Stranica 10 od 33 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1625

Tema: kruh iz pekača 2. dio

  1. #451
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Zapravo se svi kruhovi mogu peći s odgodom, a jedino je važno kojim redom se trpaju namirnice. Tekućina ide prva. Sve ostalo treba plivati na tekućini. Čak i kod uzgoja bige se ostatak brašna i dodaci stavljaju na bigu koja je prilično tekuća.

  2. #452
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Hvala na odgovorima, a može li biga sa svježim kvascem?!

  3. #453
    Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,242

    Početno

    ewa, isprobala sam tvoj kruh i stvarno je super
    samo mislim da se nije digao baš najbolje jer je na sredini ostalo ulegnuće od miješanja tijesta (s dva propelera).

    U receptima što sam dobila s uputstvima često se koristi bijelo brašno tip 1050.
    Koje je to brašno ? Ne nalazim ga baš u trgovinama. :?

  4. #454
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    jedino je važno kojim redom se trpaju namirnice. Tekućina ide prva. Sve ostalo treba plivati na tekućini
    Kod mog pekača-panasonic tekućina ide zadnja, prvo kvasac, brašno, šećer, sol, masnoća, voda...tako da to ovisi od pekača

    ...ne znam koje je to brašno 1050, jer je crno 1100, aženo 1250 a polubjelo 850 :/ , nemam pojma al mi je drago da ti se kruh sviđa..naime meni se crni kruh uvijek lijepo digne, možda stvarno ovisi od dva propelera ali sumnjam...možda da onda napraviš ovaj malo veći crni:

    -1 i pol mala mjerna žličica kvasca
    -550 gr crnog brašna
    -2 male mj. žl. šećera
    -25 gr maslaca
    -1 i pol mala mj.žl. soli (možeš staviti dvije)
    -360 ml vode

  5. #455
    Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,242

    Početno

    ewa, ponovo sam probala tvoj crni kruh, manju mjeru, ovaj put je super ispalo.

    Kako radite integralni kruh?

    Imam integralno brašno ali nemam recept za njega.

  6. #456
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    100 % integralni-ja radim s graham brašnom

    -3/4 male mjerice kvasca(1 mj.)
    -400gr int. brašna (475 gr)
    -1 mala mj šećera (1 i pol)
    -15 gr maslaca (25 gr)
    -1 i pol mala mj.soli (2 mj)
    -280 ml vode (340ml.)

    ..ovo u zagradi su mjere za malo veći kruh..kod mene je to srednji, pa ko voli nek izvoli :D

  7. #457
    Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,242

    Početno


  8. #458
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj cvijetak prvotno napisa
    Hvala na odgovorima, a može li biga sa svježim kvascem?!
    Naravno da može, ali svježi kvasac ne može dugo stajati i zapravo je šteta zbog tako male količine kupiti cijeli svježi kvasac i potom većinu baciti. Suhi instant kvasac se otvoren lijepo drži u frižideru mjesec dana, samo se vrećica stisne spajalicom da ne ulazi vlaga.

  9. #459
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Ma, većinom i koristim suhi kvasac, ali povremeno mi se u frižideru zatekne i pokoji komad svježeg kvasca pa me zanimalo može li se iskoristiti. Baš ću isprobati sutra ima li razlike u okusu.

  10. #460
    Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Agram - centar, jug i negdje između
    Postovi
    1,508

    Početno

    ako netko želi baš Moulinex-ov XXL pekač (OW5000) i nije mu previše 850 kunića, ima ih u Konzumu (sinoć u Avenue Mall-u ostao još jedan komad)

    a možete platiti i PBZ Maestrom na 3-6 rata beskamatno

  11. #461
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj Juroslav prvotno napisa
    ako netko želi baš Moulinex-ov XXL pekač (OW5000) i nije mu previše 850 kunića, ima ih u Konzumu (sinoć u Avenue Mall-u ostao još jedan komad)

    a možete platiti i PBZ Maestrom na 3-6 rata beskamatno
    I ja sam stavila istu obavijest samo se odnosilo na Pevec u Rijeci . Dobili su ih cijelo brdo i cijena je 890 kn sa 2 godine garancije.

  12. #462
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    cvijetak :
    Hvala na odgovorima, a može li biga sa svježim kvascem?!
    Ja radim uvijek sa sviježim kvascem i onu jednu kockicu od 40 g. imam za 10 kruhova.

  13. #463

    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Postovi
    3

    Početno

    Srdacan pozdrav svima!

    Kupila zena prije nekih mjesec dana u Pevecu Vivax pekac i kao sto ste vec upoznati ne dodju nikakvi recepti uz njega. S obzirom da mu je proizvodjac domaca tvrtka (M-San), obratio sam im se i dobio na mail knjizicu recepata. Nije nesto ali pocetnika svakako veseli.

    Link za recepte, pa ako netko ima isti moze mu pomoci:

    http://rapidshare.com/files/13137697...0_RECEPIES.pdf

    Lijep pozdrav

  14. #464

    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Postovi
    3

    Početno

    I odmah jedno pitanje... Kruh s bigom mi bas i ne uspjeva, pretpostavljam zbog vertikalnog polozaja u pekacu i jedne metlice. Imam dojam da se ne digne koliko bi trebao i uspije jedino na normal programu (3 sata). Na programu fast(1h 30 min) ili ultra-fast (50 min) nikako ne uspjeva.
    Mozda netko ima nekakav savjet?

  15. #465
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Corto, hvala ti za knjižicu! Jeste li probali što iz nje i kako je uspjelo?
    Ja isto imam taj Vivax BM i baš mi kruh s bigom i s odgodom od 8 sati najbolje uspijeva. Recept je Davorov iz one druge teme. Prvi recept na toj temi - za jednostavni mali kruh. Savršenstvo!
    Meni jedino smeta što korica nikako ne može potamniti što god da mu radim. Uvijek ostaje bijela .

  16. #466
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Dream toj svijetloj korici možeš doskočiti - stavi kruh sa cijelom posudom iz pekača na 5 min u pećnicu na 190 stupnjeva . Meni nikad ne ispadne svijetla, ali mojoj noni jest jednom i ona je upravo to napravila.

    Sad jedno pitanje - kupila sam u Metrou mješavinu za raženi kruh. Je li to već netko probao?

  17. #467
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Hvala, draga, na savjetu! Isprobat ću prvom prilikom .

  18. #468

    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Postovi
    3

    Početno

    Dream nisam previse eksperimentirao s receptima iz knjizice. Tradicionalni bijeli kruh i slatki kruh iz knjizice sam jedino radio i ispadnu ok, ali ni u snu ne stavim toliko kvasca koliko pise jer je previse (1 i pol zlicica!)...

    Najukusniji mi je bio Davorov recept za kruh s kefirom ali na normal programu (3 sata)... sve ostalo sto probam s bigom mi jednostavno ispadne premaleno, mada nije gnjecavo i moze se jesti... a dosta toga sam i smrdao (hehe)... Probat cu recept za bigu koji je naveden, moguce da vise pase nasem pekacu... isprobam veceras i javim kako je proslo... radio sam sa slicnim tipom bige, isto s foruma... mozda su sastojci za nijansu drugaciji i to utjece na kruh...

    Ali jedno mu moram priznati - tijesto vise ne mijesim rucno i savrsen je za zamijesiti tijesto - bas se danas malik davio u kiflicama

  19. #469
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj Corto_1973 prvotno napisa
    I odmah jedno pitanje... Kruh s bigom mi bas i ne uspjeva, pretpostavljam zbog vertikalnog polozaja u pekacu i jedne metlice. Imam dojam da se ne digne koliko bi trebao i uspije jedino na normal programu (3 sata). Na programu fast(1h 30 min) ili ultra-fast (50 min) nikako ne uspjeva.
    Mozda netko ima nekakav savjet?
    Ja sam u dosta recepata stavio "brzi program", ali bez napomene da kod mojeg pekača to znači 2 i 1/2 sata. Ispada da dosta novijih pekača ima brzi program nešto brži od toga i tako je i s tvojim. Normalni program od 3 sata je svakako bliži ovom mojem brzom. Koliko strojeva - toliko ćudi.

  20. #470

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Sinoć kupili Clatronic (nije bilo obožavane Alaske) i eno ga, još neraspakiranog, u autu. Naime, razlog kupnje je što nismo mogli podnijeti ideju da tokom višetjednog boravka na otoku jedemo bijeli gumasti kruh uz fine morske delicije. Javim se za mjesec dana s iskustvima.

    Od 6h ujutro čitam oba dijela topica o Kruhu iz pekača, kopipejstam savjete i recepte (11 stranica, molim lijepo), sve po principu NNNI.

  21. #471

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    62

    Početno

    Radila sam kruh sa pirovim brašnom po jednom receptu koji sam našla na netu,ali problem je uleknuće...pa mi treba savjet...u čemu je greška...Davore?

    http://www.grouprecipes.com/19400/spelt-bread.html

  22. #472
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Uleknuće je jasan znak prejakog dizanja. Obzirom da u tom receptu ide gro šećera i gro kvasca - prepolovi za početak oboje.

    U moje kruhove ide apsolutni minimum kvasca uz koji se kruh lijepo digne. Slabije dignuti kruh je bez veze, a previše kvasca nije zdravo (pa što god naše bake pričale o tome). Svrha mojeg eksperimentiranja je postići upravo minimalnu količinu kvasca za dobiti dobar kruh. Takav kruh i savršeno miriši.

  23. #473

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    62

    Početno

    Davore,hvala...da li bi bilo izvedivo napraviti pomoću bige?Mogu li napraviti kruh od pirovog brašna po tvom receptu?

  24. #474
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Naravno. Uvijek bigu radi s najcrnjim brašnom koje koristiš, a najbjelje u onu drugu fazu. Ako se brineš da se kruh neće dobro dići napravi po receptu s kefirom - tako sam dobio prilično OK kruh i od čistog raženog brašna.

  25. #475

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    62

    Početno

    Super..puno hvala...

  26. #476
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Za sve koje zanima pekač Alaska na akciji u Metou od 11.9 za 298kn

  27. #477
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Konačno.

  28. #478
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Od koliko najmanje brašna može ta famozna Alaska napraviti kruh?! Nije za mene Ustvari, pravo pitanje je, je li prevelik za osobu koja živi sama (nije fora da isti kruh jede deset dana)?

  29. #479
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Karakteristike:

    -kapacitet 900gr

    -600W, 3-satni timer

    -12 programa

    -neljepljiva posuda za pečenje periva u perilici

    ...eto to je ono što je navedeno u prospektu

  30. #480
    ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    503

    Početno

    Citiraj ewa prvotno napisa
    Za sve koje zanima pekač Alaska na akciji u Metou od 11.9 za 298kn
    :D jedan je mojjj 8)

  31. #481
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Čekaj malo, nešto mi ne štima, 3 satni tajmer ne bi bio OK. Moram malo kopati da dođem do Metro kartice, a bez broja se ne mogu ulogirati. Možeš li provjeriti da slučajno nije neka druga brojka. Pliiiizzzz

    Ako nisu nešto kardinalno promijenili, to je i dalje najbolji stroj za najmanje para.

  32. #482
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Davore, i meni je bilo čudno ali piše 3-satni...hm..možda je greška, možda su ipak htjeli napisati 13-satni, nemam pojma, samo sam prepisala :/

  33. #483
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ma sigurno je greška je 3 sata nema baš nikakvog smisla.

  34. #484
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    I ja mislim da je greška i da je ipak trebalo pisati 13 satni timer

  35. #485
    ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    503

    Početno

    A ja ga jučer još nisam uspjela nači u katalogu
    Di ste ga vidli :? Možda je vama več došlo papirnato izdanje ili :/

  36. #486
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Možda je vama več došlo papirnato izdanje
    meni da

  37. #487
    lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Pula
    Postovi
    167

    Početno

    Halo ekipo
    Davno sam dobila pekač (Bomann), ali sam ga jako slabo koristila jer mi kruh nije ispadao, kako sada vidim zbog loših recepata!
    Prvi problem - uleknuće, sam uspjela riješiti savjetima iz vaših postova (puno previše kvasca u receptima!), ali drugi ostaje - kruh se jako mrvi.

    Imate li kakvu ideju zašto?

  38. #488
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Lionne, mi imamo Bomanna. Ja sam iskustveno došla do zaključka da to mrvljenje ovisi o vrsti masnoće koju stavljam (a nekad čak zaboravim uopće staviti masnoću pa mi se onda kruh više i mrvi). Suncokretovo ulje, margarin - mrvi se dosta. Malko svinjske masti - bolja situacija.

  39. #489
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Ja koristim suncokretovo ili maslinovo ulje i nikad mi se ne mrvi :/ .

  40. #490
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Hm :/

  41. #491

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Mani se obično znao mrviti zbog manjka tekućine.

  42. #492

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    mi stavljamo maslinovo ili suncokretovo, ne mrvi se

    jesi li probala različite vrste brašna?

  43. #493
    lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Pula
    Postovi
    167

    Početno

    Hvala na prijedlozima, njušim gdje je problem!

    Stavljam razne vrste brašna, najčešće u polubijelo ili crno dodam malo kukuruznog, raženog ili integralnog i to vrtim u krug. Ali NE DODAJEM NIKAKVU MASNOĆU! Kako se ne navodi u svim receptima nisam mislila da je obavezno

    Probati ću sutra s maslinovim pa javim jel pomoglo

  44. #494
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    lionne probaj sa jednom vrstom brašna, max 2 i dodaj 2 žlice maslinovog (na 600g brašna - to je moja mjera).

  45. #495
    sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Postovi
    1,063

    Početno

    Ja sam ukinula dodavanje masnoće i skoro da i nema razlike. Zapravo, dodajem puuno mljevenih sjemenki koje su, vjerojatno, dovoljno masne.

  46. #496

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Novi novcati Clatronic se pokazao kao najveći promašaj našeg inače prekrasnog ljetovanja. Naime, lijepo bi zamijesio tijesto, ali bi crk'o nakon 15 minuta pečenja i ne bi reagirao na nikakve gumbiće dok se ne bi ohladio. Dakle, nije pekač, nego miješač kruha

    Dobra strana je da me je to stimuliralo da malo sama pečem i mijesim i to mi je fantastično.

  47. #497
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Citiraj lionne prvotno napisa
    Halo ekipo
    Davno sam dobila pekač (Bomann), ali sam ga jako slabo koristila jer mi kruh nije ispadao, kako sada vidim zbog loših recepata!
    Prvi problem - uleknuće, sam uspjela riješiti savjetima iz vaših postova (puno previše kvasca u receptima!), ali drugi ostaje - kruh se jako mrvi.

    Imate li kakvu ideju zašto?
    probaj staviti na cca 500 gr brašna oko 20 gr maslaca

  48. #498

    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    460

    Početno

    bila sam danas u metrou i vidjela sam alasku, taman su ih slagali za sutrašnju akciju. pogledala sam onaj timer, ipak se radi o 13 sati.

    dakle, koga zanima, ima ih brdo!

  49. #499
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Ma to sam i pretpostavljala

  50. #500
    ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    503

    Početno

    Jupila alasku :D
    Nakon što je sve dobro išlo 2 sata kruh je odjednom počeo padat
    osnovni program-2,75 vode,400g T-550,malo više 1g sv.kvasca žl-ca soli 2 žl-ce šečera i isto ulja :/
    Mislim da je možda previše kvasca :?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •