-
...GRIZ NA STO NAČINA...
ŠPECLE SA UMAKOM
3 jaja izlupati vilicom i dodati:
35 dag brašna i oko 2 dl vode,sol, malo muškatnog oraščića i 1 žlicu griza.
Potrebna je presa za tijesto. To je kao ribež s velikim rupama i dasčicom kojom to proguruješ(ne znam kako drukčije opisati). U nedostatku istoga, praviti male njokice sa žlicom tj. pustit da curi iz posude i samo odjeljivati s žličicom.Kužite nadam se!Ukuhava se u slanu vodu.Kad isplivaju, vaditi šupljom žlicom i stavljati u hladnu vodu. Zatim ih ocijediti i staviti na otopljeni maslac i ugrijati.
Umak:Male medaljone od mesa(oko 30dag)+sol+papar ispržiti na malo maslaca sa svih strana i izvaditi iz tave. U istu tavu staviti još maslaca, dodati rezane šampinjone, 1 glavicu sjeckanog luka i može 2 mlada svježa luka a može i svježe crvene paprike.
Malo popržiti, dodati malo bijelog vina i prokuhati. Na kraju dodati vrhnja za kuhanje i mesne medaljone pomiješati zajedno s tim.
Jaaako je fino!!!
Ima još...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma