Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Junetina uh , žilava???

  1. #1
    Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    173

    Početno Junetina uh , žilava???

    Ajde sad najbolje kuharice da vas čujem... ima li nkih tips &tricks za kuhanje junetine.Naime ubvijek pazim da mi ne uvale neku staru kravu , pazim na boju i izgled mesa ali kad stavim kuhati , onako na saft- gulaš , majko moja nikad joj kraja.Kuham polako i u Zepteru i to oho ho i nakon oho ho se napokon i nekako skuha.Ima te li neki recept kako da bude mekša ?
    Možda neki '' pac'' ili nešto sli???
    HELP, I NEED SOMETHING :? :? :?

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Mazo, junetina će najbolje omekšati kad pročitaš ovo:

    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=7343


  3. #3

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    Svemu na sto pazis dodaj i to kako je meso izrezano. Ako izrezu komade 'po duzini' ostaju ti dugacka vlakna misicnog tkiva. To se mora skroz raspasti da ne bude zilavo. Gledaj da izrezes komadice tako da su vlakna kratka. Znaci umjesto da u jednom komadu imas malo 'stubica' (znas kako to izgleda kao mali valjci) koji su dugacki bolje je i veci komad ali odrezan tako da 'stubici' stoje uspravno i da su kratki. Onda nema veze koliko ih je jedan do drugog (komad moze biti i veci) jer ce se lako rastavljati.

    Kuzi li se ista iz ove moje price?

    A Jamie zaljeva pivom. Mozes i to probati.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Ja ti takvo meso kuham u expres loncu. poprzim luk i mrkvicu, bacim meso i njega malo poprzim, ulijem vode i kuham 15-20 minuta. Provjerim dokle je, dodam sta sam vec htjela (kupus, krompri whatever ) poklopim i kuham jos 15-20 minuta. Meni meso uspjeva samo u loncu i rerni...

  5. #5

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    nikakav savjet osim - strpljenja i dugotrajnog kuhanja.

    podlijevas vodom i kuhas, kuhas, kuhas... sve dok "djon" je omeksa. inace, junetinu ne volim jer u pravilu naletim na najzilavijeg junca u gradu i okolici...

  6. #6

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    473

    Početno

    Tvoji junci su umrli od starosti

  7. #7
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ja sam bas sinoc radila po receptu kakav je Majin, meni bude superiska! osim ako ne zaboravite pretis na plinu

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    20

    Početno

    Pokusaj da kupis mekse meso, na pr. juneći ribić, to je meso negde oko kolena, on je super mekan kad se skuva!

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ako meso prije ispečeš i onda staviš da se kuha... ispadne jako mekano - baš se topi u ustima.
    Ali, za to ti treba više vremena. Ja to prakticiram kada očekujem goste za koje se ne zna točno kad će stići - takvo meso se može kuhati do beskraja. I odmah na stol.

  10. #10
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Mazo, junetina će najbolje omekšati kad pročitaš ovo:

    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=7343

    A ja zbilja otisla na link da vidim


    A ovo je dobra ideja:
    Citiraj apricot prvotno napisa
    Ako meso prije ispečeš i onda staviš da se kuha... ispadne jako mekano
    Ja sam cak prestala kupovati junetinu jer mi nikako nije fino ispadala. Sad cu probat ovu foru

  11. #11
    Eki

    Početno

    Namaži meso sa malo senfa. Stvarno pomaže.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,229

    Početno

    Ja to kuham po dav sata po nekad i tri i sve bude lijepo mekano. Naravno samo meso tako dugo kuham i bas nam je svima mljac.


    Apricot E umrla sam

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •