Tiomersal se brzo izlucuje iz organizma,a u nekim drzavama se stavlja neki drugi konzervans ili se uopce ne stavlja konzervans ako je jedna doza vakcine.A naravno da je bolje da ima sto manje tiomersala.Ako covjek pojede porciju odredene vrste ribe unese u organizam opasniji zivin spoj nego sto je tiomersal i u vecoj kolicini nego sto je u cjepivu.
ovo apsolutno ne stoji.Ako covjek pojede porciju odredene vrste ribe unese u organizam opasniji zivin spoj nego sto je tiomersal i u vecoj kolicini nego sto je u cjepivu.
pogotovo kada se uzme u obzir da dojenčad ipak ne jede ribu. ali prima svako malo tokom 1.i2. godine života(i kasnije) cjepiva.
postoje neke tablice gdje se to lijepo može vidjeti, pokušat ću ih nać.
količina žive koja postaje problematična nalazi se u većoj ribi, počevši od veličine tune.
količina žive u cjepivima , osobito ovim starima i kada se pomnoži s njiohovim brojem je daleko veća od onog u ribama.
osim toga, s cjepivim se kreće od rođenja, s ribom kod dojenčadi znatno kasnije...
http://thedoctorwithin.com/index_fr....sm_mercury.php
The mercury in vaccines, however, is in the form of thimerosal. Once in the body, thimerosal is converted to a much more powerful organic form: ethylmercury. (Bernard)
Thimerosal is far more toxic than methylmercury. Reasons for this include:
- Injected mercury is far more toxic than ingested
- No blood brain barrier in infants
- Mercury accumulates in brain cells and nerves
- Infants don't produce bile, which is necessary to excrete mercury
- Thimerosal is organic mercury. Once in nerve tissue, it is converted irreversibly to its inorganic form
I zadrzali ste/smo se samo na zivi. Sto je s ostalim dodacima/konzervansima iz cjepiva za koja se takodjer ne zna (ili se samo naslucuje) dugorocni ucinak na covjekovo zdravlje?
Vjerujem da ih ima u kombiniranim cjepivima.
još malo o živi
http://www.albuw.ait.ac.th/Group_R/M...nicManifes.pdf
Exposure to mercury from dental amalgams and fish consumption has been a concern
for decades, but the possible risk associated with thimerosal is a much newer concern.
These fears have been heightened by a recent recommendation by the Environmental
Protection Agency (EPA) that the allowable or safe daily intake of methyl mercury bereduced from 0.5 µg of mercury per kilogram of body weight per day, the threshold established
by the World Health Organization in 1978,
2
to 0.1 µg of mercury per kilogram
per day.
3
Mujica napisa:
??? Kome je ikad (od znanstvenih krugova) PRVOM u svijetu palo na pamet da se ipak živa izbaci iz cjepiva ( čini mi se da se već DAVNE 1997 Amerika i cijela zapadna Evropa već počela primjenjivat acelularno ) - DA LI JE DOISTA BIO PRESUDAN PRITISAK RODITELJA - da li su možda tužbe diljem svijeta dostigle takve razmjere da se počelo RAZMIŠLJATI i od drugoj strani cjepiva (pa je počelo biti JEFTINIJE izbjeći nove i nove tužbe)???Želja za izbacivanjem tiomersala je jednako valjan argument za uvođenje kombiniranih cjepiva kao što je (na suprotnoj strani) bojazan od preopterečivanja imunološkog sustava s previše antigena za odbijanje kombinacija poput "5u1" ili "6u1".
Ili je i OPET bio presudan interes jer se u ovom neživom obliku mogu prodati m... pod bubrege u kokteliziranom obliku još malo jačem nego prije???
Meni sva ta priča u kombinacijama sliči e-brojevima - svaki za sebe POJEDINAČNO - relativno podnošljivo (osim iznimaka) - ali u kombinaciji NEKI S NEKIMa - KURŠLUS!!!
Novi scenarij:
npr. 4-godišnje dijete naguta se gumenih bombona, pojede vrećicu KIKIJA, požvače paket žvakača ujutro i u popodnevnim satima ode na cjepljenje - od svih onih užasa koje je požvakao - koji mogu razviti SVAŠTA - da li netko istraživao kako se svi ti koteli kojekavih UŽASA iz hrane mogu ponašati u kombinaciji sa svim što se dobije u cjepivima???
...ili možda adaptirano mlijeko ???
M.Juanita daleko sam ja od strucnjaka za tiomersil,ali to sto sam napisala je napisao netko tko je radio s tiomersilom(znaci procitala sam to kao sto ces i ti procitati neke druge tablice i navesti sto si tamo procitala![]()
Nisam napisala dojence nego covjek.U Svedskoj je preporuka da trudne zene i zene koje doje ne jedu odredene vrste ribe.Ribom covjek unese spoj zive koji je opasniji nego onaj u cjepivu.Unosimo mi u organizam metale i na drugi nacin osim cijepljenjem.
Ovdje se prestao upotrebljavati tiomersal kao konzervans u vakcinama za bebe.
Cijelu debatu oko tiomersila je zapoceo Neal Halsey,predsjednik udruzenja pedijatara u USA u ljeto 1999.
Pliskavice, poznato mi je ovoSvedskoj je preporuka da trudne zene i zene koje doje ne jedu odredene vrste ribe.Ribom covjek unese spoj zive koji je opasniji nego onaj u cjepivu.Unosimo mi u organizam metale i na drugi nacin osim cijepljenjem..
Hm... pliz odgovortite. :/ gdje se nalazi živa?'u kojim cjepivima :? ?
i koja je razlika od 5u1 ili kad se pika u istom danu diteper, hib, polio (ipv)?
ne mislim na broj pikanja jer je sasvim jasno (po ovom drugom bilo 3 injekcije), nego isto je koktel koji se unese u organizam. samo nije 5u1 već sve to odvojeno. plizzzz objašnjenje![]()
sad sam pročitala da ide sa 6mjeseci i hepatitis b, pa bi to bilo 4 injekcije
Da, to bih i ja voljela znati. Osim što se razmještanjem uboda lijevo, desno na guzi, naprijed u natkoljenicu nekako može raspodijeliti imunološki odgovor na više limfnih čvorova, ali opet ne vidim u tome neku važnost. Postoji li kapacitet limfnog čvora? :?mamamišić prvotno napisa
Da, ne uspijevam si razjasniti odakle bojazan od prevelikog broja antigena i što bi to točno značilo. Svakodnevno smo u kontaktu s bezbroj antigena...Opet, postoji li neki "kapacitet"?mujica prvotno napisa
anvi napisa:
Da, svakodnevno - ali ni jedan od njih ne ulazi nam DIREKTNO u krvotok šok-sistemom...poput ovih iz cjepiva!!!Da, ne uspijevam si razjasniti odakle bojazan od prevelikog broja antigena i što bi to točno značilo. Svakodnevno smo u kontaktu s bezbroj antigena...Opet, postoji li neki "kapacitet"?
Organizam se npr. kad mu se krene nešto zbivati u smislu virusa - to prvo uđe kroz nekakve barijere (nos, usta) - pa onda postoji i neki vremenski odmak u smislu PRIPREME za bolest...u cjepljenju pripreme nema - sve je šok-terapija, stres - tijelo u tom povišenom stanju adrenalina može doista svakak reagirati!!!
Stvar sa "svakodnevnim"antigenima tj.stranim tvarima(virusima,bakterijama,toksinima...) je osim ostalog i u načinu ulaska u organizam.Anvi prvotno napisa
To znači da tvari iz okoliša da bi ušle u krvotok i stanicu moraju proći mnoge barijere kože,sluznice i ostalog,te tim prolaskom(već i u prvom kontktu) izazivaju imunološki odgovor.
Način unošenja cjepiva je direktno u tkivo,a samom tom u krvotok ,znači da se većina linija obrane preskače.