-
Vito zna brojati do 10 i kuži kad stvari dolaze u paru: kaže dva ba(bagera) i sl. prepoznaje samoglasnike (druga slova mu još nismo pokazali), ali zato ne zna razlikovati boje (sve mu je žuto 8) ). Slikovnice ne voli, ne želi da mu pričam priče, najčešće ne želi da mu pjevam
-
Filip poceo kuziti i 5 (kolicinu). Sad me trazi "daj 5", "daj 4" ,"daj 3" itd-pruzi odredjen broj prstica da se pljesnemo. Na prstima kuzi 5 (razlikuje sve od 1-5), ali kad prebrojava jos nakon sto izbroji kaze da je 5 puno, a za 1-4 tocno kaze nakon sto prebroji, a zna i bez brojanja. Fora je, tocno se kuzi kako napreduje.
Sto se tice boja, zna sve boje o kojima pricamo (4 osnovne, crna, bijela, siva, smedja, narandzasta, roza i ljubicasta). Zao mi je sto ja ne razlikujem sigurno bez, krem, drap i sl. boje pa ga to ne mogu ni nauciti. Boje smo davno naucili jer je slabo govorio pa smo preko boja znali sto zeli (govorio po, lala, nunu i nenena-zelena).
Inace, netko je pitao za norme za boje. Osnovne boje bi dijete trebalo znati imenovati s 4 godine, a sortirati (bez imenovanja) s 2. Sto se tice crtanja: saranje s 12 mj., padanje kise (crtice) s 18 mj, ravna crta s 2 god, 2,5 god. kruzno saranje, krug s 3, kvadrat s 4, trukut s 5. Punoglavac (klinci taj crtez zovu covjekom) izmedju 3 i 4 god.
Sto se tice crtanja Filip je taman u normi, zadnjih mjesec dana fino nacrta krug. Jos ga ne zove covjekom.
-
I Vito zna nacrtati pravilan krug, točno ga spoji kako treba :D
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma