-
Mi imamo 9mj i vježbači smo od 3mj. Hipotoni smo, smanjeni mišićni tonus. Nama je najveći problem- slaba leđa. Tako da još uvijek samostalno ne sjedi. Posjedne se on iz potrbušnog, preko boka na guzu, ali nema snage ispraviti se i ostati uspravno sjediti.
Ali, s vježbom ćemo i to svladati.
Htjela sam se samo osvrnuti na UZV mozga.
Mi smo 3 puta bili kod fizijatra i nijednom nam nije spomenut eventualni UZV. Niti bi se pristup ni način vježbanja promjenio da smo to samoinicijativno napravili. Smatram da ako dr. to isključivo ne zatraži, da sam UZV nije ni potreban.
Dr. Sabol ga uvijek radi, ali on je NEUROPEDIJATAR.
Meni osobno spoznaja o tome zašto je došlo do hipotonije kod mog djeteta nije potrebna. Važno mi je njegovo zdravlje, motorički napredak i pod navodnike "ozdravljenje".
Saznanje o uzroku istog ne trebam; zašto?..
Zato da ne okrivljujem sebe, jer sam inzistirala na prirodnom porodu koji je na kraju trajao 3 dana i time možda sama uzrokovala ostanak bez kisika, puknuće žilice, ili sl. probleme....
Zato da ne okrivim doktora koji mi je nakon 7sati "guranja", na moju inicijativu prokinuo vodenjak jer sam skužila da inače "neće lako"...
Zato da ne tražim krivce niti upirem prstom u nikoga, kad sam skužila da je moja beba nakon poroda imala malu brazgotinu na vrhu glave...
Svje je to prošlo i ne može se promjeniti.
Ono što mogu promjeniti i što nastojim je to da moje dijete uspiješno svlada sve motoričke vještine i ni u čemu ne odstupa od svojih vršnjaka.
A to znamo kako ćemo postići - vježbom!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma