Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Hormon rasta u kravljem mlijeku

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Hormon rasta u kravljem mlijeku

Monsanto je uložio pritužbu protiv mljekarskih firmi koje na svojim proizvodima ističu da njihovo mlijeko ne sadrži rBGH, sintetski kravlji hormon rasta. Vidi:
    http://www.organicconsumers.org/arti...ticle_4698.cfm

Radi se o njihovom pokušaju da zaštite svoj proizvod, POSILAC, a za što je ta njihova umotvorina odgovorna:

"Monsanto, supported by the Food and Drug Administration (FDA), insists that rBGH milk is indistinguishable from natural milk, and that it is safe for consumers. This is blatantly false:
    - rBGH makes cows sick. Monsanto has been forced to admit to about 20 toxic effects, including mastitis, on its POSILAC label.
    - rBGH milk is contaminated by pus, due to the mastitis commonly induced by rBGH, and antibiotics used to treat the mastitis.
    - rBGH milk is chemically and nutritionally different than natural milk.
    - rBGH milk is contaminated with rBGH, traces of which are absorbed through the gut.
    - rBGH milk is supercharged with high levels of a natural growth factor (IGF-1), which is readily absorbed through the gut.
    - Excess levels of IGF-1 have been incriminated as a cause of breast, colon, and prostate cancers.
    - IGF-1 blocks natural defense mechanisms against early submicroscopic cancers.
    - rBGH factory farms pose a major threat to the viability of small dairy farms."

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Već sam se zabrinula za tebe Davore... Čini mi se ili se dugo nisi javljao tu, s tebi ležećim temama.

Monsanto...
    Trebalo bi i kod nas pokrenuti inicaijtivu da se takve stvari obilježavaju. Zanima me tko bi od mljekara ostao?

Njetočka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Imali takvog mlijeka i kod nas?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Njetočka prvotno napisa Vidi poruku
    Imali takvog mlijeka i kod nas?
    nema.
    korištenje tog hormona u stočarskoj i mljekarskoj proizvodnji strogo je zabranjeno u EU i u hrvatskoj.
    taj hormon je nemoguće niti kupiti niti uvesti u hrvatsku, odnosno koristiti u stočarskoj proizvodnji i proizvodnji mlijeka.
    prema tome, taj hormon rasta ne postoji u mlijeku proizvedenom u hrvatskoj i eu.
    u americi je dopušten, uz uvjet da stoji na deklaraciji proizvoda.

nedavno sam na tu temu slušala hrvatske mljekare, ogorčene senzacionalističkim prilozima na tv-u.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Srećom po nas puno američkih nebuloza tu ne prolazi. Mislim da je dobro obratiti pažnju na nebuloze dok su u fazi uvođenja jer se u suprotnom mogu sasvim nenametljivo ugurati gdje im nije mjesto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •