-
Nazalost, i mi se pridruzujemo distonijima
N. ce 26.3. imati 5 mj. i jucer na pregledu, kad ju je pedica dignula u vertikalu, pokazalo se nekoliko detalja koji bas i nisu naj-naj:
- u vertikalnom polozaju ne dodiruje podlogu punim stopalima
- ima tendenciju krizanja nogu
- nije dovoljno 'cvrsta' (nakon kratkog vremena u vertikali koljena joj 'klecnu')
- umjesto da pedicu primi za podlaktice kad je drzi, cak je malo odignula ruke
Uglavnom, pedica je bila malo neodlucna (nije dizala paniku, ali je rekla da bi mozda bilo dobro to pogledati), ali na kraju nam je ipak dala uputnicu za neurofizijatra u Vinogradskoj. Uzv mozga nije spominjala.
Jel' imao tko slican slucaj i kakva su iskustva s Vinogradskom (koliko se ceka na pregled, kakva je atmosfera)? Ako ne upadnemo u Vinogradsku u nekom normalnom terminu, mislila sam otici kod Polovine?
Inace, N. super napreduje, okrece se ledja-trbuh-ledja, opci tonus mi se cini ok, ravnomjerno koristi obje strane tijela, ima dobru koordinaciju oko-ruka, ne izvija se neprirodno, u potrbusnom polozaju oslanja se na sake s potpuno ispruzenim podlakticama, drzi ranotezu na jednoj ruci, 'pliva' potrbusno pokusavajuci dohvatiti predmete izvan dosega... te stvari su cak i ispred njene dobi pa me zacudila pedicina opaska...
Od rodjenja dosta radimo s njom, primjenjum handling u onoj mjeri u kojoj sam skuzila osnovne principe, rano smo je poceli stavljadi na trbuh i u baby gym, nikad ne lezi besposleno, uvijek je nastojimo nekako stimulirati jer znamo da ima puno distonija i na kraju ispadne da 'zalud nam trud... :/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma