Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: dohrana nakon 10 i 11 mjeseci-pomoc molim!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno dohrana nakon 10 i 11 mjeseci-pomoc molim!

Pozdrav svima!

Malena je navrsila 10 mjeseci i pocela bih joj uvoditi nove namirnice koje su dozvoljene u toj dobi, pa bih imala nekoliko pitanja....i stvarno cijenim svaki vas odgovor i iskustvo, jer zaista ne znam koga drugoga pitati....a savjeti koje dobivam i bez pitanja su :shock: !!!

Uglavnom, buduci da sad mozemo klopati zumanjak, zanima me koliko dugo kuhate jaje da bi zumanjak bio 100% ili kako ga nudite djetetu, samog ili uz nesto??

Tjestenina i svjezi kravlji sir se mogu jesti nakon 11 mjeseci, pa me zanima da li djeci pripremate bilo koju tjesteninu ili ipak ima nesto na sto bi trebalo pripaziti prilikom dabira tjestenine koju spremati djetetu?

A sto se tice svjezeg kravljeg sira, da li nudite djetetu onaj friski od bakica s placa ili neki kupovni??

Takodjer bih vas molila savjet i sto se tice jogurta, koje uglavnom kupujete djeci??

Svaki savjet i iskustvo ce mi puno znaciti i razveseliti ce me do nebesa, jer iskreno....kad imam bilo koju dvojbu u svezi djeteta, najprije odem na www.roda jer znam da tu mogu pronaci puno kvalitetnih savjeta, ideja i odgovora!

Hvala svima!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

bok!
    moj sin ce za koji dan napuniti 11 mj. mi jos nismo probali zumanjce i uopce mi se ne zuri. mislim da ga je prvo najbolje punuditi kao tvrdo kuhano. ni tjesteninu nismo probali, mislim da su mu 4 zuba premalo za to. od sveg ovog smo samo jogurt probali i njega je dobro prihvatio ali onaj tekuci onaj kruti nije tio jesti. nisan ti bas pomogla, nadam se da ce se javit jos ko pa cemo obe bit pametnije :/

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sir dajem isključivo industrijski jer me strah davati mu onaj od bakica zbog upitnih higijenskih uvijeta.
    Tjesteninu možeš i sama praviti sa žumanjcima ili bez jaja od crnog brašna ili kukuroznog, možeš kupovno. Pripaziti jedino da djetetu bude zgodno za žvakati znači ne preveliko. Najbolje su one male zvijezdice ili slično.
    Jogurt kupujem najobičniji. Mislim da ti je svejedno koji ćeš.
    Ja žumanjak nisam nikada nudila posebno nego samo unutar nekog tijesta i sl. Inače se tvrdo kuhano jaje kuha nešto više od 10 minuta pa možeš taj žumanjak umiješati u povrće ako mu ga želiš na taj način davati.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pozdrav za tebe i tvoju bebu,

1)
    moja beba je stara 11 mjeseci i uvela sam joj zumanjak (po tabelici, pridzavam se tabelice doslovno), prvih dana svaki treći dan po 1/4 zumanjka u rucak (meso+povrce), sve fino pomijesam, kad sam vidjela da nema reakciju, od nedavno sam joj uvela citav zumanjak pomješala u rucak sa mesom i povrćem, ali jednom sedmicno, jer je zumanjak jak i nema potrebe (bar po meni)davati češće, zaboravila sam reći jaje treba da bude tvrdo kuhano , ja ga kuham oko 15 minuta (racunam kad voda provri 15 min).

2)
    Sto se tice sira, mene je nesto strah kupiti svjezi (mladi sir) u tržnici, nekako jos uvijek nemam povjerenja, ali cu se raspitati kod koga da kupujem, ja kanim kupiti Sirelu ili dukatov sirni namaz, i ponuditi sa crnim hl****m. Ipak mislim da je bolji kupovni, tvornički, ako nemaš neku pouzdanu tetu kod koje bi kupovala...

3)
    Sto se tice tjestenine, ne namjeravam je jos uvoditi, ima vremena za tjesteninu, vise volim da jede rizu jer je puno, puno zdravija...mozda uskoro kupim tjesteninu sitnu za supicu, ali otom potom...

4)
    A sto se tice jogurta, moja malena ga OBOŽAVA, svaki dan joj dajem kao medjuobrok, i to dukatov u čaši sa plavim poklopcem na kojem piše tečni jogurt.

Nadam se da sam ti bar na neka pitanja odgovorila,

poljubi bebu od nas, cmok

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ovdje ce se vjerojatno javiti mame cija su djeca otprilike stara kao moja bebica. koliko cesto im dajete meso? pri tom mislim na koliko puta tjedno? ja ne dajem cesce od 2-3 put tjedno. neman neki poseban razlog, kuham mu posebno pa mi je najcesce brze skuhati samo povrce. a nekako mislim da nema potrebe cesce. grijesim li?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Upravo sam podojila malenu i upakirala je u zemlju snova :D :D
    ....ne znam koliko ce dugo spavati jer se vrlo, vrlo, vrlo cesto budi po noci...ali do tada malo cu prosetati online.

Hvala na odgovorima!
    Za sir sam si i ja nekako mislila da je bolje kupovni, jer zaista ne znam nikoga od povjerenja da bih kupila domaci....a da moja baka ovo cuje, vjerojatno bi sad opet rekla da joj je zao da vise nema kravice, pa bi njezina praunucica fino papala domaci sir

Zumanjak sam joj planirala poceti davati, jer i po tablici moze nakon 10 mjeseci (a mi se strogo drzimo tablice i za sada sve fino funkcionira)....jer lijecnik je rekao da buduci da je anemicna, to bi joj koristilo u prehrani, jer je zumanjak bogat zeljezom. Pokusati cu kroz koji dan pa cemo vidjeti kako ce ga prihvatiti, jer nije bas tip koji se veseli hrani.
    Uglavnom forsiram rizu i slazem se jer je zdrava, ali kao sto rekoh, hranom opcenito nije odusevljena, cekam kad ce navrsiti 11 mjeseci, pa da pokusamo s tjesteninom i mozda joj se vise svidi, pa da mozemo i to kombinirati.

Inace, meso joj dajem 5 puta tjedno, mislim da ne treba svaki dan...a sve si planiram kupiti pastrvu pa ponuditi ribu....nisam jos probala, namjeravala sam pa me nas tatko odgovorio jer se on boji zbog kostiju, iako sam ga uvjeravala da cu sve pazljivo pocistiti.

Je li tko od vas pripremio ribu djetetu i kako?

Uglavnom, trudimo se jesti raznoliko, ali strogo u skladu s tablicom dohrane, desert nam je jos uvijek mamina cika i svaki dan popijemo 1dcl soka od jabuke ****, jer su nam to preporucili zbog anemije da je dobro nakon mesnog obroka zbog apsorpcije zeljeza.

Mi smo jedni od onih koji se trude od prvih dana nekako nauciti dijete na zdravu prehranu.....nismo protiv slatkisa, ali tek kad se naucimo posteno klopati osnovne stvari...tako da jos imamo vremena.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Marin je ribu prvi put papao sa sedam jeseci i dobiva je barem jednom tjedno. Počeli smo s pišmoljima (male bijele ribice) koje smo kuhali i miksali (zbog sitnih kostiju), a sad (ima 10 mj.) normalno jede komadiće - pažljivo mu očistim i dam mu da se sam hrani.

Nećak ima godinu i pol i još neće jesti ribu - probaj pa ćeš vidjet

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •