Citiraj Dunja prvotno napisa
E pa sad ste stvarno pretjerale! Pustite jadnu djecu na miru. Neka uče u školi, a doma samostalno riješe zadaću. (Izuzimam u ovim primjedbama djecu kojoj je potrebna dodatna ili profesionalna pomoć). Ovo izmišljanje zadataka za vježbanje i kupovanje knjiga sviju izdavača je zaista plafon roditeljske ambicioznosti. Udžbenici bi se trebali (ne)svidjeti djeci, a ne mamama.

Draga ajde malo uspori tempo.
Prvo da pažljivije čitaš uočila bi da sam napisala da sam lani kupila knjige svih izdavača, i to ne iz roditeljske ambiciotnosti nego iz profesionalne znatiželje. Matematikom sam se zadnje bavila na fakultetu i jedva sam dočekala da malo kopama po knjigama. To u prijevodu ne znači da je moje dijete uopće rješavalo to knjige. ustvari bi te zamolila da dođeš doma kod mene, poklonit ću ti te knjige. Kad se uvjeriš da su prazne, zamolit ću te da mi se javno ispričaš za uvredu. Može?

Nije naravno da nemam neke ambicije, prema svojim klincima. Prva od njih je da ne napadaju ljude bez razloga pogotovo da prije nekog napada provjere jesu li baš dobro zbrojili 2 i 2 (elementarna matematika )