Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: kako odrediti količinu?

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno kako odrediti količinu?

kako znate koliko dati bebi da je sita? ana jede dok se ima s čim zabavljati,koji put mi se čini da je to malo a koji put se prejede pa povrati višak. npr. sad jede dvije banane- dal da stavim jos malo, 2,5 dl jogurta a kad joj dam 3 dl ne povrati pa ne kužim koliko je dovoljno da bude sita. s tim da moja stvarno ne voli jesti pa joj moram odvraćati pažnju da bi uopće jela i tako ne mogu skužit kad je dosta a kad bi mogla još.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

probaj joj davati bez igračke
    ja sam isto probala sa zabavljanjem kad je jelena totalno odbijala dohranu ali sam nakon par dana odustala
    ako hoće jesti- nek jede, ako neće- odgodim hranjenje za pola sata, sat i ispočetka

koliko je beba stara?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam koliko je beba stara, ali dvije banane mi se čine jako puno i za odraslog čovjeka, a kamoli za bebu.
    Kao sto Anci kaže, nemoj je zabavljati dok jede, onda nesvjesno u sebe unese puno više no što je potrebno; kao mi dok čitamo ili gledamo televiziju.

Neka obrok bude obrok, igra - igra.

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ana ima 13 mjeseci. znam da nije dobro to što je zabavljam ali to je jedini način da nešto pojede. inače,nije baš da joj se to prima,ima oko 9 kg.tako da mi se i zbog toga čini da je malo hranim. pokušala sam i bez igranja ali onda se samo rasplače i počne se izvijati. trenutno smo na tri obroka i sisanje kad želi (5-6 puta). pedijatrica nam je savjetovala da joj skroz izbacim sisu kad je bila zadnji put na pregledu al to sam ignorirala jer mislim da joj je još rano za prekid. dijagnosticiran joj je dystoni,dobili smo još godinu tako da ćemo i zbog toga nastaviti dojenje. a dvije banane su možda puno al kad joj je samo to obrok meni se čini malo. ne znam,prvo dijete pa sam malo zbunjena i neupućena u neke stvari. zbog toga sam tu,da pitam nekog sa iskustvom.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne znam šta je kome mnogo a šta malo, samo znam da šmizla papa dvije banane kao jedan obrok od 7 mjeseci. Inače porcija joj je pun supeni tanjir/šolja za bijelu kafu (2dl) po obroku. I svaki, ali baš svaki put, pisne ko guja kad nema više, pa sika mora biti "na gotovs"

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ajoj moj dečko je sit pol dana kad pojede jednu bananu :? Tek za dva-tri sata može pojesti još nešto, prije toga odbija. Eventualno uz bananu još par žlica jogurta, to sve skupa ni meni nije malo. A on ima 2 i pol godine.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sve zavisi od deteta..
    moj B.je u pocetku(nekoliko meseci ) uglavnom odbijao dohranu,jedva da je uspeo pojesti po 2,3 zlicice(vrlo cesto nishta)..

zadnje,recimo,dve sedmice,stanje se popravilo..
    sad za obrok(ima ih 3)uglavnom pojede nekih 80-100gr(pola jabuke i 2,3 suhe shljive,npr)..
    prosto ne mogu verovati da posle obroka meni skoro nishta ne ostane ..

ne zabavljam ga dok jede,nisam nikad,mislim da nema potrebe za tim..

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija mora imati nešto u rukama dok jede. Ako nema ništa, onda pojede samo 2-3 zalogaja, i to ako je jako gladan. Nema on mira za sjediti 10-tak minuta koliko mu treba da pojede, a meni se ne da trčati za njim ili da on u trku jede.

Što se tiče količine, obično jede cca 200 ml po obroku (povrće+žitarice). Ako ima mesa, onda max.100 ml. A voće skoro pa nikako.

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

onda je moja ana neka velika proždrljivica naspram vaše djece. :?
    ne znam onda zašto pedijatrica nije zadovoljna nama. istina,nije baš ugojena ali inače je jako živahna pa joj se nema kad primit.

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

krivi smajlić na kraju,sorry.
    trebao je biti ovaj-

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kokolo prvotno napisa
    onda je moja ana neka velika proždrljivica naspram vaše djece. :?
    ne znam onda zašto pedijatrica nije zadovoljna nama. istina,nije baš ugojena ali inače je jako živahna pa joj se nema kad primit.
    ja mislim da je to problem pedijatrice a ne vas
    zao mi je sto ti je nabila osjecaj krivnje i osjecaj da tvoje dijete ne jede dovoljno

i njen savjet o izbacivanju dojenja ne cini mi se dobar, dapace...

neki se roditelji znaju jako opterecivati hranjenjem, djetetu od hranjena stvore frustraciju a i sebi, pa pokusajte uzivati u tome i probaj se opustiti....
    samo pomalo i sretno

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Teško je to prihvatiti, ali zaista je jedina istina da dijete samo zna kada je sito.
    Voljela bih da sam to znala i prije, a ne se živcirala što moja cura do godinu dana nije htjela ništa osim voća, i to u količinama za pod zub...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da budem iskrena, ja sam se smirila što se tiče jelenine dohrane tek nakon što sam otkrila rodu- vidjela sam da puno djece tek kasnije prihvati krutu hranu

sa starijim djetetom nije bilo tako- ona je otpočetka počela puno jesti, sve, ...

mlađa...hmmm, malo teže

i tek kad sam se ja opustila, ona je počela puno bolje jesti

ja sam se čak bojala povratka na posao jer me nema 10 sati i bojala sam se da će biti gladna. ne moram ni reći da sad jede super!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •