Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Biokalcij

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Biokalcij

Da li ste čuli za biokalcij za djecu? To je nekakav kineski proizvod za jačanje imuniteta. Djeca su mi bolesna cijelu zimu i ništa neće da jedu. Pedijatrica kaže da tu ne pomažu nikakvi pripravci ali ne čini mi se loš taj biokalcij za djecu. Ima li tko iskustva s biokalcijem?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

BIOKALCIJ ZA DJECU

Sastav: fermentacijom obrađen kalcij, prah od žutanjka, suho punomasno mlijeko, taurin, elementi željeza i cinka.

Djelovanje: korigira debalans hranjivih tvari i manjak kalcija, koji su nastali neadekvatnom prehranom. Pojačava umne sposobnosti i imunitet. Upotrebljavati 2 puta godišnje u proljeće i ljeto za svu djecu bez obzira da li su bolesni ili zdravi.

Kontraindikacije: nisu poznate

Pakiranje: 10 paketića (vrećica)

Način upotrebe: 1 paketić razmutiti u 125 ml tople vode i popiti 10-0 minuta prije jela

Doziranje: od 1-3 godine –

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A koliko košta taj kalcij (ups, oprosti, BIO- kalcij, kaj god to značilo)?
    Pa kupi si brate mili litru mlijeka za 5,5 kuna, umućkaj unutra 1 žutanajak- i da vidiš derneka! To je još biološkije od Biokalcija! (molim lijepo obratiti pažnju na sastav)
    I još nešto- ako ovdje ima kemičara- kako kalcij fermentira? Ne znam za vas, ali ja se ne sjećam da smo u 7.razredu OŠ, kad smo iz kemije učili periodni sustav elemenata, učili da kalcij fermentira? (ali onak, zvuči fest pametno, kaj ne?)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

28 dolara i kontraindikacije nisu poznate...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kalcij je jedan od najvažnijih biogenih elemenata. Ulazi u sastav stanica gdje utječe na električnu propusnost stanične membrane i na taj način regulira izmjenu tvari stanice s okolinom. Također regulira živčanu i mišićnu podražljivost, aktivira određene enzimske katalitičke reakcije te utječe na proces koagulacije krvi. Najveći dio kalcija u toplokrvnim organizmima nalazi se u sastavu kostiju i zubi, čak 99%. Uz fosfate i karbonate, kalcij kostima daje mehaničku čvrstoću i stabilnost. Na tržištu se nalaze različite kalcijeve soli i organski spojevi kalcija u kombinaciji s vitaminskim smjesama kao dijetalni nadomjesci određenih prehrambenih proizvoda. Kalcij se u organizam unosi apsorpcijom i prehranom kalcijem bogatih namirnica. To su prvenstveno mlijeko i mliječni proizvodi. Dnevne potrebe organizma za kalcijem su od 400 - 1100 mg.

BIOLOŠKI PODACI

Biološka uloga: Esencijalan za sve vrste.
    Toksičnost: Nije toksičan.
    Smrtonosna doza: LDˇ50 (karbonat, oralno, štakor) = 6540 mg kg^-1

Opasnosti: Kalcijevi spojevi su toksični samo zbog drugih komponenata u njima.

Količina u čovjeku

Krv/mg dm^-3: 60,5
    Kosti/ppm: 170000
    Jetra/ppm: 100 - 360
    Mišići/ppm: 140 - 700
    Dnevno potrebna količina: 600 - 1400 mg
    Ukupna masa elementa u 70 kg teškoj (prosječnoj) osobi: 1,00 kg

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ili: kako otkriti toplu vodu...
    Ajd mi reci zašto bi neka zdrava osoba koja se normalno hrani bolovala od hipokalcemije pa da joj treba dopuna kalcija?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mene pitaš?
    Ja ne vjerujem u ovaj BIOKALCIJ iz Kine i zato sam kopirala tekst...jer se neznaju kontraindikacije...
    a ovaj dr topic ti lijepo kaže mlijeko i mliječni proizvodi...

zar ne?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pa naravno, kad je to bedastoča. Mislim, naravno da je kalcij potreban, isto kao i svi drugi minerali i vitamini, ali u normalnoj prehrani se svega toga dobije čisto dosta. Ako netko ima manjak nečega, to se lako laboratorijski dokaže, pa se dobije terapija. Ali ovak je to čisto bacanje novaca.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Neanea nam je bacila bubu u uho i pobjegla
    A nas dvije ko da je forum samo naš...
    Valjda će nam se još neko javit..di nam je Davor?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Nisu poznate kontraindikacije nećemu što sadrži žumanjke?????????? Željezo, zink, mlijeko??????
    Zar se ne može na sve te tvari biti alergičan?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...pa netolerantnost laktoze.......

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Nisu poznate kontraindikacije nećemu što sadrži žumanjke?????????? Željezo, zink, mlijeko??????
    Čitaj što sam kopirala sa njihove stranice...podaci o biokalciju za djecu

BIOKALCIJ ZA DJECU

Sastav: fermentacijom obrađen kalcij, prah od žutanjka, suho punomasno mlijeko, taurin, elementi željeza i cinka.

Djelovanje: korigira debalans hranjivih tvari i manjak kalcija, koji su nastali neadekvatnom prehranom. Pojačava umne sposobnosti i imunitet. Upotrebljavati 2 puta godišnje u proljeće i ljeto za svu djecu bez obzira da li su bolesni ili zdravi.

Kontraindikacije: nisu poznate

Pakiranje: 10 paketića (vrećica)

Način upotrebe: 1 paketić razmutiti u 125 ml tople vode i popiti 10-0 minuta prije jela

Doziranje: od 1-3 godine –

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

OT još nam samo Davor fali...
    Davoreeeeee!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mislim da ti je mujica dobro odgovorio

nitko iole ozbiljan u plasiranju nekog med. pripravka ne može pod kontraindikacije napisati "nisu poznate"

kontraindikacije su itekako poznate tj. moralo bi se barem navesti "prijašnje utvrđene reakcije preosjetljivosti na neku od sastavnih tvari"

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    nitko iole ozbiljan u plasiranju nekog med. pripravka ne može pod kontraindikacije napisati "nisu poznate"

kontraindikacije su itekako poznate tj. moralo bi se barem navesti "prijašnje utvrđene reakcije preosjetljivosti na neku od sastavnih tvari"
    prvo - biokalcij nije medicinski proizvod, nego dodatak prehrani i kao takav podliježe drugačijoj legislativi. i tada se kontraindikacije ne moraju navoditi..
    drugo - proizvod je kineski, a ja to ne bih davala štakorima na cesti, a kamoli djetetu
    treće - mujica je rekao sve ostalo

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čitaj što sam kopirala sa njihove stranice...podaci o biokalciju za djecu

_
    Da. Pročitao sam. I kaj sad?
    Ti pročitaj kaj sam ja napisao:

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Gago ? Zar ne misliš da bi alergija na te tvari bila kontraindikacija za uzimanje tog pripravka?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se slazem sa Stanom.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Jedini kalcij koji djeca smiju uzimati je Ca-citrat i Ca-glukonat. Sve ostalo je glupost. Biokalcij??? Dajte, molim vas....

Što se tiče kalcija i unosa istog u organizam potrebno je dobro izbalansirati unos Ca, Mg i vitamina D3. Bez ovog zadnjeg nema resorpcije Ca i uzalud ga možemo piti. Problem je upravo u nedostatku D3 u populaciji jer ne jedemo dovoljno ribe. Uz to je problem i u kvaliteti mlijeka (iz kojeg se najčešće očekuje resorpcija Ca), a također i u light mlječnim preparatima u kojima nema dovoljno masnoće za otapanje D3. Uopće, očekivati da će kalcija biti dovoljno u organizmu ako pijemo pola litre mlijeka dnevno je uzaludno. Postoje namirnice bogatije kalcijem iz kojih se lakše resorbira. Npr. sezam (skoro 8 puta više kalcija nego u mlijeku).

Nisam za davanje preparata s Ca maloj djeci, ali djeci u pubertetu da jer tada intenzivno rastu kosti u dužinu i ako nema dovoljno Ca u prehrani tada njihova gustoća nije zadovoljavajuća te su tu počeci osteoporoze u starijoj životnoj dobi.

Ovaj sastav tog "biokalcija" je u najmanju ruku sumnjiv.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

HALOOOOO?????
    Sluša li mene itko...

Mujice,misla sam da mene pitaš kak ne znam što su kontraindikacije,pa sam ti kopirala tekst da vidiš da ne piše

drugo - proizvod je kineski, a ja to ne bih davala štakorima na cesti, a kamoli djetetu

Magriz,to ja pokušavam cijelo vrijeme reči

Pa to pričam,nisu ima poznate,malo sutra,,,

E ljudi namučila sam se dok sam ovo pisala,ja jedno,oni drugo,ja drugo oni treće...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Postoje namirnice bogatije kalcijem iz kojih se lakše resorbira. Npr. sezam (skoro 8 puta više kalcija nego u mlijeku).
    sto to tocno znaci, osam puta vise kalcija nego u mlijeku? ako pretpostavimo da 200 ml mlijeka ima pribliznu masu od 220-240 g (ne znam kolika je gustoca mlijeka pa nagadjam), jel onda u 220 grama sezama ima 8 puta vise Ca2+ nego u toj jednoj salici mlijeka?

tko bi uspio jednokratno pojesti 20 deka sezama? i 30 grama mi se cini puno jer je mastan. ne znam, pojasni

(inace, stvarno volim sezam)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    Citiraj mim prvotno napisa
    Postoje namirnice bogatije kalcijem iz kojih se lakše resorbira. Npr. sezam (skoro 8 puta više kalcija nego u mlijeku).
    sto to tocno znaci, osam puta vise kalcija nego u mlijeku? ako pretpostavimo da 200 ml mlijeka ima pribliznu masu od 220-240 g (ne znam kolika je gustoca mlijeka pa nagadjam), jel onda u 220 grama sezama ima 8 puta vise Ca2+ nego u toj jednoj salici mlijeka?
    Otprilike tako. U 100g light mlijeka ima cca 120mg Ca. U istoj količini sezama ima mislim 765mg Ca. Naravno da se nećeš toviti sezamom, ali ako ga se razumno koristi u prehrani itekako može biti izvor kalcija. Postoje i čajevi (to će bolje znati makrobiotičari) koji sadrže velike količine minerala pa tako i Ca.

Znači-ako pojedeš ribu sa sezamom unosiš Ca i vit. D3 koji su savršena kombinacija za apsorpciju Ca s tim da je i u ribi i u sezamu masnoća koja pomaže da se D3 otopi. Definitivno je to bolja kombinacija od šalice mlijeka.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Gago, ja sam skužila kaj si htjela reći...
    Zorana thanks- evo konačno da me nitko ne želi izbaciti s nekog topica

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa nečeš jesti samo sezam,piti češ i mlijeko i još nešto s kalcijem pojesti tokom dana...kužiš?

tko bi uspio jednokratno pojesti 20 deka sezama

moja baka,kaj god joj daš ta žena pojede...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

HALOOOOO?????
    Sluša li mene itko...

E ljudi namučila sam se dok sam ovo pisala,ja jedno,oni drugo,ja drugo oni treće...
    pa kad tako enigmatično i eliptično pišeš

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cekam te na temi o cijepljenju.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mene čekaš?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

HALOOOOO?????
    Sluša li mene itko...

Pardon, Gago....
    Sve kaj sam napisao je bio odgovor na tvoj prvi post iz kojega mi se učinilo da vjeruješ kako taj je biokalcij divan i krasan, kao što piše u uputi.
    Ono dalje nisam čitao. da jesam, ne bih ti ovo pisao.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a ja namjerno kopirala da skužite kakve bajke pišu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •