I ja sam primijetila tu negativnu sliku, i ne mislim da je općenito svojstvo javnosti da na nož dočeka svaku promjenu. Zavisi od načina na koji radiš promjene. Još mi nitko nikada nije odbio Rodine brošure ili stavio na njih negativan komentar (jer kad ih pročitaš, previše je argumenata i ne ostavljaju prostor za popljuvati ih).
Ali sam isto tako prisustvovala razgovoru gdje sam se i ja osjećala neugodno, jer dočekati osobu u prvoj rečenici nakon dobar dan, koju ne poznaješ niti ste sjeli i upoznali ste, kao odgovor na njen uvodni komentar kako je udruga super, kako će si uzeti brošure da pročita, samo je malo skeptična prema tim platnenim pelenama - sa znate li da istraživanja kažu da su jednokratne pelene kancerogene, i nakon toga minuta argumenata na račun jednokratnih. Žena je pobjegla glavom bez obzira (jer nije imala argumenata da brani jednokratne, ali niti dovoljno da se oduševi platnenima, i jer jednostavno u tom trenutku nije mogla biti niti za niti protiv), a meni je tjednima poslije kad sam je srela bilo :/ sorry, jer sam imala osjećaj da očekuje da ću je i ja čopiti sa dijete će ti dobiti rak.