Citiraj sladjanaf prvotno napisa
Ne Elinor, rekla si da se ne može usporediti "davanje keksića" i nedojenje. Jer oboje je loše, ali je drugo lošije od prvog.

A ja sam rekla da prvo radim, a drugo ne i da, unatoč tvojim mjerilima majke desetljeća, sebe smatram najboljom majkom svojoj djeci.

I što mogu kad tako mislim? Reći da mi je tužno kad netko ne misli isto kao i ja?
Zar baš moram crtati?
Dakle, keksić u dotičnom tekstu nije u naravi keksić; on je alegorija za sve postupke koje majke povremene čine a u očima "majki desetljeća" bi bile popljuvane. U tom postu je keks bitan koliko i točka na kraju rečenice i ne treba se shvaćati bukvalno.
Post je bio komentar na post od cvijete73 i namjera mi je bila upravo naglasiti kako mi te stvari u kontekstu ovog topica nisu bitne. Svaka majka čini nešto što je nekoj drugoj majci bljak i ni jedna nije bez grijeha gledano očima nekog drugog. Neke mame daju djeci kekse, neke ih posjednu za komp, neke pošalju van kad su živčane, neke ih hrane vege ili makrobiotičkom prehranom, neke mesom, neke daju pudinge i čokolade, neke djecu stavljaju u hodalice...ali sve to skupa je već izanalizirano na nekim drugim temama i nije za ovaj topic. Ovaj pdf se zove "zaštitimo dojenje" i ja sam naglasila važnost dojenja u mom životu, pokušavajući pritom cvijeti73 dati do znanja da nisu Rodine forumašice babe roge koje osuđuju sve živo. Možda sam ipak pogriješila. BTW ja se keksima uopće ne bavim jer mi beba ima 5,5 mjeseci i nije nikad okusila niša drugo od mog mlijeka. Trebam li se zbog toga stidjeti i biti podrugljivo nazivana "majkom desetljeća"?
I za kraj, jedan citat:

Počinje nakon rođenja.
Naš najraniji čin nakon rođenja je sisanje mlijeka
vlastite majke...
To je čin ljubavi i osjećaja
onoga što djetetu treba.
Bez toga čina ne bismo mogli preživjeti. To je jasno...
To je način preživljavanja.
To je stvarnost.

Dalai Lama i Howard C. Cutler
(preuzeto iz teksta prim.dr. Milana Stanojevića "Zašto je majčino mlijeko najbolje za dijete?"