Rodila sam prije petnaest dana malu slatku curicu. Doma imam dva velika decka, dojeni su bili preko godinu dana (jedan nesto krace, drugi dulje). Ono sto mogu zakljuciti je da je svako dijete potpuno drugacije, i da - kad covjek misli da je za nesto vec profesionalac - ispadne da postoji neka kvaka
Elem, ova moja mala curica ima - po meni jako losu tehniku prihvacanja dojke. Ona je nekako usisa, i inace usta uvijek drzi u obliku slova "o" (u rodilistu su je zvali "sviracica u frulicu"). Izvana se cini da je sve ok, jer je veci dio moje ogromne aurole u njezinim ustima.
Ali ona strahovito mljacka dok jede, valjda jezikom :shock: to je cmoktanje samo takvo iza cega se odmah cuje kako zrak prolazi njezinim jednjakom, pa u ulazi u trbuh.... stuca u svakom budnom stanju otkako se rodila. Prducka non stop, povremeno se grci dok se ne pokaka .... :?
Kolicina mlijeka mi se ovaj put drasticno smanjila (malena nije gladna, da se razumijemo, jer su joj stolice zlatno zute, pelen svaki put pune, kaka valjda pet puta dnevno). Trazi dojenje sama, svaka tri sata i po danu i po noci. Ipak, ovaj put se nisam imala potrebe izdojiti (zbig viska mlijeka) nego dva puta, sa deckima mi je trebalo skoro dva mjeseca da ponuda bude jednaka potraznji ...
No kao sto rekoh, jedino oko cega brinem je taj nesretni zrak kojeg se naguta i koji je nakon toga muci. Zbog stucanja se zna i probuditi, pogotovo po noci, i to je bas grdo grdo stucanje.
Probala sam kojekakve polozaje i nista ne pomaze. Inace, podrigne jednom, onako pravo, odmah poslije dojenja i vise ne podrigne.
Ima li netko savjet, iskustva? Inace je sitna bebica, rodjena sa 2600 g, sad ima 2900 ... jel mozda to problem?