Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Spavanje - danju, nocu, koliko, budjenja ...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Spavanje - danju, nocu, koliko, budjenja ...

Mame (i pokoji tata 8) ), zanima me koliko i kako vasi klinci spavaju!

Znam da je to jako individualna stvar, ali me bas zanima kakav je negdje prosjek i koliki su ekstremi ...

Vedran po noci spava obicno od negdje 21:00-21:30 (kupanje je u 20h, poslije price i negdje oko 21h on ostane budan sam u sobi, trazi da se ugasi svjetlo i zaspi u roku 5-10 minuta) pa do oko 06:30 kad se obicno sam probudi (redovno budjenje za vrtic je oko 07:00,a li ga vec dugo nisam morao buditi. Dakle, uglavnom slozi 9-10 sati sna.
    Iznimke od rutine su odlasci u klub petkom i povremeni drugi posjeti (bake, izlet i sl.) kad se nekad vratimo i oko 23h, ali to ne utjece na ukorijenjenu rutinu. Nekad zaspi u autu, a nekad i ne ...

U zadnje vrijeme se ne budi nocu, no do oko 3 godine je imao skoro svakonocno budjenje oko sat i pol do dva nakon odlaska na spavanje kad se budio sav uplakan i nesvjestan okoline i nakon 5-20 minuta je uz tjesenje zaspao i nije se niceg sjecao ujutro (mislim da je to bilo taman kod onih smjena raznih faza sna). Pojavilo se to i sad par puta kad se rodila Zrinka, ali na srecu, samo par puta ...

Dakle, po noci je sve OK.

A po danu - u vrticu zaspi 1-2 puta tjedno i to dosta tesko, obicno kad si tete daju truda pa malo budu pokraj njega. A doma - uz sve pokusaje tipa zamracivanje, lagana muzika itd. on nije zaspao kod kuce vec cijele 2 godine. Naravno, vec dugo ga ni ne pokusavamo nagovoriti na spavanje iako bi mu, rekao bih, nekad dobro doslo ...
    Jel netko od vasih klinaca spava jos po danu? Imam dojam da je taj dnevni san institucija koja vise skoro pa i ne postoji u toj dobi ...

A jos sam cuo da se stariji klinci opet pocinju cesce buditi nakon 4-5 godina kad se plase snova - kaj znate o tome?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi samo-sto-nismo u vasoj grupi, pa se javljam.

spava od 21-07 (radnim danom), odnosno 21-8, 8.30 (vikendom). spava cijelu noc, pred jutro se uvuce k nama u krevet i nastavi spavati.

usto, spava 1 dnevno, oko sat vremena, izmedju 12 i 13. vikendima kao da se boji zaspati da ne bi nesto propustio. primijetili smo da cak unatoc nespavanju, nije vise jako nervozan predvecer kao sto je to donedavno bio slucaj.

ne znam nista o ovome strahu od snova koji si spomenuo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    mi samo-sto-nismo u vasoj grupi, pa se javljam.

spava od 21-07 (radnim danom), odnosno 21-8, 8.30 (vikendom). spava cijelu noc, pred jutro se uvuce k nama u krevet i nastavi spavati.

usto, spava 1 dnevno, oko sat vremena, izmedju 12 i 13.
    isto i kod nas!

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

moji oboje jednako spavaju :D idu navecer oko 20:30-21 i spavaju do jedno 7:30.dodu u neko doba (cca 6) kod nas u krevet i nastave. popodne spavaju u vrticu od 13-14:30, a ako su kuci od 14-16. toma nekad uspije propustit popodnevni san ali je onda navecer crknut

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tara navečer ide spavati oko 21-21,30 osim ako nekamo odemo pa se malo dulje zadržimo . U vrtiću spava popodne oko 1,5 sat, doma prek vikenda isto spava popodne, ponekad i do 2,5 sata i mislim da joj taj popodnevni odmor još uvijek treba.........ako slučajno ne spava, onda se zna desiti da ju negdje oko 19 sati uhvati lagana kriza za snom.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vedran je skoro godinu dana stariji od mog Jana, ali slicno spavaju. Po noci isti termini. S tim da se meni JAN zadnjih mjesec dana otprlike opet poceo budtiti, bas oni pravi strahovi, snovi. Jako place, zeli doci k nama u krevet ali se boji proci pored ulaznih vrata i pita je li tamo pas (psa se zna bojati i u zivo) ili lopov. Tako da zadnjih noci opet spava s nama od tog budjenja.
    Po danu u vrticu redovito, doma vec sigurno godinu dana gotovo nikad ne spava.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno spavanje

Grga spava noću od oko 21h do 8, u vrtiću uvijek spava poslije ručka (ne znam kako uspije zaspati 4 sata nakon buđenja).
    Doma vrlo rijetko zaspe poslije podne (u autu na povratku s izleta), ali zato zaspe vrlo rano navečer.
    On je uvijek bio velika spavalica (duže od 1,5 godina je spavao 2x na dan).
    Ponekad se noću probudi i traži vode ili mene (spavamo u istom krevetu otkad je dobio sestru).

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ege spava od 20.30 ili 21 - 7h (dakle, najmanje 10 sati nocu)
    u vrticu kako kada, vikednom kad je doma bori se rukama i nogama da ne ide spavati poslije rucka, inzistiram jedino ako znam da cemo se negdje duze zadrzati navece, i tada ako zaspi spava i preko 2 sata.

isto kao i grga, velika spavalica. spavao je 2x dnevno do 2 god kad smo ga prisilno odvikavali tj navikavali na jedno dnevno spavanje zbog vrtica.

Početno

Od 20h do 7h ili 7,30h, bez ikakvih budjenja plus popodne od 13h do 15h ili 15,30h i uvijek idu zajedno 8) ! Ispada dosta, ali trudim se s njima biti cim vise vani, tako da se dooobro izmore, pa nemamo nikakvih problema oko uspavljivanja.

ivarica

Početno

ivar spava 8-10 sati, ne spava po danu, ne budi se nocu, ujutro se poceo buditi zedan, odmah trazi vodu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gasimo svjetlo u 22.00 a sretni smo ako zaspi do 23.00
    ujutro buđenje u 7.30 ne spava niti u vrtiću niti doma-jednom rječju koma
    u autu zaspi dok ubaciš u treću

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

srna tijekom noći spava oko devet sati, nekad kraće ali nikad duže. probudi se samo ako treba piškiti. u vrtiću spava bez problema, ali vikendom kod kuće nikada. ona ni kao mala beba nije bila spavalica. u dobi od šest-sedam mjeseci spavala je dva puta dnevno po točno 25 minuta, a kad je počela spavati jedanput na dan to je bilo maksimalno sat do sat i pol. ali je zato vrlo rano počela spavati tijekom cijele noći bez buđenja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maja nikako prije 22.00 da zaspi. Budim ju u 8 za vrtić, a vikendom odvali i do 10-11. Popodne spava u vrtiću možda jednom tjedno, doma nema šanse, ali ima opaku tenziju da zaspi predvečer oko pol 7, pa moramo paziti inače je budna do 1 u noći. Probali smo par puta da ju pustimo, nadajući se da će spavat do jutra, pa smo malo pomicali, ali uvijek se probudi za dva-tri sata i nema šanse da nastavi spavati.
    Po noći se ne budi, osim kad ide piškiti i par puta mjesečno se uspravi meni iznad glave i intenzivno me gleda dok ne otvorim oči, sneno kaže: Volim te! i zaspi iste sekunde
    Da, spava samnom.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Luka spava od 20,00 ili 20,30 pa do 6,30-7,00.Popodne ne spava i to vec odavno.zna se buditi po noci i onda zatrazi mlijeko.spava u svojoj sobi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Annabel 5 godina trenutno ali od 3 godine ne spava po danu i legne u 19.30 i spava ako ide u skolu do 7 ujtro a ako nema skole do 7.30 ujutro Ne budi se uopce.

Noah 2 godine pitaj za jedno dvije godine

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Marin spava po noći od oko 21.00 pa do oko 7.00 (naravno vikendom uvijek ranije - kad mi možemo spavati on se obavezno budi , a kad ide u vrtić mi budimo njega) . Po danu kad ide u vrtić od 12.30 da 14.00, ali zato vikendom odvali i po tri sata ( od 15.00-18.00) i interesantno nemamo problema s uspavljivanjem naveče .

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Eldar spava od 22-07. radnim danom. U vrticu od 13-14:30. Dakle, ukupno spava 10,5 sati za jednog troipolgodišnjaka mislim da je ok. Bitno je da spava u kontinuitetu, bez buđenja. Inače, počeo je spoavati tek sa 2,5 godine.

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Poštovanje..Nadam se da je pitanje na dobrom mjestu. Interesira me mišljenje vezano uz spavanje moje 10mj. bebe. Spava od 20.30, mlijeko u 1.00, nekad mlijeko u 5.00 i spavanje do 9.00. Po danu spava od 12.00-14.30. I to je to. Samo jednom( Premalo mi se čini ili???

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zrinska prvotno napisa
    Poštovanje..Nadam se da je pitanje na dobrom mjestu. Interesira me mišljenje vezano uz spavanje moje 10mj. bebe. Spava od 20.30, mlijeko u 1.00, nekad mlijeko u 5.00 i spavanje do 9.00. Po danu spava od 12.00-14.30. I to je to. Samo jednom( Premalo mi se čini ili???
    meni se čini sasvim u redu. moj je u to vrijeme kraće spavao po noći, al bi zato danju odvalio u dva navrata

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj zrinska prvotno napisa
    Možda bi bilo bolje da si se javila u grupu 1-3 jer su tamo mamama još jako svježe uspomene. Kad je Mihovil bio u toj dobi, on nije gotovo nikako spavao. Dojila sam ga do 2. rođendana na zahtjev. Svako malo bi se noću za mene uhvatio, više nisam ni brojala... A danju je gotovo od svog rođenja (osim onih prvih par mjeseci) spavao isključivo jednom i to najviše po dva sata. Bio je od početka vrlo aktivan i živahan i ništa mu ne fali - živ je i više nego zdrav. Samo što ja imam viška - podočnjake do poda. Dakle, mislim da se uopće ne trebaš zamarati, naprotiv. Čini mi se da tvoja beba vrlo uredno spava.

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sorry..tek sad vidjela da fulala grupu...pozz

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Obično ide na spavanje oko 22 odnosno između 21:30 i 22:30 i budi se od 8:30 do 10:00h, jedino kad ide u vrtić onda se budi oko 8h.
    Popodne doma ne spava već skoro 2 godine a u vrtići isto u zadnje vrijeme ne zapi vrlo rjetko

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    Obično ide na spavanje oko 22 odnosno između 21:30 i 22:30 i budi se od 8:30 do 10:00h, jedino kad ide u vrtić onda se budi oko 8h.
    Popodne doma ne spava već skoro 2 godine a u vrtići isto u zadnje vrijeme ne zapi vrlo rjetko
    tako je i kod nas....

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    tako je i kod nas...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja Neva ima 4,5g i spava oko devet sati sveukupno, danju ništa od 3 g. :/

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Na spavanje ide između 8, pola 9 i to bez problema...
    Po noći se ne budi, nikad nije....
    Spava ujutro do 7, 7 i 15 s time da ju jedva probudim, a onda još veli da se nije dosta naspavala 8) ...
    U vrtiću spava dva sata, a preko vikenda ili kad neide u vrtić i po tri i pol sata(nekad i četiri)...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ima 3g i 3mj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •