moj 5 ogodisnji sin je krenuo prvi put u vrtic u septembru ove godine. Do tad ga je cuvala zena i imao je svoju ekipicu u kraju sa kojoj se svaki dan igrao. Medjutim odlucili smo ga dati u vrtic jer je vec sa 5 godina vreme da se nauci nekim obavezama. Lepo smo ga pripremili i pricali o vrticu. Jos uvek ne moze da se navikne na vrtic. Place najtuznije kad treba da ide i moli me da ga ne ostavljam. ne pravi scene vec on pristaje na ostanak ali me ipak moli da se vratimo njegovoj kucici. To nije konstantno ali poslednjih 5 dana je tako. Pitala sam ga sta mu se ne dopada u vrticu a on mi navodi samo da mu se ne dopadaju igracke. Tete koje ga cuvaju mu se dopadaju, deca takodje ali igracke mu se ne svidjaju. Ne voli ni taj popodnevni odmor sto imaju od 12-14h jer realno ne moze da zaspe kad se probudi u 8h. Pitala sam da li je moguce da ne spavaju ali su mi u vrticu rekli da to nije moguce jer je takav koncept. Sin mi kaze da moraju da leze sa zatvorenim ocima....Cak je prosle nedelje povracao u vrticu jer se takodje plasi da ce ga cuvati druge tete ako ove njegove odu kuci. sve u svemu jako je osetljiv. Dobio je brata u junu pa je i to mozda malo razlog ali ja sam mu rekla da sam ja na poslu tako da tu nema ljubomore oko bebe. Bebu brata je jako lepo prihvatio.
Nece ni napolje da ide posle vrtica jer kaze da se uzeleo kuce. Nigde bez mene nece da mrdne, ni sa kim, ni sa tatom sa kojim je non stop negde isao.
Ne znam kako vise da se postavim jer mi se srce cepa kad ga vidim tuznog.
Pomozite ako neko ima kakav predlog..