Onda je na Goljaku Bobath, Emi je već s 3mjeseca, plakala je drugi i trći put, i nakon toga više ne, navikla se na svoju tetu, već se poznaju, ona zna da je njoj previše 45min, pa uglavnom vježbamo oko 30 min. Lopta, valjak, ali većinom njezino tijelo i stimulacija igračkama, ništa na silu, i na strunjači, pošto Emi počne vrištat čim je na stolu jer misli da će dobiti pikicu

Plakala je prezadnji put kada nije bilo njene tete vježbačice, već prepoznaje svoju i samo njoj ne plače.

blabla nemoj na silu ništa raditi s djetetom jer nećeš ništa postići već samo kontra-efekt.
Moja Emi meni isto neće doma ništa, pa ja s njom izvodim neke vježbe u krilu, uglavnom svaki sat po min. nekad uopće ne, kao danas kada joj idu zubi pa je jadna nervozna od toga, ili kada se cijepi i znam da ju boli nogica.
Ja sam zato inzistirala da Emi ide jedanput tjedno na vježbice, znači svaki petak.
Evo sada zbog blagdana nije bila 2 tjedna i počela mi se jako izvijati i kočiti, a baš je bila super napredovala Križa noge :?

Ako ti mogu savjetovati za tako malu bebu, možda je najbolje da pored nje staviš igračku i na taj način je stimuliraš da se sama okrene s leđa na trbuh za njom, uz malu tvoju pomoć. Znači ništa agresivno ni na silu, nego kroz igru.

Ili ako leži na trbuhu i ne oslanja se na laktove i dlanove ko moja Emi, i digne ih u zrak, i klacka se na trbuhu, samo joj lagano spustiš ruku na leđa, prema lopaticama i sama će spustit rukice....

Uči ju da te mazi rukicama po licu, tašun-tašun, uglavnom da ispravlja prste tj. šakice, a vježbe za sjedenje, puzanje itd. prepusti fizeoterapeutu.

Naša teta vježbačica je rekla da djeca imaju faze u razvoju, da ima mjeseci kada se više razvijaju intelektualno, a onda drugih mjeseci više fizički, tj. motorički, tako ako ti se čini da za sada ne napreduje, iznenadit češ se kada u jednom tjednu počne izvoditi više stvari.

Bez suza, ne na silu, ne agresivno, sve kroz igru i polako, mozak će zapamtiti nakon više ponavljanja, ali to ne znači da moraš satima vježbati s djetetom- kada god se igraš s njom pokušaj joj "podvaliti koju vježbicu"- sretno i drži se!!!