-
@n@,
Znas zbog cega Roda djeluje militantno po pitanju dojenja? Da probam pojasniti...
Mi nikad niti jednoj majci nismo rekli da je losa majka zato sto ne doji. NIKADA.. Mislim, suludo bi bilo tako nesto glupo i neutemeljeno reci.
Vecini zena u Hr. prestajanje dojenje NIJE vlastiti izbor. Sistem ih "tjera" da prestanu dojiti. Puuuno je mama koje su htjele dojiti, trazile pomoc ali je nisu dobile. Tim mamama nije bio izbor prestanak dojenja, to je jednostavno stavljeno pred njih. Vecinom zbog toga sto nisu dobile adekvatnu podrsku i dobre savjete u bolnici, rijetki su pedijatri koji ce znati rijesiti problem malog dobivanja na kilazi bez uvodjenja adaptiranog, rijetki su doktori koji zaista znaju koji lijekovi stvarno nisu kompatibilni s dojenjem - precesto savjetuju mamama da prestanu dojiti zbog neke terapije a alternativa u stvari postoji, itd.
Mama koja je probala dojiti i zatim nije uspjela, vrlo vjerojatno nece bas biti sretna zbog toga. I uz sve te nerazrijesene osjecaje, cesto i osjecaj krivnje vrlo je lako dozivjeti svaku promociju dojenja kao napad na sebe
I tada Roda ispada militantna jer promovira dojenje i jer dajemo informaciju zenama da se uz ispravnu podrsku i savjete skoro svaka zena moze dojiti.. A to mami koja je htjela a nije uspjela vrlo vjerojatno nece bas lijepo 'sjesti' dok ne razrijesi svoje osjecaje vezano uz prestanak dojenja.
Meni je zao svake mame koja je htjela dojiti a nisu joj pomogli da uspije (nego naprotiv, cesto im odmazu), i sad na kraju ona se osjeca lose umjesto da se osjecaju lose oni koji joj nisu pomogli kad su trebali
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma