mi smo isto bivši vježbači, N. je imala obostrano krvarenje 2. stupnja i ostala je bez kisika, imala je hipertonus i jako izraženu asimetriju
s vježbama smo počeli 3 tjedna nakon izlaska iz rodilišta (znači s njenih skoro 3 mjeseca)

mi smo imali tetu fizio na Goljaku kod koje smo u početku išli svakih 10-tak dana , pa se to prorijedilo na svaka 2 tjedna, pa jednom u 3 tjedna i na kraju jednom mjesečno (kad je počela ustajati na nogice)

2 puta tjedno nam je i kući dolazila privatna terapeutica (isto s Goljaka) koja nam je kad se N. počela dizati uz namještaj rekla da više apsolutno nema potrebe da ona dolazi, da sad samo pazimo da pravilno postavlja nogicu kod ustajanja i da pazimo da na obje nogice ustaje ravnomjerno

kad je počela i hodati uz namještaj, terapeutica s Goljaka je isto rekla da sad više nema što vježbati s njom, da je pustimo da prohoda samostalno (mamiti je igračkom je OK, držati za rukice nije) i nakon što samostalno prohoda da joj se javimo pa će nas naručiti za nekih 2 tjedna, tako da vidi kako hoda (ne odmah kad je napravila samostalne koračiće, nego kad je već postala malo stabilnija na nogicama)
dala mi je vježbice poticanja koje smo u međuvremenu mogli dodatno raditi i to je bilo to.

kad je prohodala, otišli smo još jednom do nje, pogledala je kako hoda i rekla da je to OK, da je sad samo pustimo da što više hoda, po mogućnosti po neravnom terenu, da joj postavljamo prepreke i sl. i ako nas bilo što bude mučilo oko njenog hoda da joj se javimo, ali da sada nema potrebe za vježbicama kod nje

2 mjeseca kasnije smo imali kontrolu i kod fizijatrice i isto je rekla - sada je sve OK za ovu fazu, nastavite tako (bez vježbi kod njih, samo kod kuće), vidimo se za 3 mjeseca, a ako vas bilo što muči, mislite da nešto radi krivo, nešto vam je sumnjivo... samo me nazovite

inače, sad je super, iduća kontrola kod fizijatra je nakon 6 mjeseci a kod neuropedijatra nakon 12 :D (još joj je jedino nalaz VEP-a loš (i okulistu čekamo), ide u jaslice, priča i pjeva nezaustavljivo, pentra se po svemu (sama se penje na tobogan, naravno, uz nas u blizini)...

ivanazg, nama su eto obje terapeutice (i ona plaćena, koja bi sasvim sigurno nastavila dolaziti da je imala razloga) rekle isto - nemaju što raditi s njom dok samostalno ne prohoda, onda će tek vidjeti da li ima potrebe za još nekim vježbama i korekcijama tog hoda

mi smo uvijek imali zamjenu kad nije bilo naše terapeutice preko godine, ali preko ljeta smo isto imali pauzu od 2 mjeseca - kad je N. imala manje od pola godine - znači taman su nam pokazali vježbice za rotaciju i onda smo imali pauzu od 2 mjeseca , i od jeseni smo dobili novu terpeuticu (s kojom smo bili prezadovoljni i koja nas je pratila taman do idućeg ljeta jer je onda N. već hodala)