Fish, tnx! Nazalost, tek kad smo dobili uputnicu za Vinogradsku, krenula sam malo po forumima i vidjela da ljudi uglavnom nisu zadovoljni tamo... Nista, sad cemo otici pa cemo vidjeti dalje, znam i za jednu sestru s Goljaka koja vec 30 g. vjezba klince i dolazi i doma.
A sad vise nemam ni povjerenja u pedicu jer ne kuzim otkuda ikakva sumnja na dijagnozu kad ju je samo jednom dignula na nogice - ja sam poslije probala doma i bilo je ok sto se tice stajanja na puno stopalo i krizanja nogu. A sto se tice 'klecanja', kaze Polovina:
'Tijekom prva dva mjeseca dijete se oslanja dosta sigurno. Iza trećeg mjeseca ono će oslonjeno na stopala na tren održati svoju težinu, a potom klecati. Ovaj stadij se naziva astazija-abazija i traje do oko šestog mjeseca života kad se dijete ponovno sigurno oslanja na svoje noge, a počinje i skakutati na jednom mjestu.'
Dakle, ona bi bas morala klecnuti...
Vidis, sad kad si spomenula KS, N. je pri otpustu iz rodilista imala povisen bilirubin, i to zutilo je trajalo jos neko vrijeme, ali nismo radil KS - procitala sam da hiperbilirubinemija moze izazvati neuroloske ispade...
Moze kontakt od M. Ziljka na pp? Hvala!