Lunić, zašto pakiš?![]()
Ena i ja tek sada vidjela da je tebi termin uskoro i da Dora stiže za koji dan...Uživaj i odmaraj!![]()
loonalee prvotno napisa
ajde, ajde, proći će te to... hormoni rade....
iskrene čestitke :D
Loona,čestitamoooooo!!!!!!! Samo se opusti,bit će sve OK! :D
Loona, čestitam :D
Ne brini zbog suza, i ja sam u početku bila malo šokirana kad sam vidjela neplanirani plus, a sad ne mogu zamisliti da bi bilo drugačije.
Ena, izdrži još malo![]()
Ni nama pospremanje nije jaka strana
Loona![]()
Loonaaaa!!! Čestitamo!
Leki i Romina kaj mi čekamo?![]()
Ja ljeto i pun mjeseca ti?
da me mm napije i iskoristiNitica prvotno napisa
![]()
Leki prvotno napisa
I ja! (samo napominjem da još nisam odlučila koje ljeto 8) )
svi smo mi i plakali i bili u komi pa sretni,pa tužni...sve je to ok i za ljudeloonalee prvotno napisa
![]()
Naravno da neNitica prvotno napisa
![]()
Mi onda ostajemo zadnje!Leki prvotno napisa
![]()
loona, cestitamo :D![]()
zlocesti hormoni uvijek rade u trudnoci!
drz nam se!
sve ce bit ok!!
Ma možda me samo lupaju hormoni, i možda je malo šok jer je bilo neplanirano...a možda jer su mi se vratili strahovi...morati ću mirovati--tko zna koliko dugo...već sad imam urinarnu infekciju, zbog autoimune bolesti štitnjače moram isti čas početi piti hormone...ne znam što ću s poslom...zna li netko kolika je naknada za čuvanje trudnoće?...taman smo u fazi dizanja kredita....a možda su stvarno samo hormoni....Mama Natasa prvotno napisa
uglavnom, stalno mi se plače![]()
Loona bi će sve supač, samo pričekaj malo da se sve slegne...![]()
žao mi je što to moraš prolaziti ali sam uvjerena da će sve biti ok
![]()
Joj, Loona, probaj gledati stvari iz druge, pozitivnije perspektive i vidjeces da ce sve biti OK![]()
max. 4250kn...loonalee prvotno napisa
daj si vremena da se navikneš na situaciju i vidjet ćeš da nije sve baš tako loše![]()
hvala curke...i ja se nadam da će sve biti ok...
da, to sam si i mislila...i onda kad rodim, ne računaju mi punu plaću već prosjek zadnjih 6 mjeseci a u taj prosjek ulazi ova naknada...Larita prvotno napisa
nije istina... uzimaju ti isti prosjek samo ti isplaćuju puni iznos tj. tvoj prosjek zadnjih 6mj. prije nego si otišla na bolovanje...loonalee prvotno napisa
ne znam jesam dobro objasnila... uglavnom na bolovanju dobiješ max.4250, ali kad otvoriš porodiljni prvih 6mj. svoju punu plaću....
jesi 100% sigurna? Meni su rekli da ti se računa prosjek u zadnjih 6 mjeseci od otvaranja porodiljnog, dakle, ako si bila na bolovanju, onda da se računa ta naknada...gdje to mogu provjeriti?Larita prvotno napisa
meni su rekli da ne nosiš novi prosjek plaće kad otvaraš porodiljni nego ti isplaćuju po tom prvom koji si donjela kad si otvarala komplikacije (tak je bilo i prije)...
pod uvjetom da nisi prekidala bolovanje...
daj me nemoj plašiti... ja idem na bolovanje od NG...
sorry, ne želim te plašiti, ali moram biti sigurna koja je situacija, kako bih znala kako i što pregovarati s poslodavcem...u krajnjoj liniji, ako bude potrebno, raditi ću od doma..iz kreveta :/ Ne mogu si ovog trena dopustiti rezanje plaće...Larita prvotno napisa
Loona probaj nazvati na 4882-100 (Zdravstveno u Jukićevoj) i traži Odjel za porodiljne naknade.
nitko se ne javlja već cijelu vječnost...
Meni sad rekli da oni nemaju nikakve upute o tome kad će i da li će biti promjena vezano uz porodiljne naknade :?
Kaj im to znači? Pa, nek kažu kak je sada...loonalee prvotno napisa
loona, prije svega čestitam !!!! :DLarita prvotno napisa
bit će sve ok!
Potpisujem Laritu, kad je kolegica nakon čuvanja trudnoće išla u Jukićevu otvoriti poprodiljni, nosila je sa sobom novi prosjek plaće, rekli su joj da to slobodno spremi i ne pokazuje jer će oni koristiti stari prosjek prije bolovanja. Po novom prosjeku naknada bi joj bila jako mala. To su riječi službenica iz HZZOa.
Za mene se mm išao raspitati što treba za otvaranje porodiljnog pa su mu isto rekle da nije potrebno ništa, donio je sve doznake, a dalje će one otvoriti porodiljni, samo su provjerile broj tekućeg računa i banku gdje će uplaćivati naknadu.
Što se tiče kredita, od kad sam trudna podigli smo dva kredita, doduše ja sam kreditno nesposobna (kako kaže osobni bankar mm-a), ali sam mogla biti jamac i sudužnik. Zanimao ih je prosjek plaće prije odlaska na bolovanje, u jednom smo iskoristili odgodu plaćanja na godinu dana zbog moje trudnoće.
Vjerujem da ćete moći i vi ostvariti kredit bez obzira na trudnoću.
zato što ta odlika još nije objavljena u NN pa time nije ni stupila na snagu a oni valjda ne smiju davati informacije dok odluka ne stupi na snagu :/
sad je limit na 4250kn i za komplikacije i za bolovanje i nosiš samo jedan prosjek plaće ako ne prekidaš bolovanje... tak je bilo 2005 a od tada se ništa nije mijenjalo...
kažu da je sada sve isto kako je i bilo: bolovanje 4 i nešto najviše, porodiljni prvih 6 mjeseci 4 i nešto najviše...Nitica prvotno napisa
da..Larita prvotno napisa
evo ovdje su cure izvukle da ipak piše u NN
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=52341
http://www.nn.hr/sluzbeni-list/sluzbeni/index.asp
to nije to :?
ne da mi linkati točno taj zakon, ili ja ne znam
taj zakon iz NN 111/07 ima dva članka i to ova dva:
Članak 1.
U Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju (»Narodne novine«, br. 85/06., 105/06., 118/06. i 77/07.) u članku 46. stavku 3. iza postotka: »28%« stavlja se zarez i dodaju riječi: »osim za naknade plaće iz stavka 2. točke 3. ovoga članka«.
Članak 2.
Ovaj Zakon objavit će se u »Narodnim novinama«, a stupa na snagu 1. siječnja 2008.
Da, baš sam gledala...
I pretraživač im je malo jači(ili sam ja neuka)
sad ste me malo smirilethanx
![]()
![]()
samo se smiri, sve će biti OK... misli na sebe i bebu i ne se živcirati![]()
loona,, baš mi je drago za tvoju trudnoću.
Držim fige da će biti sve u redu.
Hvala svima na podršci.![]()
Da, termin je sve bliži i bliži.
A ja nisam baš sve pripremila za bebu, sad me još ovo mirovanje spriječava.
Da, trošim antibiotik, zaljevam se vodom, sokovima i čajevima od brusnice i jedem brusnicu.loonalee prvotno napisa
Nisam nikad imala urinarnu infekciju, ne mogu vjerovati da od toga križa mogu tako boljeti. :shock:
cure. mislim da ovo jos nisam podijelila sa vama!
super link za klince koji vole tipkat po compu!! :D
http://www.kneebouncers.com/kneebouncers.html
Loona cesitam! :D
Tako se radujem zbog vas trudnjacica, uzivajte!
![]()
Ja vas sve ljubim i mislim na vas!
malo pricam sama sa sobom!!![]()
nika vec par tjedana po danu nema pelenu i to super funkcionira, ali mene hvata paranoja kad trebam na duze vrijeme sa njom u grad!!
dok mi dotrcimo do nekog wc-a-, vjerojatno bi vec prosla baka sa kolacima!
kak se vi snalazite u tim situacijama??
glupo mi je stavljat joj za odlaske u grad pelenu, ili nosit kahlicu sa sobom na trg...![]()
loona, cestitam
posalji pp minnie ili vesni, one ce ti najbolje znat (mod. na pravnim pitanjima)
i umjesto da places, veseli se
sve drugo moze cekati
![]()
bucka, iznenadices se koliko moze da se suzdrzi!bucka prvotno napisa
Bucka, site je odličan. Lena obožava Fisher Price-ov site sa igricama, pogotovo životinjicama...
Jutro svima... Mi smo (mislim firma) jučer imali Božićni party, pa je moja šefica po prvi put naveče išla spavati bez mame. Bilo me je frka kako će to proći, ali mi je mm poslao poslao poruku da spava i da je samo jednom u toku večeri pitala za mene...
Inače, izgleda da sam dobila ponudu da promijenim posao. Veseli me i jako je izazovno, ali se bojim da će i angažman biti puno veći. Kako mm sada radi od jutra do sutra, bojim se kako će to izgledati ako i mene zarobe na 10 sati dnevno. Jako se lomim kaj da napravim...
Bok!
Evo, ja još danas radim i ne možete vjerovati, tak mi je to čudno, čak malo i tugujem. Al kad se bacim na rozo i crveno, ima da sve blješti!
Mi Nevenu van ne nosimo kahlicu, nego ako mu je baš sila piški uz drvo, eto ti prednosti muškog roda![]()