-
mršavite li vjezbanjem?
da li skidate kile vjezbanjem sada dok dojite?
ja sam primjetila da sam sve veca i veca a vozim bicikl po 45min i navecer se ne obzderavam vec jedem voce.hlace u koje sam stala nakon poroda vise ne idu na mene.
jel normalno da zena nabere kile dok doji pa makar se ne prejeda?tako mi je bilo i u prvoj trudnoci,dobila sam 6 kg nakon poroda..
-
kakv ti je dnevni meni?
ja sam bila na dijeti i s dojenjem sam skidala 1kg/tjedno, bez gladovanja (Montignac - ništa slatko, bez bijelog kruha i sl. nikad kombinacija meso+tjestenina i sl)
-
ah..papam musle(vocne,cokoladne) skoro svakodnevno..navecer jabuke..po danu obicno meso s krupirom ili kruhom..mlijeko svakodnevno.al vjezbam pa ne kuzim zakaj to ne ide dolje!
-
ajde pokušaj tjedan progurati ovako:
-meso ili mliječno samo s voćem ili povrčem (osim musli - bez dodatnog šečera s jogurtom)
-tjesteninu integralnu, rižu integralnu, kruh integralni u kombinaciji s povrčem i voćem
za međuobrok šaku raznih sjemenki ili voće ili jogurte
ja sam bila na miljon dijeta i jedino mi je ovakva prehrana pokazivala rezultate
pa vidi, ako djeluje , sve 5
-
Osoblje foruma
jenny, rodila si tek prije dva mjeseca, dopusti tijelu da se navikne na novi hormonlni poredk u organizmu...
-
Ja sam na Montiju (osim što ga tu i tamo preksim necim slatkim), isto ide 1 kg tjedno (vjerojatno od dojenja, a ne od Montija), ne vjezbam, penjem se na 4. kat 2x dnevno (noseci bebu i vrecice iz trgovine), to je sve.
-
Ja sam od onih sto se goje nakon poroda. U cijloj trudnoci se ugojim ca. 5 kg. - od cega ne ostane previse nakon poroda. Ali zato nakon poroda nabacim sa lakocom 10-tak kg. Sve se stabilizira nekih 10-godinu nakon poroda
-
ja se nisam opterećivala s kilogramima prva tri mjeseca nakon poroda. tada mi je bilo bitno samo da nam krene dojenje. i jela sam sve šta sam stigla, kile nisu išle dolje, ali se nisam dodatno udebljala.
kad je mali imao cca 4 mjeseca sam počela malo paziti šta jedem, izbacila sam slatko (samo 2 puta tjedno neka sitnica), izbacila čokoladne muslije i prešla na obične, ubacila voće između jela da ne ogladnim previše (uglavnom jabuke i kruške), pila samo vodu, kava bez šećera. ostalo sam jela sve kao i do tad, ubacila malo češće kuhanu hranu a ne prženu... vježbala nisam jer sam po prirodi lijena, svaki dan sam išla u šetnju s malim (s tim da se dečko nije želio voziti u kolicima nego sam ga morala nositi u slingu)
rezultat je sada nakon godinu dana - smršavila sam 15kg u 9 mjeseci. opet sam se malo opustila i bacila na slatko i sad već 1,5mj ni grama ne ide dolje. moram malo sad stati jer još imam viška
-
ja se uopće nisam opterećivala kilima, niti sam bila na dijetama. Jela sam sve, nisam vježbala i evo 16 mj nakon poroda mogu uć u hlače koje sam nosila prije trudnoće, još da skinem 2 kg bila bih na staroj kilaži al me to ne brine previše. Nemoj da te muče kila otić će ona dole, uživaj u svojoj bebici
-
Osoblje foruma
svatko od nas ima svoj metabolizam i organizam mu drugačije reagira na hormonalne (dis)balanse...
ono što nekome pomaže pri skidanju kilograma, nekome ne mora...
nikako ne preporučamo rigorozne dijete u vrijeme dojenja, pogotovo dok je beba sasvim mala...
najbolje je, kako i svi znamo, izbaciti slatkiše, slatke sokove, pekarske proizvode... zapravo se dijetalna prehrana svodi na zdravu prehranu.
i, ne smijemo zaboraviti kako i dojenje troši 500kcal dnevno...
-
ja jedem sve, u svim količinama. mala ima 10 mjeseci i tako sam smršavila da je za neprepoznati 8)
živjelo dojenje!
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma