Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 133 od 133

Tema: Dražesni pupoljci proljetni 2006. (12. dio)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Anita dijete ti je predivno,mali .
    Mi ,evo prijavljujemo ,trece u zivotu kakanje na WC-u. Vec nekko vrijeme najavljuje kada ce se pokakati pa lovimo i evo treci put je uspjela zadrzati do WC-a i tamo obaviti kaj ima. Sva je bila ponosna, sunce malo.
    Ne znam da li da krenemo za ozbiljno s upotrebom WC-a, tutu nece jer vidi da i mi idemo na WC, ili da pricekam jos jer piskenje uopce ne najavljuje niti percipira kao nesto sto se moze obavljati na neko drugo mjesto osim pelene.
    Pozdravi svima i puse bubinima.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mina, nadam se da će sve biti ok. javi... nemam iskustva sa time, užasavam se svega
    trenera liama obožavam (omi je kao iz bajke)
    tiwi, nisam uspjela ispratiti nekretninu, ali mi je super drago da nekaj uređujete i da si zadovoljna, nazovem te jedan dan (ovim tempom će i proljeće dok ja sve pročitam )

domi se užasno svađa sa tatom - sve je "mama će!"
    to budu gorke suze, vrisak
    pitam ga da li ima kaj konkretno da ga smeta, može li to argumentirati... bla, bla - ali, ako sam ja doma, onda ja to moram raditi

koliko još imamo cicalica?
    domi je na cici i po 20x po noći. ali, nekako još ne razmišljam o prestanku. ne vidim nas još bez cice.
    mm nekada u ljutnji kaže da neka prestanemo poslije ročkasa (poslije više i ne misli tako, gušta gledati ga.... ali opet mi nekako ostane to u glavi)
    moja stara veli domiju da neka ne gnjavi mamu, da jel mama ima još mlijeka
    starcima od mm-a je to ok, samo se smiju. nonić se sjeća kako je on trčao za svojom mamom

bip bip, ovo je bilo puuuno

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

1. Domi - Buby
    2. Enea - Buffy

Ajmo dalje cure da ne otvaramo topike bezveze!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Liamić je diiiiiiiiiiiivan!! Baš sam uživala u pričici. A ti zlaćani uvojci... Ma nestvarno je lijep i sladak!

mina, nadam se da nije niš opasno, javi nam što je bilo.

Citiraj buby prvotno napisa
    domi je na cici i po 20x po noći. ali, nekako još ne razmišljam o prestanku. ne vidim nas još bez cice.
    mm nekada u ljutnji kaže da neka prestanemo poslije ročkasa (poslije više i ne misli tako, gušta gledati ga.... ali opet mi nekako ostane to u glavi)
    moja stara veli domiju da neka ne gnjavi mamu, da jel mama ima još mlijeka
    starcima od mm-a je to ok, samo se smiju. nonić se sjeća kako je on trčao za svojom mamom
    Eto nas. Voljela bih da prestanemo, ali objektivno mi se čini da nema šanse da se to dogodi prije jeseni.

Nacicava se i noću i danju, u zadnje vrijeme ima foru da ništa neće jesti, pojede žlicu-dvije i traži cicu. Ne sviđa mi se to i ne želim da toliko cica, no za sad se ne nazire nikakvo rješenje. Ako mu ne dam kad traži u stanju je jako tužno i dugo plakati, ne želi ni zagrljaj ni maženje niti išta drugo. Iskreno, žao mi je što nismo ranije prestali dojiti jer mi se trenutno čini da, kad se prijeđe jedna granica, mama više nema pravo glasa sljedećih par godina. :/ Ili je bar tako kod nas. Ježim se na pomisao da bi mogao dojiti još godinu, dvije, tri, jednostavno to ne želim. Uglavnom, naše nekoć prekrasno iskustvo dojenja sad mi je skoro pa trauma. Da ne pričam da ni ne pomišljam na drugu trudnoću, libido mi je na nuli... I tako.

Danas sam posebno u banani, još sam dobila mengu i tak... Ignorirajte me.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. Domi - Buby
    2. Enea - Buffy
    3. Kaleb - Luna

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Danas sam posebno u banani, još sam dobila mengu i tak... Ignorirajte me.
    Dakle i ja sam danas dobila mengu i sve je ostalo pa i nacicavanje, kao kod Lune pa zato i ne pisem nista vec samo voajerisem 8)

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

cicoljupci:
    1. Domi - Buby
    2. Enea - Buffy
    3. Kaleb - Luna
    4. Mia - mina

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Evo mene, prvo popis cicoljubaca pa izveštaj

Tiwi, hvala, dobro je to znati.
    Ja nisam imala dosad nikakvih iskustava, osim s komarcima. Nadala sam se da nije ništa ali nikad ne znaš.

Nisam išla nikud, nije mi se ujutro činilo ništa strašno, noć je provela mirno, nije joj se dalje širilo, ona normalna, ne žali se da ju svrbi, peče, boli... pa reka nešto bezazleno nejdem za to doku...
    Kad smo došli kod bake veli nije ništa strašno pa joj vjerujem. Ak joj dosad nije išta onda valjda ni ne bude...

Pozdrav!

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cicoljupci:
    1. Domi - Buby
    2. Enea - Buffy
    3. Kaleb - Luna
    4. Mia - mina
    5.Naja-Sanela-Naja

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Samo da se upišem i pročitam ..i pogledam slikice

umorna kao pseto- prvi radni dan nakon 2 tjedna ljenčarenja..a još je Naja sinoć češće dojila, a mm glasnije hrkao..bljak

idem pokušati uspavati ovo svoje dijete - a i ja ću s njom , kunem se..kisi

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ola cure, evo malo i nas!

Prvo pohvale, Kaleb, Liam generacije curica ne znaju sta ih ceka!

mina, nadam se da ce ubod/sto li brzo i bezbolno proci!

Sanja, emira, 'nejo', izjava ljubavi - :rastop:

Mi smo super. Sve ide OK, hranjenje, spavanje, odlasci kod baka, malisa raste, svaki dan nesto novo kod njega. Motoricki je sve spretniji, s loptama je pravi maher, trci, skace, provlaci se svugdje, auh... Uci stalno nove rijeci, recenice su jos uvijek sklopljene od dvije, a uz Baby TV je progovorio i engleski - nekidan ponavlja za zenskom - ba ba laem - bye, bye, lamp!

Zna me bas iznenaditi, kao danas, kad je na nasem parkingu uperio prstic u srebrnog golfa kakvog vozi moj otac i rekao dida di-di! Ili tocno imenuje i zna pokazati na slikama neke osobe koje je vidio dvaput u zivotu. Voli se i saliti, npr. nesto izmislja i smije se, pa mu mi kontriramo, on navaljuje, sve uz smijeh, voli se maziti, cesto se grli, ljubi. I hrabrica je, kad padne i posteno se udari, nikad ne place, samo se namrsti i doleti mi da ljubim bolno mjesto. Cesto, kad je u pitanju rukica, pocne dizati i noge s poda da ih takodjer poljubim.

Obozava guzvu, the more the merrier je njegov moto. Svugdje se ponasa slobodno, kao da je sve njegovo vlasnistvo - ne mislim na diranje stvari, dapace, moj ga otac npr. kad je ruzno vrijeme zna ujutro povesti u shopping centar jer nema guzve - on seta po hodnicima, vice, pjeva, razgledava, ali ne ulazi u ducane osim s didom i ne dira nista. Otac kaze da ga cuva bez ikakvog problema, za ruke se uopce ne drze.

Razmisljala sam o pocetku prekida dojenja (na ljeto planiramo raditi na novoj bebici), pa mi ga svaku vecer zao. Odlucila sam odvajati dojenje od uspavljivanja, polako, prekidati dok jos ne spava i uspavati ga drugacije, sve dok to dvoje skroz ne odvojimo, a onda cu smanjivati i podoje. Navikao je da doji samo u krevetu (navecer, ujutro i ako se probudi jednom pred jutro), pa zna pola sata nakon spavanja doci mi i reci, mama, nana. Ja pitam, spava ti se, a on ce s osmijehom: kiki! Ja ne zelim povecavati broj podoja, pa probam s onim 'papit ces kiki kad budemo isli spavat' i u 99% slucajeva on se nasmije, kimne glavom i to je to. Onaj 1% ga podojim, nemam srca odbiti.

Jedina stvar koja me malo muci je testiranje granica, ne dozivljava me bas kad mu objasnjavam da se nesto ne smije ili slicno, al o tome drugi put.

I naravno, pozdrav svima, pogledajte i nase

nove slicice

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

cicoljupci:
    1. Domi - Buby
    2. Enea - Buffy
    3. Kaleb - Luna
    4. Mia - mina
    5. Naja - Sanela-Naja
    6. Kreso - summer

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

bok cure

mi ne pisemo puno ali vas redovito citamo.
    Nora je takodjer veliki cicoljubac s puno nocnih budjenja koje je napokon prestalo za Badnjak kad je prespavala kod moje mame i odspavala cjelu noc u komadu :shock: . Nakon toga je MM nastavio spavati s njom a ja na kauc. Prve dvije noci se jedanput probudila, malo kenjkala i nastavila spavati. I od tada je tako :D .

Pozdrav

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

cicoljupci:
    1. Domi - Buby
    2. Enea - Buffy
    3. Kaleb - Luna
    4. Mia - mina
    5. Naja - Sanela-Naja
    6. Kreso - summer
    7. Nora - Kajo

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kajo, dobrodosli, ali, ili si pogrijesila u godini rodjenja, ili si upala medju malo starije pupoljke

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nora je pupoljak iz nove generacije
    krešica mi je zakon. summer, tandem ne želiš?
    ja sam sinoć imala večer za sebe - išla sam na zen yogu. od sada, tamo me možete naći pon i sri (osim kada radim popodne) 8)
    nisam, naravno, uspjela sve, ali dosta sam izdržala
    malo sam hiperventilirala, pa mi se malo zavrtilo, pa sam malo više i zijevala
    ali zato sam došla doma zrela za krevet
    poslije tuša se domi prištekal i otišli smo spat (moral je cicnuti malo i prije tuša - tko bi im odolio kada ih vidi naked )

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kajo i Nora dobrodošli među nas (i trebaš popraviti potpis )

Svima velika pusetina, škicnula sam kaj ste pisali i slikice ali jedva i to stignem. Nabrzinu samo da velim kako sam sve zaljubljenija u Patrika svakim novim danom, jer me oduševljavaju neke sitnice koje čine dan puno lakšim (tipa meni je jučer bilo jako teško, da ne kažem loše, i samo sam pokušavala ležati kraj njega dok se igra, a on me svako malo pomazio po licu ili glavi, stiskao obraze uz moje lice i svako malo se lega kraj mene..)

Cicamo još uvijek iako puno manje nego prije. Vjerojatno se baš zgodno poklopilo da nema baš toliko mlijeka koliko bi on htio, pa je smanjio. ALi - voli dojiti jer se tako mazi i stvarno uživa. I kad ga pitam jel fino, on se nasmije s cicom u ustima i klima glavom i veli "a-ha"

Priča puno, iako ima tak neke smiješne riječi, sve si nekak prilagodi. Najjače mi je kaj je nekidan na telki čuo tipa da veli Gospođo i to ga se dojmilo (jer stalno ponavlja kad recimo gledamo dnevnik ili vijesti, za spikerom) pa sad stalno veli gopođo i cereka se jer se i ja smijem, super mi je to slatko.

KAd tata dođe s posla on mu brže bolje prepričava, npr: Pao, sedijo mamom, tojac, mama spasio, uka, lovio, bum, gaju malo.. (pao sam kad sam sjedio s mamom na stolcu, mama me spasila, ulovila za ruku, kad sam pao i lupio glavu malo) I to onak brzinski prepričava, mašući rukama ko mali talijan, a i koristi još neke znakove od vremena kad nije govorio.

I tak. Slatki je, ne brije na tutu, al zato u zadnjih par dana traži (iz fore) na wc, pa ga skinemo i on onda stoji i veli "pššššš... gotov!" i ne popiški se naravno. Ali si mislim da sazrijevaju neki bitni procesi.

Nemrem više pisati, imam hrpu problema na pameti, trebam ići danas tražiti što povoljnije laminate i pločice, kadu, umivaonik... svašta nešto.. a luda sam jer umjesto 115 tisuća isplatili su nam 75 i naravno - sad nastupa kemijanje. Ma jedva čekam da sve prođe..

Pozdrav pupoljci!!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    krešica mi je zakon. summer, tandem ne želiš?
    Pa, ne bas. Kad se sjetim pocetaka dojenja, ragadica (a ja sam jos super prosla), brojenja zvijezda pri svakom prihvatu, dojenja satima u komadu, pa za sat i pol opet, tesko mi je zamisliti i drugo dijete na cici. Kreso ne pita cesto, ali kad doji, zna dojiti i po 40 minuta, stalno pusta pa se kaci opet, po sto puta, meni otpadaju ledja, bole me bradavice, aurgh. Izdrzavam samo jer vidim da njemu to znaci. Rastegnuti jos sve to kroz trudnocu i nakon rodjenja - ne zvuci mi primamljivo. Naravno, bude li Kreso bas trazio, popustit cu, ali s 'radom' na bebi planiramo poceti na ljeto, mislim da ima vremena da ga probam njezno odviknuti i nadoknaditi mazenjem na neki drugi nacin.

A voljela bih imati i cice za sebe i MM - otkad dojim, smeta mi da ih on skoro pa i gleda, to je samo Kresino blago.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Pao, sedijo mamom, tojac, mama spasio, uka, lovio, bum, gaju malo.. (pao sam kad sam sjedio s mamom na stolcu, mama me spasila, ulovila za ruku, kad sam pao i lupio glavu malo)

za sanitarije smo bili zadovoljni za ferotermom
    za ostalo se više niti ne sjećam

summer, imate ti i krešo vremena, da. a što se tiče vlasništva, da, one su domijeve

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve sam vas pročitala, ali nemam na žalost potrebne resurse (čitaj: vrijeme i snagu) za nešto duži odgovor.

summer, sličke su prekrasne, pogotovo antifakir.

Mislim da se ne moraš bojati tandema, veća djeca često i sama odustanu od dojenja tijekom trudnoće.

A što se tiče moje cicoljupke, danas sam zaspala u pola šest ujutro (!) jer se nije dala skinuti s mene. Već sam bila luda od umora, pa sam probudila sirotog mm-a , uvaljala mu djetešce i odspavala nekih sat i pol. Osjećala sam se kao nemajka dok je nosio Floru u drugu sobu, ali za pola minute bila sam doslovce onesviještena. Sad pijem kavu i promatram svijet kroz izmaglicu.

Velika pusa svima!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mama malo fulala godinu rodjenja

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravih , Kajo i Nora, dobro nam došle!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kajo i Nora wellcome!!! Imena nam se razlikuju samo u jednom slovu

Summer Krešo je predivan! Kakva kosica! Zavidimo!

Tiwi super što radovi teku prema planu! Samo se nastoj što manje nervirati, što je kod uređenja neminovno... znam iz iskustva

Anita sorry, ukrali smo vam konjićka ispred nosa, bili smo brži . Danas sam išla kod mommy po njega, predivan je!

Mi vam nismo među cicoljupcima i nismo nikad ni bili. Nura nikad nije voljela cicu, nju bi mogli svrstati u ovu suprotnu kategoriju . Dojena je do 7 mj. ali isključivo uz moje konjske živce i forsiranje, uhhh kad se sjetim koliko sam samo . I na kraju sam popustila! Ja ona .

Inače, djetešce mi je totalno popričalo. Razgovara se kao prava. Veže i do 5-6 rječi u rečenicu. I neprestano melje. Ako ne priča onda pjeva! Ali je sada u nekoj totalno fazi!

bye

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tiwi imaš pp

Pozdrav svima .....

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hej , curke..

Nora i Kaja , dobrodošle !

summer - presladak je , ali baš presladak

Naja još spava , a ja došla malo ranije sa posla , pa kao prava ovisnica..samo da malo luknem..
    sinoć je Naja bila na cici 40 minutica- inače doji 5..i nakon 40 minutica okrene se i ja odahnem - a ona se opet okrene prema meni i veli " gugu ticu"..a pa , imala sam mali ispad i dok je "guga tica" dolijetala u njena usta drobila sam mužu da ko želi drugo dijete , nisam luda i sl...sve se to događalo u 2 ujutro..
    sada mislim drugačije

buby, zamišljam te kako hiperventiliraš ..
    Tiwi, sretno u slaganju želja i mogućnosti..to su tako slatki problemi..
    emira, ja ću stvarno umrti od ljubomore ..Veže i do 5-6 rječi u rečenicu. ..mislim, stvarnih riječi? Naja stalno melje i trkelja - ali na japanskom..pusa maloj pričalici

eto, toliko od nas dvije ..ciao

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Sanela-Naja prvotno napisa
    emira, ja ću stvarno umrti od ljubomore ..Veže i do 5-6 rječi u rečenicu. ..mislim, stvarnih riječi? Naja stalno melje i trkelja - ali na japanskom..pusa maloj pričalici

eto, toliko od nas dvije ..ciao
    pravih, pravih riječi... :ponosnismajlić:

Primjera radi, večeras se igra sa nekom lutkom i veli: " Beba, di je medo? Nema mede, otiso papa. Ide Nuja Medu taziti. Medo si si?" i to sve ko iz topa...

Danas razgovara sa MM-om na tel ( on je naputu ) i veli: " Tata dođe tutja. Tata kupi Nuji tonja vejikog (konja velikog) i balon, puno balona. Tata bok! Pusaaa tata! " Ovaj je skoro odapeo od sreće kako mu je sve izverglala.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pitanje vezano za autosjedalicu: mi imamo Maxi Cosi priori i remeni su na najnižoj poziciji; da li je sada vrijeme da ih podignemo na višu poziciju?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

stephanie najbolje postavi pitanje na pdf-u Autosjedalice

inace, proslo nam je dva tjedna uzivancije u Zg i sad se vracamo u istocne krajeve
    glavna zanimacija nam je ovih dana bila trcanje za golubovima na Trgu
    svima

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj stephanie prvotno napisa
    Pitanje vezano za autosjedalicu: mi imamo Maxi Cosi priori i remeni su na najnižoj poziciji; da li je sada vrijeme da ih podignemo na višu poziciju?
    To ti ovisi o visini djeteta - iz Rodine brosure: Trake pojasa sjedalice za malo dijete trebaju biti provucene kroz utore po uputama proizvodjaca, obicno u ravnini ili malo iznad ramena djeteta.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovdje zen buby 8)
    jučer mi je prošlo začas tih 1,5h
    mm je uspavao domića
    danas je frajer otplesal u jaslice
    obožavam ih kak se ljube i pričkaju si - obogaćuju jedan drugog (luce i domi)
    mada, počelo je i kefanje
    gledala sam dvije seke koje su bile kod nas - divno, koji skladan odnos, ima svađe, ali nema tučnjave
    dva brata koji su bili - dosta burno prolaze kroz razmirice, u čas skaču
    da li je to muško-ženska predrasuda ili kaj?
    možda ja imam dobru kombinaciju, malo mišunga?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Koliko ja znam trebaju joj biti najmanje u visini ramena ili iznad ramena, a ispod uha. Ako su joj ispod ramena ili u visini naknap i čini ti se da su joj bolji viši i dođu joj ispod uha, onda digni

Buby, ja imam cure pa se kefaju, čupaju, guraju...
    Imamo i dva dečka frendova i veći ponekad hoće maloga, mali dobrica i miran pa ga i moja Mia hoće tuč- valjda se osjeća jača

Mislim da puno ovisi o temperamentu djeteta i o tome dal osjeća da je jače i da može ili shvaća da je slabije pa ne želi izazivati. Mislim da postoji kao neka borba za prevlast...

Moje cure su dosta temperamentne i ratoborne prema njima, recimo mala maloga, onda veći štiti bracu pa moju malu, pa moja veća njega jer joj dira seku i na kraju se svi potuku i deru za poludit (Ko se tuče taj se vole jer za njih najviše pitaju i nekak najbliži su si)

A nekad se igraju super i prema nekoj drugoj djeci moje cure su super, ne pada nikome na pamet ni otimati, ni peckati se, gurkati, odmah super sve dijele i dogovore se

Ma zapravo, ne znam o čemu to ovisi, kaj su jeli, kak su spavali, kakav je horoskop, kakva je bioprognoza...

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne mogu sjediti, hodati, jedva ležim, totalno me pokočilo. Tin je super, uheka su odlično, samo još malo curi nosić i nadam se da smo odradili svoju kuru antibiotika za slijedećih par godina.
    Piški i kaka isključivo u tutu, iako mu još stavljam pelenu, em zato što se jedva krećem puzeći i bojim se ako mu pobjegne da ga neću moći presvući, em zato što nisma kupila dovoljno gaćica. Koliko vas ima bez pelene?
    Počeo je konačno izgovarati cijele riječi, prve su jež i daljinski :shock: .
    I traži da mu čitam slikovnice, a nakon 5 puta udaranja po istoj priči već mi ide para na uši, ali tako je sladak kad me žica jo(s).

Buby, otela mi pitanje iz usta .
    cicoljupci:
    1. Domi - Buby
    2. Enea - Buffy
    3. Kaleb - Luna
    4. Mia - mina
    5. Naja - Sanela-Naja
    6. Kreso - summer
    7. Nora - Kajo
    8. Tin - Irchi

Tin cica jednom, isključivo prije spavanja navečer, noću se ne budi osim malo koprcanja i namještanja (skužila sam više ako pije kasnije na večer). Željela bih polako prestati dojiti, ali mislim da to neće ići baš tako lako i definitivno se slažem s Lunom da smo prešli granicu kad mi kao majke možemo reći dosta je . Sve je na dječici.
    Predlažem otvaranje topica podrške za one koje žele netraumatično i naglo prestati dojiti.

Tiwi, sretno s majstorima, trebat će ti hrpa živaca. Uh, kad se samo sjetim.

Svima i držite mi fige da se brzo otkočim. Dosta mi više ležanja .

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Irchi drzim fige da se sto prije otkocis
    a i mi smo isto na veseloj listi
    cicoljupci:
    1. Domi - Buby
    2. Enea - Buffy
    3. Kaleb - Luna
    4. Mia - mina
    5. Naja - Sanela-Naja