Ja se vama stvarno divim kako uopste uspijevate u toj svakodnevnoj borbi sacuvati nerve .
Ja na zalost nisam jos uvijek mama pa se ne susrecem toliko sa blagodetima i problemima vezanih za dojenje , ali sam prije neki dan prisustvovala smijanju nasih zena ( sve su majke ) jednoj mladoj Svedjanki koja doji svoje djete 16 mjeseci . Ismijavale su je sto mjesto dude koristi sisu , govorile joj da prestane da doji , da je vrijeme , da ona nema zivot , a kada sam je ja pohvalila, one su me napale kako mogu tako da govorim , da sta fali njihovoj djeci , iako ni jednu rijec nisam rekla za zene koje krace doje ! Samo sam hvalila nju koja zeli da doji svoje dijete , a ostatak je to shvatio kao uvredu ...
Ali moram napomenuti da je medju njima bila i jedna trudnica i da je ona naprosto upijala ono malo sto sam znala reci o prednostima dojenja , tako da vidim ... ima ovo sto radite jako puno uticaja . ( Jos kada se majke koje su rano prestale sa dojenjem ne bi vrijedjale i "branile " ... ) Najsmjesnije mi je sto vidim da su protiv Rode one majke koje su zavrsile sa dojenjem , dok se trudnice tj. buduce majke , zbog kojih se i prave akcije , u biti slazu sa Rodinim stavovima i koriste informacijama koje im Roda nudi .