Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Što vole, a čemu neće ni primirisati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Što vole, a čemu neće ni primirisati?

Stavljam topic ovdje, a ne na dohranu, jer me zanimaju ukusi djece koja više nisu bebe, znači, već donekle formirani ukusi.

Kod nas je situacija ovakva:

Kaleb, nepun 21 mjesec -

OBOŽAVA mlijeko - moje, rižino i zobeno - i skoro sve s mlijekom prolazi. Doslovce se otima za žlicu kad vidi zdjelicu s mlijekom i još nečim.
    Najčešće kombinacije su rižino ili zobeno (mlako ili hladno, mrzi toplo) s rižinim pahuljicama ili cornflakesima, ili griz od pira, obični griz ili palenta. Prosene i zobene pahuljice rijetko.

Od voća obožava jabuku, naranču i mandarine. Lud je za grožđem, ali sad nije sezona. Bananu je jako volio, sad je tolerira, ali ne bi se više prodao za nju. Kruške isto voli. Voli sušene brusnice i papaju. Kiwi neće ni probati.

Povrće - favoriti su mu oduvijek mrkva, špinat i cvjetača. Po novom voli i brokulu, a obavezno se u jelu mora naći luka (mamin sin!). Voli i kukuruz, poriluk, zelje i prokulice.

Meso i riba - ribu voli jako, meso nešto manje - prolaze puretina i piletina.

Slatko - nije baš puno toga probao, ali voli čistu čoksu i muffine. Ljetos je u par navrata jeo sladoled, tek pred kraj ljeta mu se svidio.

Lud je za kruhom - bijelim, crnim, kukuruznim, integralnim... Manija jogurta ga je nedavno pustila, sad ga pojede rijetko samog, a češće ako ga izmiksam s voćem.

Žitarice i grahorice - prodao bi i oca i majku za leću. Jako voli rižu (i bijelu i integralnu), amaranth, grah, grašak. Tjesteninu tak-tak.

Što ne voli - jaja i krumpir. Nema šanse da bi to stavio u usta. Nije baš ni ljubitelj mesa. Čaj i sok mu ne nudim, ali kad je došao u priliku da ih proba od nas - nije bio oduševljen. Isto tako, neće nikakve salate - paradajz, krastavce, zelenu... Samo crveno i bijelo zelje na salatu.

Što još nije probao - od normalne hrane gljive i med, a od junka - hrenovke, paštete, gumene bombone i bombone uopće, smoki, čips, Monte, Danone, pudinge, fast food, pohano...

Kakav ukus imaju vaši malci?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re

Sorry , ali je li taj datum na kraju 24.03. 06. datum rodjenja malog?

Ako je'..dijele rodjendan :D

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Re: Što vole, a čemu neće ni primirisati?

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    S
    Kod nas je situacija ovakva:

OBOŽAVA mlijeko

Od voća obožava jabuku,

Meso i riba - ribu voli jako, meso nešto manje - prolaze puretina i piletina.

Slatko - nije baš puno toga probao, ali voli čistu čoksu i muffine. Ljetos je u par navrata jeo sladoled, tek pred kraj ljeta mu se svidio.

Lud je za kruhom - bijelim, crnim, kukuruznim, integralnim...

Tjesteninu

Što ne voli - jaja i krumpir. Nema šanse da bi to stavio u usta.

Što još nije probao - od normalne hrane gljive i med, a od junka - hrenovke, paštete, gumene bombone i bombone uopće, smoki, čips, Monte, Danone, pudinge, fast food, pohano...

Kakav ukus imaju vaši malci?
    Evo ja kvotala ono sto Filip (2 god. 8 mj) voli. Dakle kruh, meso, riba, tijesto, mlijeko, jabuke i banane te slatkise.
    Nazalost, voli junk-hrenovke i parizer obozava (ko i otac mu). Glijve i med je probao, ali ih ne jede, ne voli. Med mu stavljam u cajeve. Cajeve i 100% vocne sokove jako voli.

Povrce 0 bodova, eventualno šalša uz tijesto ili mrkva u juhi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nece primirisati nista mlijecno: mlijeko, jogurt, vrhnje, sireve (meke, tvrde, za mazanje...nikakve)....i banane - ne podnosi ih.
    Obozava: špek, svjezi sok od narance.
    Jako voli: pire krumpir, pohano, tjesteninu.
    Slatkise: najbolje prolazi cokolada. Voli bobi stapice, smoki, ali to jede u zanemarivim kolicinama.
    Voce: hoce samo jabuku i krusku, jagode.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mojem je na prvih deset mjesta tjestenina, integralna ili bijela podjednako sa bilo cim moze i sa samim maslinovim uljem. zitarice svakakve.
    lecu isto jako voli, i variva od povrca. i grah.guste juhe obozava.frigano jaje voli ali mu to dajem povremeno. meso voli npr snicle u saftu pa sa rizom. kruh isto tako sa svacim ali najradije sa kikiriki maslacem. obicno maslo ne voli. mlijeka ne voli, jedino ako skuham npr kasu prosenu od zobenog ili sojinog mlijeka ili u cokolinu. u cokolinu moze i kravlje. jogurte je volio vise ne. kiselo mlijeko isto tako iako ga povremeno pozeli (jednom mjesecno). sir voli. suseno voce je obozavao ali sad ga vise ne ferma ni 5%. voce jako voli najvise jabuke, mandarine i banane i to tim redosljedom ali prolazi svako voce. blitvu voli ali spinat nece nikako. od slatkisa voli cokoladu. ove druge stvari mu nisam ni davala tipa obojni secer. iako je par puta kod doktora dobio kiki bonbon :shock: i rado ga je smazao i kekse voli i to i zdrave i nezdrave ali mu to ne kupujem. u principu slatkisi za njega znace zivotinjsko carstvo.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

na velikom prvom mjestu su jogurt i kruh.

ne voli bas salate (kiselo). sve ostalo jede, s gustom ako je gladan ili brljavi ako nije.

jako voli mandarine, jabuke, kruske, banane, ove stvari koje glode sam.

u zadnje vrijeme mu je gust jesti grasak kao kokice.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam nemajka.

Sad ćete me popljuvat al kaj ja tu mogu..

Patrik jako voli voće (jabuke, kruške, mandarine, naranče, limune, grožđe...) i jede ga svaki dan, u priličnim količinama.

Jede jogurte, ali bi se prodao i za voćni. Pa mu ga onekad dam.

Jako voli kuhanu (ne i sirovu) mrkvu i obožava grašak, voli krumpir, ali ne može smislit keljiće i zeljiće, brokule isl. (još uvijek radi one rigoleto face i zvukove ako mu to stavim u usta)

Okej mu je riža (mi klopamo basmati), grah, tjestenina (integralna) tu i tam, valjda ovisi kakav mu je dan.

Nikako da zavoli npr gris. Struže s jezika i radi bljak face.

Voli jesti kruh i pecivo.

Obožavao je do nedavno sireve, sad malo manje (valjda mu je dosadilo).

Ne može smisliti zobeno, sojino ni rižino mlijeko. Ali obožava moje i kravicino.

Špek mu je mrak dobar, pojeo bi kobasu i salamu (pogotovo samoborsku domaću) a ne bježi ni od šunke.

Za masline bi odgrizao palac.

E sad nemajka: meso jako voli, piletinu naravno, ali sad već i pajceka, ai i pohano na pariški (iako to jedemo fakat rijetko, njemu se dopalo), pojeo bi u slast običnu salameštinu, kruh s paštetom a bogami i hrenovku. Trudim se izbjegavati ali nije baš moguće uvijek.
    Kekse voli maznut tu i tamo. Smoki ne jede ali rižine kuglice zove smoki i tamani ih nevjerojatnom brzinom. Voli štapiće, pa i one "ribice". Sladoled je jeo par puta ali ga je s guštom smazao. Čoksa mu je mljac, kao i tati mu - pa se tu moram boriti. Pez bombone je probao jer ih je dobio na poklon - i poluuuudio za njima I da završim u nemajka stilu, pizza mu je mljac.

I tak. E da. Zaboravila sam reći da voli sokove. I ubite me sad, kaj ja tu mogu. Balansiram i trudim se al sam daleko od ideala.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ovako, Elena je 18 mjeseci stara i jede samo kada i što ona hoće. Svaki dan muku mučim sa doručkom, uvijek kaže papa, papa i onda 98% slučajeva neće jesti ništa od ponuđenog.

Doručak nudim:
    palentu sa jogurtom (ili rižinim) - sama neće, jedino kad čita (to sam ja kriva) onda možda popapa nešto, ali kad stvarno neće nema šanse da otvori usta
    griz sa mlijekom - ista stvar kao palenta
    jogurt hoće uvjek, ali nikad sa voćem
    voće: jabuka, naranča ili mandarina su joj drage, grožđe voli, banana prolazi samo kad je gladna (tipa kad dođemo iz vana pa joj prvo nudim voće jer većinom ga onda malo i pojede)
    - nakon kad odbije sve gore navedeno za doručak od 7 do 12 sati je jedino na 1-2 dcl jogurta i malo rižinih loptica, a naravno tad ide i cica ako smo doma, ako idemo van nema cice samo trosatni izlazak.

Ručak nudim:
    juha - većinom odbija ili popije nešto iz tanjura
    meso - većinom pojede
    krumpirić- kuhani ne, pećeni u pećnici na vodi ne ulju, da
    pužići svih vrsta - kako kad, nekad ih obožava, drugi put ih ne želi vidjeti
    riža: kao i pužići
    riba - voli
    brokula, karfiol... - kao i pužići
    leća, mahunarke - sve odbija zbog guline koju pljuje pa to najčešće izmiksam i dajem sa pužićima, ali nije oduševljena
    paradajz - malo popapa, tipa voli i hoće, ali samo maalo
    luk- voli, ali joj je preljuti ovaj sada
    kiseli krastavac- voli

Večeru popapa:
    prosene, zobene pahujice - sa jogurtom i sirom - voli, ali većinom malo popapa
    abc na kruhu- voli
    kruh - voli integralni, kukuruzni naviše, bijeli ne
    ako ne pojede ručak ponekad pojede za večeru

Međuobroke nudim:
    grožđice voli, ali većinom ih pocica i ispljune
    brusnice neće
    mandarine - većinom voli, ali u posebno ciljanim trenutcima
    bananana - samo dok je gledna
    petit keks - malo načne jednu
    ...
    Od gore navedenog i nenavedenog obožava:
    krastavac kiseli, čvarke (kad sam ih dobila friške sam ponudila), šunku je jednom nažicala, crnu čokoladu sam joj dala da proba bilo joj je fino, ali je većinom čuvala u ručici i stvarno se ne mogu više sjetiti što moje djete obožava papati, ma kako sam skoro zaboravila, cicu

Ona jednostavno ne voli jesti dvije stvari u jednom danu, ne voli miješati (miješano u juhici) namirnice, ili je jogurt ili je voće ... i jede pomalo više puta na dan što mei osobno ne odgovara jer stalno moram pripremati nešto, a dok nekud idemo u grad ili sl. nosim hranu sa sobom jer dok se vraćamo gladna je... Nekad mi se čini da po cijele dane samo spremam njoj hranu i čistim a sobom i njom ..., ali jednostavno si ne mogu pomoći i morala sam se na to prilagoditi. U biti i zdravije je tako jesti, zar ne?

Moj zaključak je da nije zainteresirana za ovu zdravu prehranu iako ne zna za drugu, ali ja se ipak nadam da će ipak usvojiti i zavoljeti barem nešto od ovog načina prehrane. Uglavnom, pošteno me dresira!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja ću vam samo napisat da sam zavidna do srži.
    Lukas ne jede rado ništa osim: 1 mm: 2 junk u vidu sladoleda, čokolade, itd: 3 jogurtić onaj mali voćni bioaktiv kojeg sam drži u ruci.

voće 0 bodova
    povrće - uz pomoć trikova jedna žlica
    pašta - par žlica i onda jede dalje ribani parmeza, to mu je jedino zanimljivo
    krug i ostale pekarske delicije - uzme istrga prstićima pola a pola pojede.

sisa po cijele dane i noći

jučer bila frendica s malim par mjeseci mlađim od L, krenula sam lukasu davati ručak, a on mi zgrabio ruku i hop u svoja usta. bila sam oduševljana! Pojma nemate koja je to muka kad dijete neće ništa jesti

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja ću ko i Tiwi, bez kompleksa

Hana voli malo toga, a voli:

Mandarine i banane
    Suhe šljive, marelice i brusnice
    Od povrća- ništa, samo paradajz salatu
    Voćni jogurt, sir i philadelphia sirni namaz, i voli jako onaj putar sa češnjakom i peršinom
    Kruh kakav hoćeš, a bome i burek
    Tjesteninu ako je fora izgleda
    Mesne i pileće juhice sa rezancima
    Rižoto na sve načine (jedino tako, i u juhi dobiva nešto povrća)
    Za ribu bi se prodala, i za koku s ražnja! Da može, živjela bi samo na mesu
    Moji muffini i palačinke su uvijek dobrodošli. I čokolada.
    Jede griz na zobenom ili rižinom mlijeku, ALI sa malom žličicom Nutele I musli.
    Probala je u životu salamu, hrenovke, i ne mogu sebi doći koliko joj se to dopalo, moramo skrivati kad se nešto takvo ima doma.
    Voli čaj s medom i limunom. I homemade limunadu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sad mi je lakse, ima jos "nemajki".

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uz opsesiju kruhom i jogurtom moram dodati opcinjenost sarmom...mala pojede bez beda pola ogromne sarme vicuci njaaaaaaaaaaaaaaam

inace voli sve sto se jede. naraocito ako mi to jedemo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, jeste smiješne Ovo nije topic "super majke daju zdravo, nemajke daju hrenovke" , nego me fakat zanima što vole, kakav imaju ukus... Meni je recimo nevjerojatno da se Kaleb davi u rižinom mlijeku, meni je ono preodvratno, kao zaslađena tekuća riža, fuj... Ili da zelje salatu može jesti samu, prstima... Ili da ne voli jaja :shock: Ja bih se za jaje prodala!

A kaj se tiče junka, iako Kaleb nije probao dosta toga za što stvarno smatram da je bolje da proba što kasnije (tipa hrenovke, Monte, pašteta, bomboni...), ipak se i na njegovoj listi našlo svega - već spomenuti sladoled, čoksa, peciva, muffini, a zaboravila sam spomenuti slane štapiće (doduše od pira, oni DM-ovi, ali ipak imaju soli), na moru je probao jednom Čokolino od mene (s kravljim mlijekom!), Nutellu na kruhu (isto probao na moru - skroz se bio raskalašio tamo, srećom smo se vratili na staro), pizzu je probao koricu (nemam želuca ponuditi mu onu smrdljivu šunku s pizze), voćni Bioaktiv, sojin čokoladni puding... Ali ništa od tog ostalog ne jede, samo je probao. No, zato muffine - barem jednom tjedno.

Zullu, je, rođeni su isti dan! :D

Sun, ja sam mislila da je to i kod vas bila samo faza :shock:

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

danas je probala griz kiki bombona, pljunula u bljak facu (drago moje pametno), cokolino me moli, gura glavu u tanjur, ja joj dala da proba najtvrdji dio, i ona je rekla mmmmmmmmmm (ubit sam se htjela), ludje za kolacima moje mame....ne moze proci kraj njih da ne skoci na njih. doslovno.

voli zitarice sa jogurtom, a meni je to fuuuuj i najgore mi je kad mi daje da ja probam, kad mene hrani. voli kuhani karfiol i brokulu a ja karfiol organski ne podnosim. svidja joj se zobeno, griz na rizinom, a meni se okrece zeludac.

sjetit cu se ja jos toga

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Voli: rajčicu, jabuku, meso, voće skoro sve...
    (ali volila bi i salame i hrenovke da joj dam )
    Ne voli: slatko, nije ljubitelj kruha, griz, i općenito gustu kašastu hranu...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E da i voli jaaaaaaaaajaa... Kad god vidi jaje u hladnjaku veli peciiiiiiiii... Tak da ga nekad spečem na teflonci a nekad skuham... ponjupa sve

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    danas je probala griz kiki bombona, pljunula u bljak facu (drago moje pametno), cokolino me moli, gura glavu u tanjur, ja joj dala da proba najtvrdji dio, i ona je rekla mmmmmmmmmm (ubit sam se htjela), ludje za kolacima moje mame....ne moze proci kraj njih da ne skoci na njih. doslovno.

voli zitarice sa jogurtom, a meni je to fuuuuj i najgore mi je kad mi daje da ja probam, kad mene hrani. voli kuhani karfiol i brokulu a ja karfiol organski ne podnosim. svidja joj se zobeno, griz na rizinom, a meni se okrece zeludac.

sjetit cu se ja jos toga
    Tol'ko o tome da djeca "pokupe" ukus roditelja

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Sun, ja sam mislila da je to i kod vas bila samo faza :shock:
    kod nas je tako od samog početka dohrane. Umorna sam i ne znam šta me tera da čitam ovakve teme jer stvarno počnem gorit od zavisti. Lukasu se desi jednom u tri mjeseca faza da hoće pojesti krišku, dve jabuke - jabuka je jedino voće koje je u ova 23 mjeseca jeo.
    Svaki ali baš svaki naš obrok je borba, borba, borba. iscrpljujuće!
    ima dana kad sama sebi - a i njemu kažem - baš me briga, ali nikad ne izdržim. JER
    Ako ga ne uspijem nahraniti pomoću trikova onda toliko sisa da se osjećam izmoždeno.

ne znam više šta da radim, imamo ozbiljan problem :/
    sorry, ovo je sve teški ot, moja žalopojka.. ispričavam se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, Sun
    Mi smo imali takvih faza - u 2 ili 3 navrata do sada, trajalo je maksimalno mjesec dana, a ja sam mislila da ću izluditi. Ne toliko zbog toga što nije htio jesti - to je njegovo pravo - nego zato što se nacicavao po 20 puta dnevno. Skoro sam ispalila na živce zbog tog nacicavanja, pisala sam o tome. Ne mogu zamisliti da je STALNO tako. I divim ti se (ja sam bila na rubu da nasilno prekinem cicanje), i žao mi je.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja ne dajem svojoj Eleni ništa drugo jer hoću da si prvo ustabili na neki način prehranu i konačno počne jesti jer do nedavno je i ona bila doslovce samo na cici, a i još mi se uvijek čini ipak premalom za neki veći junk food. E da zna, bi ona odmah počela jesti kak spada

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam stalno na tom rubu
    ali ne mogu, neizvedivo mi je to :/

hvala na neću više kvariti

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

povrce....
    - Lud, ali luuuuuud za blitvom. Pojede pun tanjur blitve..
    - juha s mrkvom i bundevom i malo integralne tjestenine
    - mahune, brokulu, sve zeleno voli!

ostalo
    - tempeh, tofu, ribu
    - vocni sojin jogurt sa šumskim voćem
    - cornflakes sa rižinim ili sojinim mlijekom
    - ona kašica iz biovege.... tipa lino... od 3 žitarice.. nekad voli, nekad ne...

voće
    - ubija za šipak
    - banana, kaki, jabuka, kiwi s time da ima faze kad voli bananu pa je onda tjednima uopće ne želi

Od grickalica pristajemo na:
    - čips od algi ili integralne riže (biovega)
    - štapići od pira ili i obični
    - integralni keksi
    - schenkope pločica od voća s fruktozom
    - mafine od vanilije koje ja napravim

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

voće - naranče, mandarine, banane, kiwi, mogranj, grožđe, šljive, kruške, jabuke... za bobičastim (borovnice, ribizli, brusnice svježe) je lud, jagode...
    suho voće - pljuje

povrće - karfiol, broluka, prokulice, tikvice, tikve, mrkva, krumpir, paradajz, češnjak, kapula
    blitva, špinat, kelj - samo s krumpirom i puno animacije ili ako je baš gladan

meso- sve na sve načine
    riba samo ako je gladan ili uz puno animacije

mliječno - mm obožava, jogurt, sirevi, sirni namazi

ostalo - palenta, riža, tjestenina, proso, mahunarke (sve), griz, kruh i puter štangicu, jaja

grickalice/slatkiši - ne voli kolače - pljuje ih (ev. muffine - odgrize griz i to je sve), nutelu, carobelu, pekmez, med
    voli - štapiće od pira, voli dječji keks od (kršitelj koda) (integr. s jabukom), čokoladni puding od rižinog mlijeka

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Variva, kuhano povrće svo voli...
    Integralnu i običnu rižu, zobene, griz pšenični, od pira, palentu...
    Špagete, pogotovo zelene sa svježim sirom, korniće s jogurtom i mlijekom...
    Jogurt, sada samo obični, prije je volio i voćni,abc sir na kruhu
    Voće slabo, bananu je obožavao, sad slabo i to, voli smiksano voće.
    Salate, neće ni probati
    Meso ok, ribu jako voli, posebno kuhanu i riblju juhu...
    Pije samo vodu, ostalo, čim vidi "farbu" neće ni probati.
    Čokoladu obožava, vidi brata pa mu damo ponekad 1 kockicu.

Voli čokolino ,bombone lizalice,nismo probali, monte je jeo jednom i danone, mislim da bi htio da mu dam.
    Smoki, čips ne jede, štapiće jede kad idemo na put, kekse, tipa petit voli, muffine obožava, bilo zdrave, bilo one s komadićima čokolade.
    Hrenovke, paštete, salame nije probao, ne zna što je to, jer rijetko imamo doma, inače bi vjerovatno vrištao da proba, tako je dobio i sve neželjene stavari, vidio nekog da jede, bracu, mene, MM

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zaboravih musli pločice, nema šanse da izađemo iz DM-a bez toga, imali bi scene iz filmova strave

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

E ovako:

Voće: voli jabuku, krušku, lubenicu, dinju, jagode, grožđe, bananu, nar (ali ja čistim nar pa mu cijedim sok, strah me nešto jer je sitan), ananas (ali kao svježi sok), kajsije. Od nedavno ne voli naranču, mandarinu i kiwi.

Povrće: voli špinat, grašak (kako kad), kupus, krompir (kao pire ili u bosanskom loncu), brokulu, karfiol (onako), mahune, rajčicu. Vidim da sada bira hranu okativno, tj. ako mu se ne svidi izgled teško ću ga natjerati da proba, a ako to uspijem, onda pojede sve

Ostalo: supice raznorazne, palentu, griz kako je krenuo u vrtić, špagletle (špagete) i makarone (punozrne), rižu, sve vrste pita, jaja, mlijeko, jogurte (sve), proso sa mladim sirom, sve vrste sireva

od junk-a: kiki bombone (mater svoja , moj otac je morao tražiti dežurne prodavnice zbog kikija), čokoladu, puding (pravljeni), monte, razne keksiće u mlijeku, omakne nam se i koja hrenovka, salamica (to je borba) pizza ili neke bombonice kao pez ili cedevita. Vodimo rat oko gumenih bombona pa uvijek pokušavamo zaobići taj dio u prodavnici, a u našoj molim da ih sklone sa pulta (to su one refuzne full obojene, sa svim E-ovim bombonice i one su mi najgore)

Voli moje kolače, domaći kruh, domaće pogačice, čajeve (raznorazne od kadulje do šipka sa medom)

Meso: riba je no. 1 ali samo fina svježa ribica, oni riblji štapići su mu bljak, piletina puretina, junetinu pojede samo u piti ili u nekom sosu

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

joj moja voli stvarno malo toga..recimo voli tjesteninu,voli čokolino,voli rajčicu svježu,jogurte,juhicu,,jabuku,kroasanu,pez

stvarno ništa zapravo ne voli da traži jesti nego sve na silu i prevaru

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni će, hvala Bogu biti lakše pobrojati šta ne voli (mi samo što nismo ispali iz ove grupe, ali ukus nam je tu negdje čitavo ovo razdoblje, malo je izbirljivija sada).

Hrana:
    Generalno, više voli pojesti slano nego slatko. I voli sa okusom (začinjeno (začinima, ne solju i ljutom paprikom ), u saftu od paradajza i luka), npr. krompir pire i sama riža nisu nikad bili visoko na top listi, mora postojati nešto odozgo.
    Žitarice; nije ljubitelj osim u obliku hljeba i tjestenine (ono, pahuljice, grizevi, palente=0bodova)
    Povrće; voli svo koje ja spremam (a ne znam za ono koje ja ne volim, a to su prokulice i raštika )
    Voće; u principu voli svo, ali ga nešto slabije jede u zadnje vrijeme.
    Slatko; voli čokoladu, ostalo slabo (može proći hljeb namazan puterom i đemom), i karamele (ali tu mama dozira na kapaljku )
    Piće:
    Mlijeko napustila od 2. godine, ali prerađevine idu bez problema (sir, jogurt)
    Vodu najviše pila, isto do 2. godine, sad jako slabo i trži sok (ja vrdam i trudim se da budu što zdraviji )
    Junk:
    Grisini!; ne branim, ne nudim (samo ponekad u rijetkim situacijama, na izletu ili ponesemo u zoo vrt da hranimo kozice). U zadnje vrijeme može i smoki, ali ga ja ne kupujem, nekad mazne na rođendanima.
    Ružićaste mesne prerađevine ne konzumiramo kod kuće tako da to nije probala.
    Voli jako suho meso, isto ne branim i isto doziram pažljivo.

Šklopi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

M. 17,5 mj dohrana ide jaako sporo!

Voli: rižu (samu, u juhi...), tjesteninu (nezačinjenu, s putrom, u juhi, s povrćem), kruh, bjelanjak (od tvrdo kuhanog jaja), neslane štapiće od pira, kavu "Divku" bez šećera i mlijeka, sir.

Od povrća voli: brokulu, mrkvu, tikvice, paradajz, jede još blitvu, špinat, mahune ALI isključivo gnječeno/pasirano i pomješano s rižom/tjesteninom/grisom zakuhanim u juhi, jer bilo kakav raskuhani komadić pljuje i odbija dalje jesti.

Isti problem je i s mesom (piletina, puretina, teletina) jede ga kuhanog ako i samo ako ga pasiranog umiješam u gore navedene kašice. Višemjesečni pokušaji davanja mikro komadića pečenog mesa još nisu urodili plodom (čitaj gutanjem istog).

Od ribe je pred mjesec, dva htio jesti pastrvu, ali sada odbija bilo koju ponuđenu vrstu.

Voće - voli: maline, breskve, mandarine, jagode i lizati limun. Povremeno ga se može nagovoriti da pojede malo jabuke, kruške, grožđe i dinje. Ne voli banane. Iz priloženog izbora voća se može vidjeti da mu sad mogu ponuditi samo jabuku i mandarinu i to ako je raspoložen - a to nije svaki dan.

Mlijeko - dojenje, kad god sam doma (radim), pogotovo po noći; rižino ne voli, kravlje mu još nisam dala, a za kašicu 7korn i Rižolino koristim adaptirano (to je naš junk).

Kušao je još puding od čokolade (doma skuhan) - nije oduševljen, Ledo sladoled - nakon čega se osuo pa mu više nisam davala (aditivi!), čokoladu - fina mu je ali mu baš ne dajemo dok nam malo više ne krene povrće, meso, voće.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja cu svom djetetu spomenik dignut. Sve voli - taj jos nista nije odbio.

Povrce, voce - sve jede, samo madarine malo s manjim zarom, klementine obozava

Meso, riba - sve ide (ne dajemo mu jos masno, pohano...)

Mlijeko - majcino i kravlje, s tim da mu kravlje ne dajem samo ali jesam sa zobenim pahuljicama, grizom, cornflakesom i slicno

Jogurt - obozava piti sam ili u kombinaciji

Zitarice - sve ide, kruh mu dajemo minimalno

Pica - voda i svjezi sok od narance, ponekad vani malo Pago kruske

Junk - probao malo cokolade i sladoleda te stapice i dam mu grizic tijesta od pizze, bureka, kroasana - ostalo ne mislim nuditi dok ne trazi sam

Nije probao - med, gljive, salame, pastete, namaze osim maslaca i ABC sira, zestoka jela, ostale slatkise, slanise, grickalice, kolace, sokove... Uglavnom, trudimo se zdravo ga hraniti, ne spremam mu 'nezdrave' obroke, ali mislim da mu nece biti nista ako katkad malo proba od nas.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vauuu. koliko vasa djeca jedu tj.kako raznovrsno jedu

mi smo u malo boljoj kategoriji od sun...iako smo tu usli tek nakon prestanka cicanja, a do tad (21 mj.) to je bilo gotovo jedno i jedino..nasa cura pazi na liniju

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Voće: obožava banane, grožđe, slatke marelice i breskve, voli jabuke, kruške, lubenicu, dinju, ne voli suho voće (prožvače pa pljune) i ne voli kivi (ne želi ga niti probati, a prije ga je jeo bez problema) i šipak;
    Povrće:obožava paradajz i kisele krastavce, voli karfiol, brokulu, krumpir, kiselo zelje, zelje na salatu, luk, tikvice, bundeva, špinat, mrkva(jedno vrijeme je nije jeo), ne mogu se sjetiti niti jednog povrća koje ne voli;
    Obožava sve mahunarke, žitarice, rižu i tjesteninu.
    Meso i riba: u svim oblicima i pripremljeno na bilo koji način (jede i pohano i prženo s nama), probao domaći špek i kobase i voli ih (za sada doziram u manjim količinama zbog soli), na žalost ulovi nas kako se davimo u sendvičima pa je probao i salamu i da mu je dajem ubijao bi se u njoj , neće čvarke;
    Mlijeko i mliječni proizvodi: obožava vrhnje, jogurte (osim voćnih) i sir(ali ne svježi, to ne želi niti probati), kravlje mlijeko probao, rijetko popije šalicu Bianke (pola mlijeko pola voda) i večera su nam obavezno kašice koje ponekad budu mliječne;
    Napitci: voda je broj jedan, od čajeva pije koprivu, češće (sad nakon bolesti obavezno šalicu dnevno), ponekad kamilicu i kad je bolestan čaj od šipka, sok bi pio (dobije ponekad guc, dva, obavezno prirodni bez dodatka šećer ili umj. sladila razrijeđen s malo vode);
    Kruh, peciva, kolači: sva peciva i kruh obožava, posebno Lindine puterice, kolače probao na nekom rođendanu(samo voćni);
    Junk: ribice (samo Bobi), int. keksi, ponekad crna čoksa (probao je i običnu, ali to izbjegavam), pizzu probao, ali domaću od int. tijesta (to i nije neki junk), probao mineralnu i jedan gutljaj fante (i pio bi da mu damo);

Ne voli nikakav griz (doma). A obožava maslinovo ulje.
    Nije probao gljive niti med, smoki, bombone i pudinge niti bilo koju kašicu tipa lino koja ima dodan šećer. Jaja mu nikad ne pripremam, probao ih je u nekom od jela(npr. pohano).
    Doma jede sve, ali ne paše mu svaki dan isto pa ponekad bira. U vrtiću isto sve pojede, a jelovnike tamo više ne čitam jer mi dođe bljuc kad vidim što im tamo daju. Od onog što sam vidjela, tamo je probao cedevitu , sladoled, čaj zalsađen šećerom, griz s čokoladom i sirni namaz, okus hamburger .

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Karlo voli sve.

Osim jaja i griza.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mame-blago vama! :shock:

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moji jedu sve, i zdravo i nezdravo.Dokle god jedu puno više zdravog nije me briga za paštetu, salamu i čokoladu.
    Jednom-dvaput godišnje napravim im i pizzu.
    Bili smo jednom i u McDonaldsu, nije im se svidjelo.
    Piju vodu i Revitu.
    Meni nije jasno što vaša djeca jedu u vrtiću, tamo takvi jelovnici sigurno nisu.I kad imaju rođendane, jedu i grickalice i slatkiše svih vrsta, piju sok.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Petra voli apsolutno sve, osim što ne jede ribu, jer je alergična (povraćala je svaki put).
    Obožava banane, zobene pahuljice s bilo kojim voćem i mlijekom, kisele krastavce, žgance i jogurte.
    Sve ostalo JAKO voli, nema nikakvih problema oko hrane.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mislila sam na proslave rođendana u vrtiću, mada i kod kuće za rođoš jedu slatko.
    Kolače ne pečem, samo za prigode, a preko tjedna se ubijemo u voću.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nisam uoće sretna zbog toga, ali moje dijete najviše voli čevape i hrenovke!
    Nastojim mu davati što manje, ali ako nekoga u svojoj blizini vidi da to jede, nema sile koja mu ne bi dala da bar proba. Hrenovke ne jedemo doma (osim u iznimnim slučajevima kad cijeli dan neće ništa osim hrenovki - pa da ne budem "nemajka" koja izgladnjuje svoje dijete, onda sam radije "nemajka" koja daje hrenovke ), ali su ih donedavno jeli u vrtiću, a ćaća jako voli čevape i jede ih bar jednom u dva tjedna i sin skupa s njm i to šiš - što začinjenije i ljuće - to bolje :shock: :shock: :shock:
    Salame doma ne jedemo uopće, ali ne bih se kladila da ih u vrtiću ne maže sve u 16! Aaaaaaaaali zato pršut i špek tamani ko lud. I jaja su u igri, ali isključivo na kajganu, kuhana ne bi probao niti kuhan.
    Obožava juhe i variva - mrkvu, brokulu, zelje. Rižu, tjesteninu...
    Pohano meso, janjetinu - ali to se jede samo u "posebnim" prilikama.
    Voće - skoro sve iako se više ne sjećam kad je zadnji put pojeo bananu...sezonsko uglavnom tamani - narandže, mandarine; u jesen grožđe i kruške; na ljeto kupine i sve bobičasto - što sitnije to finije!
    Od satala jede paradajz u enormnim količinama (čak i sada kad je bljutav i užasan, al opet bolje i to nego ništa) i ev. zelje. Zelenu salatu je par puta stavio u usta i ispljunuo.
    Od gickalica štapiće dajemo kad ima probavnih problema, a smoki vrrrrrrrrrrlooooooooo rijetko, ostalo nikada.
    Nasvusrećuvrlokratkotrajnu zaluđenost bombonima "liječili" smo tic-tacom jer u njemu ima najmanje smeća, a jesmo li izliječili - vidjet ćemo :/

Sokove pije, ali opet nastojimo ublažiti prirodnim sokovima bez dodatka šećera - Alnatura i Rabenhorst.

I naravno bar litru mlijeka (kravljeg) dnevno.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo jos jedne nemajke 8)

obozava, tj. u svako doba dana bi pojeo:
    paradajz
    mandarine
    manestru
    bobi stapice
    kisele krastavce
    pomfri
    cokoladu (al to mu dam 1x mjesecno)

voli pojesti:
    jogurt
    pecivo/kruh
    prsut
    kravlji sir
    sve vrste voca
    od povrca: blitva, spinat, mrkva
    ribu: leso, friganu, pecenu
    meso (bilo koje): leso, peceno. pohano (posebno koricu)
    jaja

ne voli:
    palentu
    krumpir (osim pomfri)
    rizu

ostalo kako kad, nekad hoce nekad ne

nikad nije jeo: smokice i sl., bombone, med, gljive, kikiriki, pudinge i sl. -lina, pastetu, hrenovke je probao 1x i to konjske i nije mu bilo nesto

ak se jos kaj sjetim javim...

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

btw. tiwi kaj ima lose na pizzi? i marino je voli
    tijesto kao za kruh, sug od pomidora, sir, sunkerica...sve to i inace jede odvojeno (+masline )

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Grga je kao Elena od oke,ne voli miješati i ne voli saftiće i umakiće preko riže,krumpira ili tijesta; na tanjuru je s jedne strane meso kuhano na vodi (piletina,puretina,teletina,junetina) a s druge strane krumpir,riža ili tijesto kuhano u slanoj vodi-bake mu se zgražaju .

Juhica može,samo s rezancima,ništa drugo unutra.

Riba može na sve načine.

Od povrća može kelj,zelje,grašak i grah.

Od voća prolaze grožđe,kruške,jabuke,naranče,mandarine.

Ostalo voće i povrće sačuvaj Bože,jaja,ni u snu.

Tu i tamo (u gostima ili na rođendanima) jede smoki,kekse ali nije baš lud za njima.
    Sladoled obožava,kao i jogurte,kisela mlijeka i sl. ali bez voća.

Jeo bi i špek i čvarke ali mu baš ne dam da si ne pokvari ovu prekrasnu liniju koju je stekao jedući samo kuhano na vodi

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mislila sam još reći da sam ja njemu dinstala i pekla i nudila i neke ne tako zdrave stvari kao pohano,prženo i sl. ali njemu se pomfrit ne može usporediti sa skuhanim i zdrepanim krumpirom.
    Mogu samo reći da uopće nije na mamu i tatu jer bi mi pojeli doslovce sve a i vidi nam se

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Voli:

Paštu (integralnu, zelenu, domaću), bez ičega, eventualno carbonaru ili kozice;

Rižu sa povrćem (tikvice, mrkva, kukuruz, grašak);

Mrkvu sirovu i kuhanu, krumpir, grašak, brokule, cvjetaču;

Jabuke, kruške, ananas;

Juha na 100 načina;

Cornflakes, muesli, palentu, griz, kruh, preferira kukuruzni;

Ribu jede isključivo kod mene doma, frišku, zamrznutu neće ni primirisati.

Meso ne voli i ne jede uopće, od junka ponekad pojede napolitanke (na mjestima na kojima bi ih najmanje očekivali ) štapiće, četvrtinu kinder čokolade, kornet, pizzu.

Nije probala: hrenovke, paštetu, sokove na razrijeđivanje, pudinge, monte, danonina, med, gljive.

U biti ne voli slatko, pije vodu, čaj (doma kuhani, bez šećeara) i obožava ciku...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    btw. tiwi kaj ima lose na pizzi? i marino je voli
    tijesto kao za kruh, sug od pomidora, sir, sunkerica...sve to i inace jede odvojeno (+masline )
    kulen? Šalim se, to MM pojede, ako baš i naruči takvu.

Ali da, ja ne mislim da je to baš totalni junk.

I volim ju složiti doma, onda je još bolja.

Stijena me podsjetila na sličnu situaciju s dečkima, dakle i naš Patrik obožava ćevape (zove ih ćapi) i kad MM jede, ja mora pobjeć. Jedino nisu u pitanju šiš. Ali hoće i meso s roštilja, ražnjiće, piletinu i sl. Za to doduše uopće ne mislim da je loše, čak dapače.

E da, duuugo nije htio nikakav lino (ja uvijek imam doma čokolešnik i neki frutać ili medolino pa to večeram). No sad zna nekad pojesti žlicu dvije tri.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Frida jede sve, dosad joj se nije svidio jedino špinat, sve drugo voće i povrće obožava i rado jede. Voli i sve žitarice - posebno zobene pahuljice i žgance. Ne voli kravlje, rižino, zobeno, niti ikakvo mlijeko osim mog. Jogurte i sireve obožava.
    I tako, ona bi se super zdravo hranila no tu je i stariji brat koji obožava pojesti čokolino s vremena na vrijeme, čokoladne kuglice s mlijekom, a i čokoladu kao takvu. I onda sve to i ona traži, da ne kažem žica i urla dok joj se ne da. Nekad se sama od sebe sjeti i viče "daj Idi lade (čokolade)" .
    Pizzu također obožava, ali samo domaću koju ja pravim i tu svi jedemo a tu nema junka uopće - tijesto, paradajz, maslinovo ulje i mozzarella.
    Drugi junk ne jedemo mi pa tako ni ona (MM ponekad zabrazdi s hrenovkama, navika iz djetinjstva ).
    Mi uglavnom jedemo puno povrća, juhe od povrća, od mesa samo piletinu i puretinu, dosta tjestenine na razne načine. Već odavno Fridi ne kuham posebno jer od početka dohrane ima najveći interes za ono u našim tanjurima. Sreća da ja uvijek kuham neslano i bljutavo jer tako volim, MM sve dosoljava.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Imala sam do sad mišljenje kako je moja Eva izbirljiva, ali ovaj topic (za koji sam prije čitanja mislila da će me još više baciti u bad i razmišljala bih li to uopće išla čitati ) me utješio, jer vidim da smo mi zapravo u nekakvoj zlatnoj sredini.

Dakle, Eva papa ovako:
    Voće: gotovo sve, mandarine, klementine, grejp, pa čak i limun (to traži polovicu, pa ga cucla), banane, kruške, jabuke, šljive, višnje, grožđe, lubenicu, dinju, kivi, marelice, breskve, nektarine, kupine i maline (za ovo zadnje dvoje bi se prodala) ... od suhog: grožđice, marelice, brusnice.
    Povrće: tu je već druga priča, voli kuhanu mrkvu i korabu, a u juhi će pojesti i grašak, mahune, karfiol i brokulu (ako ih nema previše i ako su razdvojeni na sitne cvjetiće). Variva ne jede nikakva, osim graha, ali u zadnje vrijeme i njega baš ne šmeka. Krompir ne voli ni kuhani, ni pečeni, ni pire, ni u juhi, ali ga obožava u krompiruši (na kockice).
    Salatu jede u mikroskopskim količinama, ali nije da joj se ne sviđa, nego mi se čini da joj baš paše tih nekoliko zalogaja i ni mrvicu više. Tu prolazi paradajz, krastavci, luk, paprika, i gotovo sve ukiseljeno.
    Meso: sve i na sve načine, a najdraže joj je kuhano meso iz juhe.
    Mesne prerađevine: jaaako voli hrenovke (na njenom jeziku eonke), ali baš ih često i ne kupujemo, pa ih uglavnom pojede na čuvanju kod bake (vjerojatno bih i ja bila popustljivija da moram svaki dan smišljati doručak). Jedino je u zadnje vrijeme poludjela za hrenovkama u pecivu, pa kad idemo u pekaru (hvala bogu ne prečesto, to uglavnom obavlja mm na povratku s posla) ušićari omiljenu poslasticu.
    Imala je i jednu fazu ludovanja za salamom, ali to ju je pustilo, sad je zatraži vrlo rijetko. Paštetu također voli i imamo je u frižideru za dane kad ne jede. Obožava špek.
    Riba: kao i meso, jedino ne kuhana.
    Tjestenina: najviše voli bez ičega, ali voli i carbonaru i bolognese.
    Mliječni proizvodi: obožava kravlje mlijeko, ali bez ikakvih dodataka, isključivo čisto. Ne voli svježi sir, ali voli sirnicu. Tvrdi sir voli nariban na krupnom ribežu, ali ne pojede ga puno. Sirni namaz ne jede nikakav. Jogurt voli, ali isključivo čisti, kao i mlijeko. Vrhnje je nekad obožavala, sad neće ni blizu. Ne jede nikakve kašice na mlijeku, jedino u zadnje vrijeme pojede nekoliko žlica griza, kad si skuhamo mm i ja.
    Žitarice i kruh: voli žgance s mlijekom, obožavala je zobene pahuljice i rižine kuglice s jogurtom, ali u zadnje vrijeme ih odbija. Kašice od voća i prosa u kojima se nekad davila, odjednom je prestala jesti prije cca pola godine. Kruh pojede ako je namazan margom ili paštetom, ponekad gricka sredinu kruha samu, a koricu da meni.
    Jaja voli jako, ali samo na kajganu.
    Od junka voli paštete i hrenovke, napolitanke, bananko. Probala je i monte i danone, ali nije joj se baš previše svidjelo.
    Pudinge također ne voli. Voli biskvitne kolače bez kreme kakve pravi moja mama (baza je biskvit od jogurta, pa u njega doda jabuke ili višnje). Svidjele su joj se i kremšnite.
    Za čokoladu i sladoled bi dušu prodala.
    Pije vodu i čaj, a pila bi i soka, kad bi ga u kući bilo. Zato koristi priliku kad imamo goste, pa se ogrebe za nekakav voćni.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

obožava:
    ribu i jaja i piletinu
    špek
    žgance, griz od pira ili pšenice s voćem
    voće
    tjesteninu
    paradajz juhu
    kruh s namazima (abc sir, pekmez i to)
    jogurt - ovog bi mogla 2 litre dnevno da dozvolim
    rižino mlijeko
    kukuruz

neutralno (jede ako je u dobroj kombinaciji):
    žitarice

neće primirisati:
    povrću ako nije u obliku guste juhe. to smaže 2 tanjura. al da vidi brokulu pa da ju tako jede, nema šanse

dakle, jede sve.

žena je vučica, kad joj se da na izbor npr čokoladu ili špek, uvijek bira špek.

od junka je probala 1 kinder jaje, puding (onaj koji se kuha, to mi zapravo i nije takav junk ali ajde), sladoled, kekse s voćem, štapiće. ali najnajnaj su oni rižini krekeri s algama iz biovege. za to bi se prodala isti tren. i za kokice.

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: Što vole, a čemu neće ni primirisati?

Ellica- 20 mjeseci

Voli

mlijeko -
    Čokolino, corn flakes.

Voće-
    Kiwi (obožava), jabuke (ali samo cijele- ne voli da joj se gule), banane, grožđe, jagode, trešnje (luda je za njima), naranče, mandarine, limun, kupine, maline, lubenicu, dinju

Povrće -
    Sve što postoji od povrća- obožava- bilo sirovo ili kuhano. Što da dalje pišem kada luk zna žuljat :D

Meso i riba -
    Ribu voli (svejedno dal je morska ili slatkovodna), piletina (batak)

Slatko - Pokušavamo joj ne davati slatkiše, ali voli sladoled.

Kruh ne voli- eventualno kad je fažol ili nešto na žlicu voli "močit" :D

Žitarice i grahorice - Bilo što da je na žlicu- obožava

Od pića- još joj nudimo samo vodu, iako se tu i tamo "ogriješi" kad joj dođe tetka pa joj donese neki sok u onoj boci na "dudu" i kad uzme par gutljaja, mama vještica obavezno makne njoj iz vida.
    OBOŽAVA za pit- jogurt- najobičniji.
    Također OBOŽAVA- juhe. Bilo kakve samo da je juha, evo je trči za stol i viče:"njam"!!!!

Med je probala i jako joj se svidio- imala je jako gadan kašalj mjesec dana koji nikako nije prolazio i tad smo na preporuku pedijatrice joj počeli davati žlicu dnevno meda i tako smo se riješili kašlja

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ahmed voli skoro sve. Veliki je izjelica...osim friskog paradajza. U kuhanju ga mlati, u salati ako je 'neprimjetan'. Meso papa ovako: izvaka totalno sve i izbaci nakraju par vlakna...

Obozava kupus i krastavce. Ovo drugo krijemo dok ne popapa sta drugo pa onda dobije inace bi mu krastavci bili obrok...(desilo se par puta dok mama nije opametnila).

Voce voli svo...

Puru i zobenu kasu na mlijeku i suhom vocu. haos. gusi se. Razna kuhanja od mohuna do graha (bez vegete) sve mlati...

Skoro sam uvela tunjevinu...onu iz konzerve na vodi. Papaju li to vasi ili totalno fulam? Papamo sa vrhnjom i lukom...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je lakse nabrojati sto ne voli nego obratno jer stvarno voli jesti i nije jako izbirljiva.

Ne voli:
    -tvrde sireve, faca- pusti me povracam
    -pire krumpir
    Sve drugo jede bez problema s naglaskom na : mandarine, svjezi paradajz, suseno voce( u stanju je zivjeti na tome), kruh, peciva, stapice sa sezamom, Bioaktiv obicni, povrte juhe, palentu i tjesteninu. Ubija za kisele krastavce kao i cokoladu ali tu smo razumni u kolicini.
    I voda, voda, voda, caj i neki cjedjeni sokic tu i tamo hoce par gutljaja pa trazi vodu,voda joj je zakon...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •