Citiraj blabla prvotno napisa
draga moja nadica-b i ja sam bila odusevljena do juce kada sam nazvala nasu doc koja je preporucila vjezbe ali onda je usljedio sok. Kaze ona meni da u principu beba bi trebala i da se okrece i na drugu stranu a ne samo na jednu, a sto se tice toga da je mala dobila malo na kilazi ona kaze da to nema veze sa vojtom.Ja malo razmisljam kako nebi bilo povezano kada beba vjezba 3 puta dnevno po sat vremena a izmedju toga vjezbamo i bobath.
Draga blabla, po svemu sto si tu napisala, meni se cini da si ti malo previse pod stresom. Tj. da tom vjezbanju pristupas malo prestresno i "preagresivno". Cini mi se da je tri sata dnevno previse. Moja terapeutkinja je kad bi vidjela da Tvrtko vise ne prima informacija jednostavno stala i ostavila bi ga da "provari" informacije, nekad cak i po 7 dana. Dotle bih jedino ja s njim malo radila i to uglavnom neke njezne stimulacije koje mi je ona pokazala. Ako bebi das previse informacija odjednom nema sanse da ona to sve obradi. 3 sata mi se definitivno cini previse. POgledaj sebe kako ti je to tesko, a zamisli tek kako je bebi koja mora sve te informacije pohvatati, obraditi i integrirati u sebe. Probaj se malo vise opustiti i raditi to vise kroz igru i lezernije.
Onaj savjet od Apri o teksturama, materijalima, je izvrstan- nema bolje stvari za osjet šake od toga.
Sto se tice okretanja na drugu stranu- ti doktori su stvarno bedaci. Da, trebala bi se moci okretati ali trenutno ne moze, Krenula je od one strane koja joj je jaca i tu se okrece. Bitno je da je skuzila da se to moze. Meni se T isto nije okretao na jednu stranu i to sam rekla neuroped pa je rekla da ga samo stimuliram. Ja bih mu stavljala neku igracku malo onako sa strane i prebacila nih mu jednu nogu i onda je on lagano tijelo za nogom i tako sam mu malo pokazala sto treba raditi i onda je odjednom krenuo sam. U par dana. On se recimo dugo nije okretao s ledja na trbuh...

Ovo sve sto ti se desava nije nista strasno. Za vjezbanje je najbitnija opustenost terapeuta, a kako si najcesce to ti, ti ne mozes ni skuziti sto djetetu radis kad si u takvom stanju. Kako ces mu ti recimo masirati duboke slojeve potkoljenice kad si ukocena i ne osjetis sto radis kad si u takvom stanju? KAd ides vjezbati, stani, opusti se i nemoj ici nekim redom (to je jako bitno) jer onda on kuzi: "aha, sad cemo vjezbat, idem ja urlat". Bebe ti mrze neke rasporede, tako da probas to napraviti malo kreativnije. Recimo, meni je bio problem to sto nisam mogla popamtiti vjezbe i sto tocno trebam raditi pa bi mozda bilo nelose da isprobas to ne nekom drugom da imas velik broj vjezbi u glavi i onda ovisno o tome u kakvom je beba polozaju, iskoristis to za odredjenu vjezbu. I puno se smjeskaj, zabavljaj necim drugim. Iako, oni najcesce placu jer trebaju raditi nesto sto im je inace strano, pa ih nije lako zeznut.