-
Cure evo i nas u vašem društvu, nažalost..
Beba ima 4mj i dijagnosticiran nam je blaži distoni s.(križa nogice ponekad al blago-ne grči ih, izvija se kad leži na leđima) međutim slika mozga je puno gora jer ima krvarenje 2.-3. stupnja, i proširene moždane komore od 10-15 mm (normalno je od 5-10!). Beba radi sve za svoju dob ali je malo lijenija ili, kako ja volim kazati, "treba joj malo dulje da joj dođe iz guzice u glavu", npr. ne uhvati igračku koju joj ponudiš odmah nego je gleda nekih 10-ak sek pa onda uzme, a nekad i odmah. Glavicu drži sama od 2.tj života, na bok se vrti sama ima mjesec i pol dana ali se strašno izvija i to uglavnom na lijevu stranu dok leži na prematalici, kad dojim i kad ide spavati. Okrene se u nekakav polubok i izvije glavicu unazad ko da nešto gleda, s tim da glavica bude pod kutem od 9o stupnjeva ili još više, pod oštrim kutem, u odnosu na tijelo.
Vrti se po podlozi na leđima i može napraviti krug od 360 stup. u kratkom vremenu. Uz našu malu pomoć (gurkanje) okreće se s leđa na trbuh.
Na trbuhu može stati 5min, onda se umori pa počne glođati rukicu a ako je animiram nekim superzabavnim igračkama onda ostane još i dulje.
U peleni (koristim platnene) je vrlo statična, ali kad je skinem - drugo dijete.Valjda se osjeća slobodnije.
Upućeni smo na vježbice od strane neuropedijatra (privatnog) i moramo se dalje kontrolirati kod fizijatra i neuroped., međutim prvi termin za fizi. je tek za mjesec i pol dana, a za neuroped.za 3 mj (na Goljaku; u VInogradskoj uopće više ne primaju nove pacijente za neuroped.). Mogli bi uzeti privatno fizioterapeuta ali zanima me da li će on znati koje vježbe raditi sa bebom obzirom da fizijatar nije još pogledao bebu i propisao vježbe (jer smo na pregledu bili kod Sabola a on nema fizijatra).
Strah me da će malena možda sve više zaostajati u razvoju, ili štogod gore, da su možda neka druga područja mozga ugrožena a ne samo motorika, makar me pedijatrica uvjerava da je oštećeno područje mozga zaduženo za motoriku.. Zasad se čini da je malecka ok, vesela je, dobre volje, priča, kriči od veselja..Eh da, i okice joj idu malo u križ ali čitala sam da se to može ispraviti do 6-7 mj.
Inače rodila sam vaginalno, bila je velika - 4,5 kg i jako su mi nalijegali na trbuh pa pretpostavljam da je to sve utjecalo na neurorizičnost.
Pedici sam 4mj govorila za izvijanje a ona da je sve ok,
dok nismo privatno otišli Sabolu - onda mi se ispričavala i dala uputnice..da sam slušala svoj instinkt već smo mogli odavno vježbati
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma